Bedankt Marc, wat een passie heeft die man, zelfs je eigen bos beheren om je eigen vaten van te laten maken... Ik ben zelf nog niet bij van Volxem geweest, sterker nog, heb nog nooit iets van hem gedronken... Dus dat moet ik snel eens gaan doen!
Late reactie, maar mooi stuk Marc!
Afgelopen 3 jaar elk jaar een doosje gekocht met een mix van de Schiefer/Saar (voor direct) en GG's (om te bewaren).
Eerste keer dat ik iets van Van Volxem drink. Het is de basis Saar Riesling 2019.
Vrij aromatisch met veel citroen, ook wat reductie, en iets heel kruidigs. Ik vind het moeilijk om die kruidige aroma’s te benoemen in Riesling. De associatie met varen komt naar boven (de plant niet het werkwoord). Maar ik heb al eens aan een varen geroken en dat heeft geen geur. Toch is het een term die ik vaker wel zie voor beschrijvingen van Riesling
Ik denk ook aan van die groene pepermuntjes. Ik ruik dit wel vaker in Riesling, maar nog nooit zo duidelijk als hier.
In de mond uiteraard de frisse zuurtjes van Riesling maar toch ingekleed in een wollig jasje. Dit is niet 100% droog. Maar bij Riesling stoort mij dat niet. Dit is heel sappig, toegankelijk. Makkelijk zelfs, maar toch zo lekker.
(Na een eeuwigheid terug op dit forum)
Afgelopen weekend de Saar Riesling uit 2015 weer eens in mijn glas. En de paar extra jaren hebben de wijn goed gedaan. Vroeg zo strak dat je mondspieren verschoten, nu ronder en zachter. Daardoor komt het gele fruit beter tot zijn recht, met een mooie mineralitieit. Eens met Oliver dat de kruiden in rieslings moeilijk zijn te definieren. Niet zo specifiek als in wijnen uit het Zuiden van Europa. Niet de meest complexe wijn en een fijne drinker. Wel een goede P/K verhouding, zeker omdat je hem even kan laten liggen.
(19-07-2021 02:12 PM)UC schreef: [ -> ](Na een eeuwigheid terug op dit forum)
Afgelopen weekend de Saar Riesling uit 2015 weer eens in mijn glas. En de paar extra jaren hebben de wijn goed gedaan. Vroeg zo strak dat je mondspieren verschoten, nu ronder en zachter. Daardoor komt het gele fruit beter tot zijn recht, met een mooie mineralitieit. Eens met Oliver dat de kruiden in rieslings moeilijk zijn te definieren. Niet zo specifiek als in wijnen uit het Zuiden van Europa. Niet de meest complexe wijn en een fijne drinker. Wel een goede P/K verhouding, zeker omdat je hem even kan laten liggen.
Welkom terug
(19-07-2021 10:16 PM)Olivier schreef: [ -> ] (19-07-2021 02:12 PM)UC schreef: [ -> ](Na een eeuwigheid terug op dit forum)
Afgelopen weekend de Saar Riesling uit 2015 weer eens in mijn glas. En de paar extra jaren hebben de wijn goed gedaan. Vroeg zo strak dat je mondspieren verschoten, nu ronder en zachter. Daardoor komt het gele fruit beter tot zijn recht, met een mooie mineralitieit. Eens met Oliver dat de kruiden in rieslings moeilijk zijn te definieren. Niet zo specifiek als in wijnen uit het Zuiden van Europa. Niet de meest complexe wijn en een fijne drinker. Wel een goede P/K verhouding, zeker omdat je hem even kan laten liggen.
Welkom terug
Thanks! Fijn om weer terug te zijn en al jullie geweldige kennis en TNs te lezen
Goldberg GG 2019 opengetrokken om binnenhalen van WSET3 te vieren.
Kleutermoord omceerlijk te zijn. Intense neus met veel citrus. Alle lagen van citroen kwam voorbij (citroensap, citroenschil, citroengras). Dominante grapefruit. Verder wotte perzik en een bloemetje. Hartig, grapefruit geeft mooi bittertje. Zuren laten de mond wateren. Dit kan nog wel even mee.
(07-09-2024 10:08 PM)UC schreef: [ -> ]Goldberg GG 2019 opengetrokken om binnenhalen van WSET3 te vieren.
Kleutermoord omceerlijk te zijn. Intense neus met veel citrus. Alle lagen van citroen kwam voorbij (citroensap, citroenschil, citroengras). Dominante grapefruit. Verder wotte perzik en een bloemetje. Hartig, grapefruit geeft mooi bittertje. Zuren laten de mond wateren. Dit kan nog wel even mee.
Ik heb hier de Altenberg van liggen. Ik dacht gelezen te hebben dat die vroeger toegankelijk is.
(08-09-2024 10:19 PM)Olivier schreef: [ -> ] (07-09-2024 10:08 PM)UC schreef: [ -> ]Goldberg GG 2019 opengetrokken om binnenhalen van WSET3 te vieren.
Kleutermoord omceerlijk te zijn. Intense neus met veel citrus. Alle lagen van citroen kwam voorbij (citroensap, citroenschil, citroengras). Dominante grapefruit. Verder wotte perzik en een bloemetje. Hartig, grapefruit geeft mooi bittertje. Zuren laten de mond wateren. Dit kan nog wel even mee.
Ik heb hier de Altenberg van liggen. Ik dacht gelezen te hebben dat die vroeger toegankelijk is.
Welk jaar heb je? Altenberg kan vaak wel paar jaartjes langer mee dan de Goldberg, maar ook prima in zijn jonge jaren.
(Meer op heb ik mij laten vertellen dan ervaring, ik heb 1x de Altenberg op en heb er nog eentje liggen volgens mij)
(09-09-2024 08:05 AM)UC schreef: [ -> ] (08-09-2024 10:19 PM)Olivier schreef: [ -> ] (07-09-2024 10:08 PM)UC schreef: [ -> ]Goldberg GG 2019 opengetrokken om binnenhalen van WSET3 te vieren.
Kleutermoord omceerlijk te zijn. Intense neus met veel citrus. Alle lagen van citroen kwam voorbij (citroensap, citroenschil, citroengras). Dominante grapefruit. Verder wotte perzik en een bloemetje. Hartig, grapefruit geeft mooi bittertje. Zuren laten de mond wateren. Dit kan nog wel even mee.
Ik heb hier de Altenberg van liggen. Ik dacht gelezen te hebben dat die vroeger toegankelijk is.
Welk jaar heb je? Altenberg kan vaak wel paar jaartjes langer mee dan de Goldberg, maar ook prima in zijn jonge jaren.
(Meer op heb ik mij laten vertellen dan ervaring, ik heb 1x de Altenberg op en heb er nog eentje liggen volgens mij)
Het is de 2017. Moeilijk jaar geweest met kleine opbrengsten, maar naar verluidt wel kwalitatief goed. Kan zeker nog liggen, maar recent had ik toch al goesting om dit eens open te trekken.
(09-09-2024 03:49 PM)Olivier schreef: [ -> ] (09-09-2024 08:05 AM)UC schreef: [ -> ] (08-09-2024 10:19 PM)Olivier schreef: [ -> ] (07-09-2024 10:08 PM)UC schreef: [ -> ]Goldberg GG 2019 opengetrokken om binnenhalen van WSET3 te vieren.
Kleutermoord omceerlijk te zijn. Intense neus met veel citrus. Alle lagen van citroen kwam voorbij (citroensap, citroenschil, citroengras). Dominante grapefruit. Verder wotte perzik en een bloemetje. Hartig, grapefruit geeft mooi bittertje. Zuren laten de mond wateren. Dit kan nog wel even mee.
Ik heb hier de Altenberg van liggen. Ik dacht gelezen te hebben dat die vroeger toegankelijk is.
Welk jaar heb je? Altenberg kan vaak wel paar jaartjes langer mee dan de Goldberg, maar ook prima in zijn jonge jaren.
(Meer op heb ik mij laten vertellen dan ervaring, ik heb 1x de Altenberg op en heb er nog eentje liggen volgens mij)
Het is de 2017. Moeilijk jaar geweest met kleine opbrengsten, maar naar verluidt wel kwalitatief goed. Kan zeker nog liggen, maar recent had ik toch al goesting om dit eens open te trekken.
Mooie bij Riesling is natuurlijk wel dat je het eigenlijk altijd kan opentrekken naar je eigen goesting.
Hier gisteren nog een glaasje basistrocken Riesling 2020 gedronken. Mist de complexiteit van de betere in de range (citrus, ziltig, wit fruit), maar de zuiverheid gaf wel weer aan waarom ik wel fan ben van Roman zijn wijnen.
Citaat: Mooie bij Riesling is natuurlijk wel dat je het eigenlijk altijd kan opentrekken naar je eigen goesting.
Dat is eigenlijk wel waar. Nog maar zelden een Riesling gehad die helemaal niets gaf. Wel dat je voelt dat de wijn nog beter zal worden, maar niet dat je geen plezier hebt aan de wijn.