wijnliefhebbers

Volledige versie: 9.000 euro voor glas whisky
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Met alle Chinezen maar niet met den deze.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.3037967
(03-08-2017 01:06 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Met alle Chinezen maar niet met den deze.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.3037967

"Volgens de directie van het hotel had de Chinees nooit gedacht dat zo'n oude whisky even goed kon smaken als een meer recente Macallan."

Ik hoop dat hij voor die prijs niet gewoon even goed maar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee​eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter smaakte dan een recente Macallan.
(03-08-2017 01:19 PM)Corto schreef: [ -> ]
(03-08-2017 01:06 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Met alle Chinezen maar niet met den deze.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.3037967

"Volgens de directie van het hotel had de Chinees nooit gedacht dat zo'n oude whisky even goed kon smaken als een meer recente Macallan."

Ik hoop dat hij voor die prijs niet gewoon even goed maar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee​eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter smaakte dan een recente Macallan.

In tegenstelling tot Cognac, vind (vond...) ik de meeste whisky's op hun best na 12 tot 15 jaar vat en echt maar enkele worden naar mijn smaak mij daarna nog beter. Ik hou van een beetje vollere whisky en ouder worden ze me wat te etherisch. Enkele uitzonderingen waren Highland Park, Glenfarclas, Ben Nevis en vooral Springbank.
De man zegt te hopen dat hij nog 3 tot 5 glazen kan verkopen om uit de kosten te komen, daarna gaat de kwaliteit en waarde achteruit. Nog nooit van Coravin gehoord zeker, dat is uitgevonden voor dit soort producten.
Ik weet niet meer welk programma het was, maar ik pikte eerder deze week iets mee over 'catering to the riches'. Traiteurs voor privé-jets, koffie met wat neerkomt op uitgekakte bonen, en ook een kort item over een rijke Oost-Europeaan die de laatste slok kocht uit een fles Cognac uit het begin van de 19de eeuw. Duidelijker geen kenner maar iemand met geld om te kunnen pretenderen het te zijn, die kort zijn neus in het glas stak, om het vervolgens achterover te kappen...
(04-08-2017 08:12 PM)Kupers schreef: [ -> ]Ik weet niet meer welk programma het was, maar ik pikte eerder deze week iets mee over 'catering to the riches'. Traiteurs voor privé-jets, koffie met wat neerkomt op uitgekakte bonen, en ook een kort item over een rijke Oost-Europeaan die de laatste slok kocht uit een fles Cognac uit het begin van de 19de eeuw. Duidelijker geen kenner maar iemand met geld om te kunnen pretenderen het te zijn, die kort zijn neus in het glas stak, om het vervolgens achterover te kappen...

Dat is altijd de miserie met de betere producten. Uiteindelijk worden die verbrast door rijke luizen die er geen ballen van kennen, terwijl degene die het echt zou appreciëren het niet (meer) kan betalen.
Ik proefde onlangs een aantal heel oude Cognacs die nu op de markt zijn/komen. Onwaarschijnlijk mooi maar helaas geen idee van prijzen.
Koppelingen