10-05-2017, 01:15 AM
Ik kocht ongeveer een maand geleden - tijdens de z.g. 'kelderopruiming' van Gall & Gall in Eindhoven - veertien flessen met Signarques (Côte du Rhône Villages) 2015 voor € 5.49 per fles. De originele prijs was € 10.99.
Na ontkurken van de eerste fles bleek het een vriendelijke, open wijn met onverwacht veel structuur. Maar bovenal fris en volgens mij vol met potentieel. Een wijn die na twee/drie jaar rust echt beter zou kunnen worden. Maar de flessen zijn voorzien van een draaidop.
En dan nu mijn vraag: zou deze wijn zich kunnen ontwikkelen?
Is een schroefdop wat dat betreft veel slechter dan kurk? Hoe zit het eigenlijk met de verhouding luchtdoorlaatbaarheid tussen schroef- en kurkdoppen?
Nou begrijp ik heus wel dat ik een erg technische en moeilijke vraag stel. Maar kan iemand een voorzetje geven?
Is dit onderwerp al eerder op dit forum ter sprake gekomen? Zo ja: ik kan het niet vinden.
Na ontkurken van de eerste fles bleek het een vriendelijke, open wijn met onverwacht veel structuur. Maar bovenal fris en volgens mij vol met potentieel. Een wijn die na twee/drie jaar rust echt beter zou kunnen worden. Maar de flessen zijn voorzien van een draaidop.
En dan nu mijn vraag: zou deze wijn zich kunnen ontwikkelen?
Is een schroefdop wat dat betreft veel slechter dan kurk? Hoe zit het eigenlijk met de verhouding luchtdoorlaatbaarheid tussen schroef- en kurkdoppen?
Nou begrijp ik heus wel dat ik een erg technische en moeilijke vraag stel. Maar kan iemand een voorzetje geven?
Is dit onderwerp al eerder op dit forum ter sprake gekomen? Zo ja: ik kan het niet vinden.