16-05-2017, 09:13 AM
Ons Lotte deed zondag haar1ste communie en daar klinken we dan op...
Hapjes:
Mousse van aubergines-geroosterde zwaardvis-safraanolie.
Busseltje asperges-truffelolie-Parmesanschilfers
Hûre van konijn-pruimen-abrikozen-Gouden Carolus
Tartare van zeebaars-venkel-groene curry
Gemarineerde gambastaart-caponnata
Champagne Blanc de blancs van Rochet-Bocart
Voorgerecht (zelfgemaakt):
Kort gebakken, gemarineerde zalm, gewokte sojascheuten, mange touts en Shii-takes, overgoten met een sojabouillon
Roussanne 'Barrel select' 2013 van ... 88
La Louvière Blanc 2011 Pessac 91+
Chablis Grand cru "Les Preuses" 2008 van N&G Fevre 92+
Hoofdgerecht:
Filet van melkkalf-asperges-kalfsjus met morieljen- Ratteaardappelen
Domaine Gavoty "Haut bois solo" 2004 Provence Knap! 91
Ettore Germano Barolo "cerretta" 2008 wat een evolutie, verwelkteroos, nog wat rood fruit: 92+
St-Joseph J-L Chave 2013 nog te jong, maar wordt mega. Grote wijn. 92
Ijslam
Kaasschotelke:
Stilton
St-Felicien 'Fromagerie d'alpine'
Comté 24 m
Affidélice affiné au Chablis 'Berthaut'
Galet de la Loire 'Louis Tessier'
Chateau Bellegrave Listrac 1982 91
Merindoc 'Shiraz' 2005 93
Beerenauslese 'Serriger' Bert Simon 2003 92
Palo Cortado VORS Bodegas Tradicion 93
Alles was top, geen kurksmaken.
Misschien 1 drankje teveel
Hapjes:
Mousse van aubergines-geroosterde zwaardvis-safraanolie.
Busseltje asperges-truffelolie-Parmesanschilfers
Hûre van konijn-pruimen-abrikozen-Gouden Carolus
Tartare van zeebaars-venkel-groene curry
Gemarineerde gambastaart-caponnata
Champagne Blanc de blancs van Rochet-Bocart
Voorgerecht (zelfgemaakt):
Kort gebakken, gemarineerde zalm, gewokte sojascheuten, mange touts en Shii-takes, overgoten met een sojabouillon
Roussanne 'Barrel select' 2013 van ... 88
La Louvière Blanc 2011 Pessac 91+
Chablis Grand cru "Les Preuses" 2008 van N&G Fevre 92+
Hoofdgerecht:
Filet van melkkalf-asperges-kalfsjus met morieljen- Ratteaardappelen
Domaine Gavoty "Haut bois solo" 2004 Provence Knap! 91
Ettore Germano Barolo "cerretta" 2008 wat een evolutie, verwelkteroos, nog wat rood fruit: 92+
St-Joseph J-L Chave 2013 nog te jong, maar wordt mega. Grote wijn. 92
Ijslam
Kaasschotelke:
Stilton
St-Felicien 'Fromagerie d'alpine'
Comté 24 m
Affidélice affiné au Chablis 'Berthaut'
Galet de la Loire 'Louis Tessier'
Chateau Bellegrave Listrac 1982 91
Merindoc 'Shiraz' 2005 93
Beerenauslese 'Serriger' Bert Simon 2003 92
Palo Cortado VORS Bodegas Tradicion 93
Alles was top, geen kurksmaken.
Misschien 1 drankje teveel