13-10-2017, 09:38 PM
Sichei 2014, Barbera d'Asti Superiore
Direct na openen een wolk van cacao en houtaroma's die uit het glas stuift. Dit is erover! Gelukkig wordt dit een stuk gematigder met open staan en krijgen we ook de rijpe zwarte kersen te zien die verborgen waren achter de make-up. Verder misschien een likje drop. Wat ik vaker heb met barbera, heb ik ook hier : geen waaier aan aroma's, geen grote complexiteit, maar wel een kwalitatief mooie neus (na het opklaren van het hout dan toch).
In de mond hetzelfde verhaal, het hout is aanvankelijk gewoon erover, maar na een tijdje krijgen we ook wijn in het glas. En dan wordt het interessanter. Het typische barberaspel tussen rijpe kers en fijne zuurtjes. Ik hou daar wel van. Ik heb ook van die chocolatjes met rozijn. En toch een vrij lange afdronk met donkere chocolabitters die als volleerde hangjongeren weigeren van naar huis te gaan.
Van ontgoocheling na openen, naar een mooie afsluiter van deze vrijdagavond.
Direct na openen een wolk van cacao en houtaroma's die uit het glas stuift. Dit is erover! Gelukkig wordt dit een stuk gematigder met open staan en krijgen we ook de rijpe zwarte kersen te zien die verborgen waren achter de make-up. Verder misschien een likje drop. Wat ik vaker heb met barbera, heb ik ook hier : geen waaier aan aroma's, geen grote complexiteit, maar wel een kwalitatief mooie neus (na het opklaren van het hout dan toch).
In de mond hetzelfde verhaal, het hout is aanvankelijk gewoon erover, maar na een tijdje krijgen we ook wijn in het glas. En dan wordt het interessanter. Het typische barberaspel tussen rijpe kers en fijne zuurtjes. Ik hou daar wel van. Ik heb ook van die chocolatjes met rozijn. En toch een vrij lange afdronk met donkere chocolabitters die als volleerde hangjongeren weigeren van naar huis te gaan.
Van ontgoocheling na openen, naar een mooie afsluiter van deze vrijdagavond.