Hoi allemaal.
Ook ik had graag even beroep gedaan op jullie.
Het is een heuse mix.
Kippebillen.
Rozijnen , abrikozen en amandelen.
Courgette , wortel en kikkererwten.
En nog zoveel meer...
Het wordt ook een beetje spicy.
Zelf dacht ik in wit aan zuiders.
100% macabeu of een grenache blanc.
Rood lijkt me iets minder te lukken.
Dank alvast bij voorbaat!
Efkes wa ballekes opgooien:
Wit: chardonnay houtgelagerd of chenin; viognier
Rood: je zou kunnen proberen met een rioja, of een zachte kruidige nero d'avola
Rosé heb ik hier echt wel tekort!
Denk 7 flesjes en geen maaltijd wijnen.
Tzal dus wit worden!
Chenin heb ik ook wel geen houtgelagerd.
(02-08-2017 11:18 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Rosé heb ik hier echt wel tekort!
Denk 7 flesjes en geen maaltijd wijnen.
Tzal dus wit worden!
Chenin heb ik ook wel geen houtgelagerd.
Een niet àl te droge riesling zou het hier mss ook wel goed doen.
(02-08-2017 01:21 PM)vinejo schreef: [ -> ] (02-08-2017 11:18 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Rosé heb ik hier echt wel tekort!
Denk 7 flesjes en geen maaltijd wijnen.
Tzal dus wit worden!
Chenin heb ik ook wel geen houtgelagerd.
Een niet àl te droge riesling zou het hier mss ook wel goed doen.
Ik was ook heel even aant denken aan dees!
Gewürz kwam ook even piepen.
Het zijn twee wijnen geworden ...
Kon niet kiezen.
Gg 2015 strak , mineraal , wit fruit , no nonsense wijn. Kruidig
Assemblage grenache blanc en gris
Un bout de chenin
100% chenin
Zoete rijpe neus.
Nog nooit zo een fruitige chenin gehad!
Abrikozen en perzik , peer. Wat een wijn!
Zelfs de zuren lijken eerder mild wss omwille van den halve container fruit in den afdronk...
Voila.
En welke paste nu het beste
.
Meestal kijk ik naar Spanje voor alles wat een beetje Marokaans/Tunesisch getint is. Viura is perfect bij alles met kip, denk dat een iets oudere wijn ook mooi zou zijn geweest met de rozijntjes die je er in hebt verwerkt, en meestal zijn deze wijnen ook aromatisch genoeg om tegen de saffraan op te kunnen. Chenin is misschien iets te zuur?
(04-08-2017 09:05 PM)Kupers schreef: [ -> ]En welke paste nu het beste .
Meestal kijk ik naar Spanje voor alles wat een beetje Marokaans/Tunesisch getint is. Viura is perfect bij alles met kip, denk dat een iets oudere wijn ook mooi zou zijn geweest met de rozijntjes die je er in hebt verwerkt, en meestal zijn deze wijnen ook aromatisch genoeg om tegen de saffraan op te kunnen. Chenin is misschien iets te zurr?
Wel toch de chenin!
De zoete rijpe vruchten en deze ietsje mildere zuren.
Echt ongelooflijk hoeveel fruit er ook in de afdronk zat.
Viura bedoel je dan een hele klassieke witte Rioja ofzo?
Ah mooi!
Rioja zou mijn voorkeur krijgen, Abel Mendoza, Lopez de Heredia, eigenlijk klassieke wijnen, rijk maar toch met structuur en fraicheur.