05-11-2017, 02:38 PM
Naar aanleiding van de Seclin topic dan maar deze middag een flesje geopend.
Cuvee Patagone 2010:
100% syrah uit St.-Joseph
Een uurtje laten open komen in het glas.
Koel geschonken en in de berging laten opwarmen waar het ongeveer 18 graden is.
Een uur was iets te weinig na nog een halfuur kwam deze wijn pas op zen top.
Donker fruit , vlierbessen , bramen , kandij een kruidigheid.
Het fruit is zeer knapperig , vol , vers en gestructureerd.
De kandij komt erdoor na een tijdje.
Klein bittertje , zeer elegante wijn.
Houtgebruik zit volledig verweven.
Zeer zachte tannines. Rijp en fris tegelijk.
90/100
Na drie borden ovenschotel en minstens evenveel glazen was ik geneigd om te zeggen 91!
Maar mijn nuchtere kritische kant was dan wel al even zoek.
Wat niet wegneemt dat de ervaring niet reëel was...
Wijn perfect op dronk.
Cuvee Patagone 2010:
100% syrah uit St.-Joseph
Een uurtje laten open komen in het glas.
Koel geschonken en in de berging laten opwarmen waar het ongeveer 18 graden is.
Een uur was iets te weinig na nog een halfuur kwam deze wijn pas op zen top.
Donker fruit , vlierbessen , bramen , kandij een kruidigheid.
Het fruit is zeer knapperig , vol , vers en gestructureerd.
De kandij komt erdoor na een tijdje.
Klein bittertje , zeer elegante wijn.
Houtgebruik zit volledig verweven.
Zeer zachte tannines. Rijp en fris tegelijk.
90/100
Na drie borden ovenschotel en minstens evenveel glazen was ik geneigd om te zeggen 91!
Maar mijn nuchtere kritische kant was dan wel al even zoek.
Wat niet wegneemt dat de ervaring niet reëel was...
Wijn perfect op dronk.