wijnliefhebbers

Volledige versie: Leven in de blogbrouwerij
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De mail van Belgacom vorige maand heeft me wakker geschud. Dit forum blijft de prioriteit, maar vanaf heden zal de blog weer op regelmatige basis worden onderhouden. En daarvoor creëerde ik een nieuwe rubriek:

"Open boek, open fles."

De naam zegt het zelf, we lezen een boek, drinken een wijn en bespreken ze allebei.

De eerste worp is net verschenen:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...40482.html

Wie zich geroepen voelt voor een gastbijdrage (ik weet dat er een aantal boekenlezers het forum frequenteren), zeer welkom uiteraard!
Eindelijk volksverheffing op dit forum! Of is het zatlapperij vermomd als...?

Meestal lees ik in bed en dan komt er geen wijn bij te pas. "Wil" van Olyslaegers ligt hier klaar, daar zal ik misschien eens iets bij open doen.
(17-06-2017 06:08 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Eindelijk volksverheffing op dit forum! Of is het zatlapperij vermomd als...?

Meestal lees ik in bed en dan komt er geen wijn bij te pas. "Wil" van Olyslaegers ligt hier klaar, daar zal ik misschien eens iets bij open doen.

Mijn hele leven is zatlapperij vermomd als... Sleepy

En ja, Wil, wil die ook wel lezen, hoewel ik het wel wat gehad heb met WOII en ons schuldig verleden. .
Heb dat boek net uit en was niet echt meeslepend vond ik persoonlijk.
Hou qua stijl iets meer van Stefan Hertmans.
Een Vlaamse wijnbouwer schrijft een spannende thriller....
Aflevering 2 van "Open boek, open fles" staat online.

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...43899.html

cheers
Verdwaald...

Dat van Olyslaegers had eigenlijk hier moeten terechtkomen... Maar de blog is natuurlijk de correcte bestemming.
Even de blog wat spijzen...

Waltzing Tannine december 2017, met onder meer een blinde vergelijking tussen een zelfde wijn mét en zonder karaf....

Ik plaats alles binnenkort ook bij de betreffende topic op dit forum, wie niet kan wachten kan hier al klikken:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...90231.html

Wink
(24-12-2017 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]Even de blog wat spijzen...

Waltzing Tannine december 2017, met onder meer een blinde vergelijking tussen een zelfde wijn mét en zonder karaf....

Ik plaats alles binnenkort ook bij de betreffende topic op dit forum, wie niet kan wachten kan hier al klikken:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...90231.html

Wink

Prachtig verslag wederom! thumbsup
Sommige wijnen hebben echt veel tijd nodig en de goede jonge wijnen die lang bewaren zijn idd. dikwijls pas op dag 2 of 3 op hun best. Jaargang 2005 heeft ook héél veel tijd nodig, en dat Cap Leon Veyrin weer zo goed scoort verbaast me niks, behoord voor mij tot de betere wijnen P/K dat je daar kunt vinden. La Couspaude is top en ligt hier ook steeds in de kelder!

PS: en voor jouw ook een heel prettig einde en nieuwjaar gewenst! cheers
(24-12-2017 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]Even de blog wat spijzen...

Waltzing Tannine december 2017, met onder meer een blinde vergelijking tussen een zelfde wijn mét en zonder karaf....

Ik plaats alles binnenkort ook bij de betreffende topic op dit forum, wie niet kan wachten kan hier al klikken:

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...90231.html

Wink

thumbsup Heel mooi verslag!
Dank u voor het verslag en voor de wijnen !
Een gelukkig nieuwjaar en zalige Kerst aan alle mensen van goede wijn.
Interessante tasting alweer. Toch wel opvallend dat twee dezelfde wijnen uit eenzelfde jaar zo van elkaar kunnen verschillen, simpelweg door er eentje vroeger te openen en te karaferen.

Wat betreft dat vroeger openen nog een vraagje waar ik eigenlijk al veel te lang mee rondloop. Je schrijft over Chateau Lilyan Ladouys: geopend dag voordien + dag zelf 4 uur karaf. Wat houdt dat openen daags voordien precies in? Ontkurken en met kurk er opnieuw op in de koelkast, of zonder kurk op kamertemperatuur laten staan, of nog iets anders?

Voorts hebben die Bourgeuil en Cahors mijn aandacht getrokken...
(25-12-2017 06:35 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Interessante tasting alweer. Toch wel opvallend dat twee dezelfde wijnen uit eenzelfde jaar zo van elkaar kunnen verschillen, simpelweg door er eentje vroeger te openen en te karaferen.

Wat betreft dat vroeger openen nog een vraagje waar ik eigenlijk al veel te lang mee rondloop. Je schrijft over Chateau Lilyan Ladouys: geopend dag voordien + dag zelf 4 uur karaf. Wat houdt dat openen daags voordien precies in? Ontkurken en met kurk er opnieuw op in de koelkast, of zonder kurk op kamertemperatuur laten staan, of nog iets anders?

Voorts hebben die Bourgeuil en Cahors mijn aandacht getrokken...

Openen dag op voorhand = ontkurken, eventueel heel klein beetje proeven, kurk er weer op en koel plaatsen (kelder of koele berging). De dag zelf de wijn dan wel op voorhand iets minder koel plaatsen (vooral als t winter is).
Hey Jo, waar vond je die Pater Pitte?
Ik dacht dat die niet in de handel te verkrijgen waren?
(31-12-2017 12:21 PM)Biff schreef: [ -> ]Hey Jo, waar vond je die Pater Pitte?
Ik dacht dat die niet in de handel te verkrijgen waren?

Ik denk in Deinze, een jonge gast die enorm veel Belgische bieren aanbiedt
http://drinks4u.be
En als t daar niet was ofwel van den Hopduvel ofwel gekregen ooit ;-)
Was wel verrast door de kwaliteit, zéér mooi bierke!
We zijn nog geen 2020, maar check toch maar even de laatste zin van dit artikel Cool

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...ouge-2005/
(06-11-2018 04:16 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]We zijn nog geen 2020, maar check toch maar even de laatste zin van dit artikel Cool

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...ouge-2005/

Jo de ziener! Big Grin
(06-11-2018 06:02 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-11-2018 04:16 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]We zijn nog geen 2020, maar check toch maar even de laatste zin van dit artikel Cool

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...ouge-2005/

Jo de ziener! Big Grin

Smile
Heb daar al eentje - heel jong- van gedronken, blies ons van tafel toen.
Nu ik dit schrijf, denk daarna nog eentje met Kempie en Venne.
Als je vandaag zo n fles opent denk je toch wel even na over de huidige waarde...
Op 16-02-2018 dit jaar jammer genoeg mijn laatste flesje Pavillon Rouge 1995 opgedronken, en deze zal me nog heel lang bijblijven, één van de betere wijnen die ik ooit dronk! Gaf hem een dikverdiende 95 Slurp
Klopt , wa jaartal was da weer Jo?
In bossig Zomergem? :-)
(07-11-2018 07:18 PM)Venne schreef: [ -> ]Klopt , wa jaartal was da weer Jo?
In bossig Zomergem? :-)

Dacht eerder in mossig DP ;-)
Koppelingen