wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Desperrier
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Een leuke ontdekking vorig jaar in Rijsel was dit domein met pied-à-terre in Romananèche-THorins. Voor de liefhebbers/kenners van de streek het epicentrum van het betere werk in Moulin-à-vent, één van de bewaarcru's uit de Beaujolais. Dit domein is vaak terug te vinden in de Guide Hachette.

We dronken een paar dagen terug de Clos de la Pierre 2015, een monopole van 6 ha volledig zuid gericht met een hoofdzakelijk mangaan-ondergrond die zorgt voor structuur en mineraliteit. De wijnbouwer vraagt toch om 4 à 5 jaar te wachten om aan dit beestje te beginnen. Langer in betere oogstjaren.

Animaal, stront in de neus. Gelukkig werd dit na een tijdje iets beter maar ging nooit helemaal weg. Reductie waarschijnlijk door de jeugd.
De wijn deed vrij Syrah aan. Sappig, gestructureerd, toch wel wat lengte. Nog jong maar toch al toegankelijk. Blijft wel boeien. Vraag me af wat dit de dagen erna heeft gegeven...
Welke vinifikatie passen ze daar toe voor hun Moulin à Vent?
De klassieke macération carbonique of andere methode?
Op de site staat semi-carbonique en grappes entières. Wat dat dan ook moge zijn.
(30-08-2017 09:14 PM)Fre schreef: [ -> ]Een leuke ontdekking vorig jaar in Rijsel was dit domein met pied-à-terre in Romananèche-THorins. Voor de liefhebbers/kenners van de streek het epicentrum van het betere werk in Moulin-à-vent, één van de bewaarcru's uit de Beaujolais. Dit domein is vaak terug te vinden in de Guide Hachette.

We dronken een paar dagen terug de Clos de la Pierre 2015, een monopole van 6 ha volledig zuid gericht met een hoofdzakelijk mangaan-ondergrond die zorgt voor structuur en mineraliteit. De wijnbouwer vraagt toch om 4 à 5 jaar te wachten om aan dit beestje te beginnen. Langer in betere oogstjaren.

Animaal, stront in de neus. Gelukkig werd dit na een tijdje iets beter maar ging nooit helemaal weg. Reductie waarschijnlijk door de jeugd.
De wijn deed vrij Syrah aan. Sappig, gestructureerd, toch wel wat lengte. Nog jong maar toch al toegankelijk. Blijft wel boeien. Vraag me af wat dit de dagen erna heeft gegeven...

Zonet de rest opgedronken, stond twee dagen in de koelkast, was er wel gerust in dat deze wijn dit makkelijk aankon.
Eerste slok domineerden de zuurtjes wat, maar later plooide de wijn weer helemaal open, de animaliteit was volledig weg (was dus te wijten aan reductie) veel sap, kersen a gogo, heel aangenaam drinkplezier.
Mooie ontdekking, blijkbaar 8 euro, schatte hem blind 15.
Een andere cuvée dit keer van dit domein. Zelfde jaargang als wat we voorheen dronken:
Cuvée des Greneriers uit 2015
Bij aanvang eerder wat roosjes. Daarna kirsch, een streepje leder en wat witte peper. Blind zou ik dit op basis van de neus in de NRH plaatsen. In de mond is de wijn eerder soepel en toegankelijk, mooie ronde tannines en een fris zuurtje.
Kleine b-mol was de licht alcoholische toets op dag 2, waarschijnlijk door de wijn te lang open te laten staan.
Materie genoeg om het 5 tot zeker 10 jaar uit te zingen.
Moulin à vent Clos de la Pierre 2015
3 jaar later probeer ik nog 's een flesje. Het rode fruit blijft sterk dominant maar het geheel is wel stilaan aan het versmelten. Witte peper maar zeker ook een mooie minerale toets. Zeer volle aanzet. Wauw, hier zit nog steeds veel kracht achter. Er is een zekere 'verfijning' opgetreden en die gaat zich zeker nog doorzetten. Hij komt maw zo stilaan in zijn drinkvenster maar kan zeker nog een paar jaar liggen.
(01-01-2019 03:19 PM)Fre schreef: [ -> ]Een andere cuvée dit keer van dit domein. Zelfde jaargang als wat we voorheen dronken:
Cuvée des Greneriers uit 2015
Bij aanvang eerder wat roosjes. Daarna kirsch, een streepje leder en wat witte peper. Blind zou ik dit op basis van de neus in de NRH plaatsen. In de mond is de wijn eerder soepel en toegankelijk, mooie ronde tannines en een fris zuurtje.
Kleine b-mol was de licht alcoholische toets op dag 2, waarschijnlijk door de wijn te lang open te laten staan.
Materie genoeg om het 5 tot zeker 10 jaar uit te zingen.

Vanavond de 2017 opengetrokken van deze cuvée, ook Moulin-à-Vent dus. Direct onder de indruk ban de neus met framboos, zure kersjes en later zelfs wat bosfruit dat zich in het strijdgewoel mengt. Af en toe een meer snoeperig vlaagje, maar het geheel is mooi en intrigerend.

In de mond wel nog wat onstuimig, zuren zitten er nog niet goed in. Dan maar in een karaf gekapt en dat doet de wijn wel deugd. Ik hou van de fraicheur van deze wijn! Maar dit is nog te jong. Dit zal nog veel beter verweven worden binnen 3-4 jaar tijd. Toch geniet ik er wel van. En ik verwacht ook wel dat dit nog mooi zal evolueren.

Ongelooflijke prijs-kwaliteit aan 8,60€ !
Koppelingen