Als Bordeauxliefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk proeven en van zoveel mogelijk jaren. Nieuwsgierigheid is wat ons drijft. Betekent een hoge prijs ook meer kwaliteit? En is een 2e wijn zoveel slechter dan de 1e wijn?
Vandaag probeer ik het uit met de 2e wijn van Chateau de Camensac: La Closerie de Camensac 1994.
De kleur is nog verrassend rood met een iets bruine rand. In de neus vooral tertiaire tonen van bosgrond, leer en rozenbottel, er is weinig fruit meer te ontwaren. In de mond vallen vooral de milde, mooi geïntegreerde tannines en zuren op en erg soepel. Ook in de mond weinig fruit meer, maar iets van leer en paddenstoelen. De concentratie is matig, hij is wat schraal en mager maar heeft een redelijke afdronk.
1994 was natuurlijk geen best jaar voor de Bordeaux, eigenlijk waren de meeste jaren uit de '90s dat niet (1990 en 1995 waren nog de beste). Dus veel concentraat en fruit had ik ook niet verwacht. De wijn is soepel en kan nog prima dienen bij een niet al te heftig herfstgerecht (lam en champignons zou kunnen). Ik begrijp sowieso niet waarom Camensac voor een tweede wijn kiest, de prijs tussen de eerste en tweede is maar een paar euro. Waarschijnlijk maken ze een enorme plas die niet meer als eerste verkocht mag worden.
(04-11-2017 05:50 PM)garondin.nl schreef: [ -> ]Als Bordeauxliefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk proeven en van zoveel mogelijk jaren. Nieuwsgierigheid is wat ons drijft. Betekent een hoge prijs ook meer kwaliteit? En is een 2e wijn zoveel slechter dan de 1e wijn?
Vandaag probeer ik het uit met de 2e wijn van Chateau de Camensac: La Closerie de Camensac 1994.
De kleur is nog verrassend rood met een iets bruine rand. In de neus vooral tertiaire tonen van bosgrond, leer en rozenbottel, er is weinig fruit meer te ontwaren. In de mond vallen vooral de milde, mooi geïntegreerde tannines en zuren op en erg soepel. Ook in de mond weinig fruit meer, maar iets van leer en paddenstoelen. De concentratie is matig, hij is wat schraal en mager maar heeft een redelijke afdronk.
1994 was natuurlijk geen best jaar voor de Bordeaux, eigenlijk waren de meeste jaren uit de '90s dat niet (1990 en 1995 waren nog de beste). Dus veel concentraat en fruit had ik ook niet verwacht. De wijn is soepel en kan nog prima dienen bij een niet al te heftig herfstgerecht (lam en champignons zou kunnen). Ik begrijp sowieso niet waarom Camensac voor een tweede wijn kiest, de prijs tussen de eerste en tweede is maar een paar euro. Waarschijnlijk maken ze een enorme plas die niet meer als eerste verkocht mag worden.
garondin.nl eerst en vooral welkom op dit forum.
De 2e wijn van Chateau de Camensac: La Closerie de Camensac 1994. kan ik niet beoordelen omdat ik deze nooit naast de eerste wijn heb gedronken.
Waar ik wel mijn gedacht over kan zeggen zijn de jaargangen 2006 en 2010 voor de eerste en tweede wijn.
Jaargang 2006
Van de eerste wijn moet ik nog jaren afblijven, de tweede wijn vermoed ik dat die nu min of meer in evenwicht komt. Deze wijn was heel wat lichter gemaakt dan de eerste en ook is deze agressiever in zijn tannines.
Deze 2006 had in mei 2010 een prijskaartje van 19€ voor de 1ste wijn en 10€ voor de tweede wijn op onze lokale markt.
Jaargang 2010
Zowel de eerste als tweede wijn zijn bewaarwijnen en zeker nog om 10 jaar te laten liggen.
De 2010 had in juli 2014 een prijskaartje van 25.99€ voor de 1ste wijn en 14€ voor de 2de wijn op onze lokale markt.
Ik reken voor onze lokale markt voor de 2de wijnen een orde van de helft van de 1st wijnen.
Bovenvermelde prijzen betaalde ik echter niet voor deze wijnen.
In een blinde degustatie dronk ik ooit een 1er GCC naast zijn tweede wijn. De tweede wijn werd als de betere bestempeld.
Van de jaargang 1990 heb ik al heel wat tweede wijnen gedronken die opmerkelijk zeer hoog scoorden en nu nog top zijn.
Welkom Garondin! Als Bordeaux-liefhebber zul je hier veel leesvoer en gelijkgestemden vinden!
(04-11-2017 05:50 PM)garondin.nl schreef: [ -> ]Als Bordeauxliefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk proeven en van zoveel mogelijk jaren. Nieuwsgierigheid is wat ons drijft. Betekent een hoge prijs ook meer kwaliteit? En is een 2e wijn zoveel slechter dan de 1e wijn?
Vandaag probeer ik het uit met de 2e wijn van Chateau de Camensac: La Closerie de Camensac 1994.
De kleur is nog verrassend rood met een iets bruine rand. In de neus vooral tertiaire tonen van bosgrond, leer en rozenbottel, er is weinig fruit meer te ontwaren. In de mond vallen vooral de milde, mooi geïntegreerde tannines en zuren op en erg soepel. Ook in de mond weinig fruit meer, maar iets van leer en paddenstoelen. De concentratie is matig, hij is wat schraal en mager maar heeft een redelijke afdronk.
1994 was natuurlijk geen best jaar voor de Bordeaux, eigenlijk waren de meeste jaren uit de '90s dat niet (1990 en 1995 waren nog de beste). Dus veel concentraat en fruit had ik ook niet verwacht. De wijn is soepel en kan nog prima dienen bij een niet al te heftig herfstgerecht (lam en champignons zou kunnen). Ik begrijp sowieso niet waarom Camensac voor een tweede wijn kiest, de prijs tussen de eerste en tweede is maar een paar euro. Waarschijnlijk maken ze een enorme plas die niet meer als eerste verkocht mag worden.
Voor een eerste post is dit meteen recht in de roos! Mooi beschreven en interessante beschouwing..! Van
e welkom!
PS: misschien niet direct zichtbaar maar hier hangt een kleine peiling aan vast!
(04-11-2017 07:42 PM)Olivier schreef: [ -> ]Welkom Garondin! Als Bordeaux-liefhebber zul je hier veel leesvoer en gelijkgestemden vinden!
Dank Olivier. Inderdaad voelt het als een warm Bordeaux bad
(04-11-2017 08:26 PM)vinejo schreef: [ -> ] (04-11-2017 05:50 PM)garondin.nl schreef: [ -> ]Als Bordeauxliefhebber wil je natuurlijk zoveel mogelijk proeven en van zoveel mogelijk jaren. Nieuwsgierigheid is wat ons drijft. Betekent een hoge prijs ook meer kwaliteit? En is een 2e wijn zoveel slechter dan de 1e wijn?
Vandaag probeer ik het uit met de 2e wijn van Chateau de Camensac: La Closerie de Camensac 1994.
De kleur is nog verrassend rood met een iets bruine rand. In de neus vooral tertiaire tonen van bosgrond, leer en rozenbottel, er is weinig fruit meer te ontwaren. In de mond vallen vooral de milde, mooi geïntegreerde tannines en zuren op en erg soepel. Ook in de mond weinig fruit meer, maar iets van leer en paddenstoelen. De concentratie is matig, hij is wat schraal en mager maar heeft een redelijke afdronk.
1994 was natuurlijk geen best jaar voor de Bordeaux, eigenlijk waren de meeste jaren uit de '90s dat niet (1990 en 1995 waren nog de beste). Dus veel concentraat en fruit had ik ook niet verwacht. De wijn is soepel en kan nog prima dienen bij een niet al te heftig herfstgerecht (lam en champignons zou kunnen). Ik begrijp sowieso niet waarom Camensac voor een tweede wijn kiest, de prijs tussen de eerste en tweede is maar een paar euro. Waarschijnlijk maken ze een enorme plas die niet meer als eerste verkocht mag worden.
Voor een eerste post is dit meteen recht in de roos! Mooi beschreven en interessante beschouwing..! Van e welkom!
PS: misschien niet direct zichtbaar maar hier hangt een kleine peiling aan vast!
Dank u. Inderdaad heb ik er een kleine peiling aangehangen, benieuwd naar ervaringen en meningen tav 2e wijnen.
Welkom op het forum! Mijn stem uitgebracht. Toch wilde ik op een combinatie stemmen. Maar goed. Zo te zien liggen meningen toch wat uiteen.