(19-08-2013 01:16 PM)Innesto schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:15 AM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:08 AM)Dave schreef: [ -> ]Vrijdag de 2004 blind gedronken, naast Guidalberto 2007 en Brunello van Gianni Brunelli 2004: Van bij de eerste keer dat we eraan roken was het duidelijk dat we met Bordeaux te doen hadden, en dat het grote Bordeaux was: De neus was duidelijk veel expressiever en gelaagder dan de andere wijnen: met luxueus (ceder)hout, rijp en tegelijk fris fruit, natte steen, een vleugje kruiden: heel mooi.
In de mond nog jong, maar toch al schitterend van evenwicht en structuur. Het fruit is nu mooi aanwezig én mooi in balans met de zuren en het hout, de wijn blijft evolueren in het glas en met een heel mooie, lange afdronk. Dit is absoluut TOP-spul: 93.
Wow, klasse beter dan Guidalberto... Bordeaux bevestigt weer.. En... heb er een flesje van liggen
Edit: en 2004 bevestigt weer als meest onderschatte jaar ever.
Kost ook "een klasse" meer... De laatste jaargangen zelfs een veelvoud, ca. 135 euro voor jaargang 2010.
Heb een 2003 liggen. Ik ga daar nog enkele jaren mee wachten. Ondertussen misschien toch wat oudere millésimes zien te vinden aan correcte prijzen.
(19-08-2013 01:16 PM)Innesto schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:15 AM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:08 AM)Dave schreef: [ -> ]Vrijdag de 2004 blind gedronken, naast Guidalberto 2007 en Brunello van Gianni Brunelli 2004: Van bij de eerste keer dat we eraan roken was het duidelijk dat we met Bordeaux te doen hadden, en dat het grote Bordeaux was: De neus was duidelijk veel expressiever en gelaagder dan de andere wijnen: met luxueus (ceder)hout, rijp en tegelijk fris fruit, natte steen, een vleugje kruiden: heel mooi.
In de mond nog jong, maar toch al schitterend van evenwicht en structuur. Het fruit is nu mooi aanwezig én mooi in balans met de zuren en het hout, de wijn blijft evolueren in het glas en met een heel mooie, lange afdronk. Dit is absoluut TOP-spul: 93.
Wow, klasse beter dan Guidalberto... Bordeaux bevestigt weer.. En... heb er een flesje van liggen
Edit: en 2004 bevestigt weer als meest onderschatte jaar ever.
Kost ook "een klasse" meer... De laatste jaargangen zelfs een veelvoud, ca. 135 euro voor jaargang 2010.
Dat is het jammerlijke gevolg van de 100/100 van Het geBobte voor de 2009... Ik kocht de 2004 aan 33 euro, zowat de prijs van de Guidalberto dacht ik.
(19-08-2013 02:24 PM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 01:16 PM)Innesto schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:15 AM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:08 AM)Dave schreef: [ -> ]Vrijdag de 2004 blind gedronken, naast Guidalberto 2007 en Brunello van Gianni Brunelli 2004: Van bij de eerste keer dat we eraan roken was het duidelijk dat we met Bordeaux te doen hadden, en dat het grote Bordeaux was: De neus was duidelijk veel expressiever en gelaagder dan de andere wijnen: met luxueus (ceder)hout, rijp en tegelijk fris fruit, natte steen, een vleugje kruiden: heel mooi.
In de mond nog jong, maar toch al schitterend van evenwicht en structuur. Het fruit is nu mooi aanwezig én mooi in balans met de zuren en het hout, de wijn blijft evolueren in het glas en met een heel mooie, lange afdronk. Dit is absoluut TOP-spul: 93.
Wow, klasse beter dan Guidalberto... Bordeaux bevestigt weer.. En... heb er een flesje van liggen
Edit: en 2004 bevestigt weer als meest onderschatte jaar ever.
Kost ook "een klasse" meer... De laatste jaargangen zelfs een veelvoud, ca. 135 euro voor jaargang 2010.
Dat is het jammerlijke gevolg van de 100/100 van Het geBobte voor de 2009... Ik kocht de 2004 aan 33 euro, zowat de prijs van de Guidalberto dacht ik.
Ik wilde het juist zeggen: 2004 had mijn broer rond de 35 euro betaald. Maar de huidige jaargangen zijn voor mij inderdaad niet meer betaalbaar...
(19-08-2013 01:16 PM)Innesto schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:15 AM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:08 AM)Dave schreef: [ -> ]Vrijdag de 2004 blind gedronken, naast Guidalberto 2007 en Brunello van Gianni Brunelli 2004: Van bij de eerste keer dat we eraan roken was het duidelijk dat we met Bordeaux te doen hadden, en dat het grote Bordeaux was: De neus was duidelijk veel expressiever en gelaagder dan de andere wijnen: met luxueus (ceder)hout, rijp en tegelijk fris fruit, natte steen, een vleugje kruiden: heel mooi.
In de mond nog jong, maar toch al schitterend van evenwicht en structuur. Het fruit is nu mooi aanwezig én mooi in balans met de zuren en het hout, de wijn blijft evolueren in het glas en met een heel mooie, lange afdronk. Dit is absoluut TOP-spul: 93.
Wow, klasse beter dan Guidalberto... Bordeaux bevestigt weer.. En... heb er een flesje van liggen
Edit: en 2004 bevestigt weer als meest onderschatte jaar ever.
Kost ook "een klasse" meer... De laatste jaargangen zelfs een veelvoud, ca. 135 euro voor jaargang 2010.
Heb die ook liggen en betaalde daar 35€ voor enkele jaren terug op eBay
doeme eh.. ik betaalde 37... maar heb er ook nog wel een magnum van liggen. Heb toen 04 verschillende keren in het glas gehad en dit gaat een grote fles worden ergens tss 2015 en 2020
(19-08-2013 10:49 PM)Venne schreef: [ -> ]doeme eh.. ik betaalde 37... maar heb er ook nog wel een magnum van liggen. Heb toen 04 verschillende keren in het glas gehad en dit gaat een grote fles worden ergens tss 2015 en 2020
Ik denk inderdaad dat dit nóg mooier wordt. Mijn broer heeft er nog een paar liggen, volgens mij. The future's bright ;-)
(20-08-2013 08:35 AM)Dave schreef: [ -> ]The future's bright ;-)
So bright you gotta wear shades
(19-08-2013 02:27 PM)Dave schreef: [ -> ] (19-08-2013 02:24 PM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 01:16 PM)Innesto schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:15 AM)vinejo schreef: [ -> ] (19-08-2013 10:08 AM)Dave schreef: [ -> ]Vrijdag de 2004 blind gedronken, naast Guidalberto 2007 en Brunello van Gianni Brunelli 2004: Van bij de eerste keer dat we eraan roken was het duidelijk dat we met Bordeaux te doen hadden, en dat het grote Bordeaux was: De neus was duidelijk veel expressiever en gelaagder dan de andere wijnen: met luxueus (ceder)hout, rijp en tegelijk fris fruit, natte steen, een vleugje kruiden: heel mooi.
In de mond nog jong, maar toch al schitterend van evenwicht en structuur. Het fruit is nu mooi aanwezig én mooi in balans met de zuren en het hout, de wijn blijft evolueren in het glas en met een heel mooie, lange afdronk. Dit is absoluut TOP-spul: 93.
Wow, klasse beter dan Guidalberto... Bordeaux bevestigt weer.. En... heb er een flesje van liggen
Edit: en 2004 bevestigt weer als meest onderschatte jaar ever.
Kost ook "een klasse" meer... De laatste jaargangen zelfs een veelvoud, ca. 135 euro voor jaargang 2010.
Dat is het jammerlijke gevolg van de 100/100 van Het geBobte voor de 2009... Ik kocht de 2004 aan 33 euro, zowat de prijs van de Guidalberto dacht ik.
Ik wilde het juist zeggen: 2004 had mijn broer rond de 35 euro betaald. Maar de huidige jaargangen zijn voor mij inderdaad niet meer betaalbaar...
Achteraf gezien dus een "gouden" koopje...
Blijft een onderschatte Léoville (men spreekt altijd over de andere 2). Ooit eens een '94 geproefd die Latour '97 en VCC '96 losweg naar huis speelde. (jeugdig, strak, very cabernet s.)
De Allerheiligen menu gekozen door de vrouwtjes...de mannen kozen voor
Léoville Poyferré 1982 (
schoonpa)
Om nog wat te stoken ivm het à point of fully mature zijn van een wijn...ewel dat is er eentje die kan tellen.
De neus bleef eerst wat op de vlakte, mits een tijdje op adem komen begon nog wat zwart fruit zijn kop op steken. Eenmaal de mond in, een explosie en complexiteit van een gevecht tussen tertaire toesten die hun positie begonnen in te nemen... herfstgeurtje, natte bladeren, mokka, leder... tegen de woudvruchten die stillaan het onderspit moeten delven. Acididteit (zeker opvallend in de afdronk) en de versmolten tannines maakten van deze wijn een "fully mature" wijn. De afdronk mocht wel iets langer...
De '95 kreeg van mij 93pnt.
Deze 1982 krijgt er eentje meer.
Jammer van de prijs tegenwoordig, ik had anders graag van de recentere jaargangen enkele in voorraad gehad.
Is de 2004 al in drinking window? :-)
(04-11-2013 10:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Is de 2004 al in drinking window? :-)
Als je daar van 6 flesjes of meer van hebt zou ik toeslaan.
Anders zou ik zeker nog 5 jaar wachten tenzij je hoofdzakelijk fris rood fruit wil ervaren.
(04-11-2013 10:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Is de 2004 al in drinking window? :-)
ik zou er nog (minstens) 10 jaar geduld mee hebben, een Saint-Julien vraagt altijd wa meer tijd vind ik
mannen, gezien wa meer fleskes ga ik toch eens toeslaan dan ! :-)
Net een flesje Léoville Poyferré 1994 achter de rug ( met MrCoone ).
Fles - kurk nog mooi in orde, niveau ongeveer één cm eronder
Toestand - geserveerd op kamertemperatuur ( met wat brood )
Kleur - nog een mooie rode kleur, walst vlotjes en kleurig door het glas
Neus - eerste indruk was cacaopoeder en chocolade, daarna bosvruchten.
Smaak - na 20 jaar nog steeds een volle, smeuïge smaak in de mond, sublieme afdronk
Conclusie - als dit garant staat voor de kwaliteit van dit Chateau, dan moet ik dringend inkopen.
Qua punten, dit balanceert op de rand tussen 94-95, maar we ronden af naar boven, dus 95/100 !!!!
Mathijs
(09-01-2015 10:51 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Net een flesje Léoville Poyferré 1994 achter de rug ( met MrCoone ).
Fles - kurk nog mooi in orde, niveau ongeveer één cm eronder
Toestand - geserveerd op kamertemperatuur ( met wat brood )
Kleur - nog een mooie rode kleur, walst vlotjes en kleurig door het glas
Neus - eerste indruk was cacaopoeder en chocolade, daarna bosvruchten.
Smaak - na 20 jaar nog steeds een volle, smeuïge smaak in de mond, sublieme afdronk
Conclusie - als dit garant staat voor de kwaliteit van dit Chateau, dan moet ik dringend inkopen.
Qua punten, dit balanceert op de rand tussen 94-95, maar we ronden af naar boven, dus 95/100 !!!!
Mathijs
Mathijs81, zijn dit wijnen die aangekocht zijn in hun jaartal en al zolang liggen te rusten bij jullie, of zijn dit wijnen die jullie de laatste jaren gekocht hebben?
Ik vraag dit omdat ikzelf met een nog veel te jonge kelder zit (vanaf 2007) en eigenlijk niet weet hoe het is om zo'n wijn te drinken
Als ik moet wachten tot al mijn wijnen op dronk zijn moet ik nog even geduld hebben, en dat heb ik niet
(09-01-2015 10:51 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Net een flesje Léoville Poyferré 1994 achter de rug ( met MrCoone ).
Fles - kurk nog mooi in orde, niveau ongeveer één cm eronder
Toestand - geserveerd op kamertemperatuur ( met wat brood )
Kleur - nog een mooie rode kleur, walst vlotjes en kleurig door het glas
Neus - eerste indruk was cacaopoeder en chocolade, daarna bosvruchten.
Smaak - na 20 jaar nog steeds een volle, smeuïge smaak in de mond, sublieme afdronk
Conclusie - als dit garant staat voor de kwaliteit van dit Chateau, dan moet ik dringend inkopen.
Qua punten, dit balanceert op de rand tussen 94-95, maar we ronden af naar boven, dus 95/100 !!!!
Mathijs
Ik was toch wel verrast door deze, voor mij oude, wijn. Tevens mijn eerste Léoville Poyferré die ik ooit geproefd heb. (is een flesje waar ik al een tijdje naar op zoek ben)
Had voor mij een zeer aangename neus die me wat aan braambessen deed denken.
Een vol, doch fruitig pallet met toch een zurige toets en een lange afdronk.
Ik heb al ondervonden dat Saint Julien wel mijn ding is. Deze wijn is enkel nog maar eens een bevestiging.
Poyferre was lange tijd hét koopje in de Leoville- familie, tot de
RP de 2009 100 punten gaf... Vanaf dan dus niet meer betaalbaar... (Heb nog 2002 en 2004 liggen die ik 35 euro betaalde)
(09-01-2015 11:15 PM)Biff schreef: [ -> ] (09-01-2015 10:51 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Net een flesje Léoville Poyferré 1994 achter de rug ( met MrCoone ).
Fles - kurk nog mooi in orde, niveau ongeveer één cm eronder
Toestand - geserveerd op kamertemperatuur ( met wat brood )
Kleur - nog een mooie rode kleur, walst vlotjes en kleurig door het glas
Neus - eerste indruk was cacaopoeder en chocolade, daarna bosvruchten.
Smaak - na 20 jaar nog steeds een volle, smeuïge smaak in de mond, sublieme afdronk
Conclusie - als dit garant staat voor de kwaliteit van dit Chateau, dan moet ik dringend inkopen.
Qua punten, dit balanceert op de rand tussen 94-95, maar we ronden af naar boven, dus 95/100 !!!!
Mathijs
Mathijs81, zijn dit wijnen die aangekocht zijn in hun jaartal en al zolang liggen te rusten bij jullie, of zijn dit wijnen die jullie de laatste jaren gekocht hebben?
Ik vraag dit omdat ikzelf met een nog veel te jonge kelder zit (vanaf 2007) en eigenlijk niet weet hoe het is om zo'n wijn te drinken
Als ik moet wachten tot al mijn wijnen op dronk zijn moet ik nog even geduld hebben, en dat heb ik niet
Ik zit precies met hetzelfde Biff ;-)
Nog maar een kleine 2 jaar de wijnmicrobe opgedaan, dus uiteraard nog geen mogelijkheid gehad om zelf een oude kelder aan te leggen. Mijn collectie bestaat dan ook voor meer dan 3/4 uit jonge wijnen.
Maar de laatste tijd ben ik vooral (online) op zoek naar de jaargangen die al op dronk zijn. Kopen bij particulieren dus, die hun lang bewaarde wijnen aanbieden.
Anders je jonge wijnen enkele uren laten karaferen?
(10-01-2015 12:32 AM)vinejo schreef: [ -> ]Poyferre was lange tijd hét koopje in de Leoville- familie, tot de RP de 2009 100 punten gaf... Vanaf dan dus niet meer betaalbaar... (Heb nog 2002 en 2004 liggen die ik 35 euro betaalde)
Ik heb al begrepen dat die Robert Parker niet echt een zegen is voor de wijnliefhebbers hé
(10-01-2015 12:32 AM)vinejo schreef: [ -> ]Poyferre was lange tijd hét koopje in de Leoville- familie, tot de RP de 2009 100 punten gaf... Vanaf dan dus niet meer betaalbaar... (Heb nog 2002 en 2004 liggen die ik 35 euro betaalde)
ik heb nog 01-04-07 liggen.
De 2004 aan 35€ gekocht, de 2007 aan 35,40€ en de 2001 aan 48€...
Heb mij net deze drie flessen kunnen aanschaffen ... benieuwd of dat nog wat zal geven
[
attachment=1098]
(20-03-2015 07:53 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heb mij net deze drie flessen kunnen aanschaffen ... benieuwd of dat nog wat zal geven
lichtjes onderschat jaar denk ik, indien goed bewaard zou dit heel mooi kunnen zijn
(20-03-2015 09:13 PM)Kris G schreef: [ -> ] (20-03-2015 07:53 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heb mij net deze drie flessen kunnen aanschaffen ... benieuwd of dat nog wat zal geven
lichtjes onderschat jaar denk ik, indien goed bewaard zou dit heel mooi kunnen zijn
Ik deel hier de mening van Kris G, niet alleen dat deze wijn goed bewaard zou zijn maar ook in de zogezegde mindere jaren brengt dit domein prachtige wijnen op.
Mathijs, ik hoop dat deze aankoop zijn vruchten opbrengt.
Wat betaalde je voor dit trio?
Ze hebben me toch 42,20 Euro / fles gekost ....
(20-03-2015 11:23 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Ze hebben me toch 42,20 Euro / fles gekost ....
Eerlijke prijs hoor, de recente jaren zijn een pak duurder (en nog helemaal niet op dronk..)
Gisteren de eerste van de drie flessen geprobeerd. Twee dagen rechtop uit vrees voor bezinksel.
Voorbereiding - voor de zekerheid gedecanteerd ( bezinksel + zuurstof )
Kleur - lichte evolutie te zien, maar toch meestal een donker rood / licht paarse kleur
Neus - hmm, moeilijk. Eerst die typische neus van "oude wijn", daarna meer ontwikkeling
Smaak - donkere bosvruchten ( bosbes, zwarte bes, etc. ), aangenaam maar niet wow
Afdronk - in het begin tamelijk zurig, verbeterde naar het einde van de avond
Conclusie - zou deze wijn nog zijn goede jaren voor de boeg hebben of is het al voorbij ?
Ik vrees voor nog verdere bewaring en merk ook dat de piek voorbij is, maar deze wijn is nog zeker te genieten.
Ben tevreden er nog twee flessen van te hebben, deze zullen met plezier hun weg in het glas vinden.
Punten zijn moeilijk - schommelt mij toch ergens rond 85/100.
Mathijs
[
attachment=1138]
2004
Gedronken naast SM '04 en Fanti '06.
Prachtige, luxueuze neus met verfijnde houtinvloeden (ceder, vleugje toast) braam, bosbes. Prachtig evenwicht in mond. Blijft ook mooi evolueren, waardoor je de wijn altijd maar opnieuw laat rondgaan in de mond. Al verrassend toegankelijk maar nog een enorm potentieel. Easy 92 op dit moment en een waar genot.
(14-09-2015 10:23 AM)Dave schreef: [ -> ]2004
Gedronken naast SM '04 en Fanti '06.
Prachtige, luxueuze neus met verfijnde houtinvloeden (ceder, vleugje toast) braam, bosbes. Prachtig evenwicht in mond. Blijft ook mooi evolueren, waardoor je de wijn altijd maar opnieuw laat rondgaan in de mond. Al verrassend toegankelijk maar nog een enorm potentieel. Easy 92 op dit moment en een waar genot.
Maar nog een enorm potentieel ..... leuk , heb hier ook een paar flesjes van gekocht.