26-11-2017, 09:24 PM
Wat oorspronkelijk een leuk tripje had moeten worden, is dat dan ook geworden!
Er is gedronken, gegeten, gelachen, gegeten, gedronken, gegeten, gedronken , gegierd, gebleten (van 't lachen), gedronken, gegeten, enz...
Mits een rotfile in Lille (door de Daviscup tennis) vrijdagavond bij 't oprijden, na 4.5 uur toch in Chateau de Breuil in de buurt van Laon geraakt. Mooi en rustig kasteel, PQ goede kamers, eten en ontbijt.
Zaterdag om 11u30 (een half uurke in retard) op afspraak bij Roland Lavantureux: alles mogen proeven.
De beste waren de VV 2016, Vauprin 2016 (een soort cuvée parcellaire), Vau de Vey 1cru 2016 en de machtige Vaudésir 2015. Roland zelf ontving ons, duidelijk van harte, en begon over zijn zonen die het roer hadden overgenomen en hoe goed dat ze toch niet bezig waren. Fiere vaderen terecht. Er wordt meer hout gebruikt door de zonen dan toen Roland zelf vinifieerde, maar dit doen dan ook met verve: heel fijn, mooie balans. De Vaudésir had wel wat merkbaarder hout, maar correct gedoseerd. 36€, maar dit wordt binnen 10 jaar groots volgens mij.
's Middags gaan eten in "Les 3 bourgeons" te Chablis. 3 jonge Japanners die klassieke gerechten maken, vaak met een Oosterse toets. De oeuf en meurette is echt super! En 30€ voor een voor-, hoofdgerecht en dessert is echt niet veel. Ook de desserts zijn mega, vooral de Poire en mousse met ijs van Earl grey. Sterwaardig dessertje, ganz geil. Aan sommige gerechten is nog wat werk, maar ze zijn dan ook nog maar open sinds april. De Montée de tonerre 2013 van Vincent Dauvissat aan 58€ ging goed binnen.
In de namiddag bij Vocoret gegaan. Triestig madammeke dat tegen haar goesting wijn moet schenken. Antipode van Lavantureux! Maar wel lekkere wijnen met een knappe PQ. Uitschieters waren de Forets VV 2015 en de Les Clos 2015. Van de generieke Chablis was de Séduction knap en fris. Mooi terroir, ongefilterd.
's Avonds opnieuw naar "Les trois Bourgeons": Eerst superlekkere oesterkes met Cote de Léchet 2014 van Tribut (40€) in... Zalto-glazen! Een leuk extraatje.
Ook nog ne rode gedronken: knappe Volnay 2011 van Jean-Marc Bouley aan een dikke 40€... Direct geopend, zodat hij wat zuurstof kon happen tegen het hoofdgerecht. Dan kwam die knappe neus bovenzweven!!
Ik had goesting om ook nog ne Romanéé-St-Vivant van DRC te pakken. Op restaurant 1000€ valt nog mee, mijn gedacht. Maar desalniettemin totaal geen spek voor mijnen bek (allé, portefeuille)
Blijgemutst als we toch al waren, nog ne Vaillons 2015 van Droin op de kamer geopend, net als de VV van Lavantureux die we cadeau hadden gekregen...
Vandaag dan richting Chalon-en-Champagne gaan eten in 'Le Carillon gourmand'. Aanrader!
En dan onze vaste stop bij Rochet-Bocart. 2006 rules!
Onderweg naar huis nog een klapke gedaan met 3 flikken met zo een raar toestel om door te kijken...Dju, een doos Champagne minder
Er is gedronken, gegeten, gelachen, gegeten, gedronken, gegeten, gedronken , gegierd, gebleten (van 't lachen), gedronken, gegeten, enz...
Mits een rotfile in Lille (door de Daviscup tennis) vrijdagavond bij 't oprijden, na 4.5 uur toch in Chateau de Breuil in de buurt van Laon geraakt. Mooi en rustig kasteel, PQ goede kamers, eten en ontbijt.
Zaterdag om 11u30 (een half uurke in retard) op afspraak bij Roland Lavantureux: alles mogen proeven.
De beste waren de VV 2016, Vauprin 2016 (een soort cuvée parcellaire), Vau de Vey 1cru 2016 en de machtige Vaudésir 2015. Roland zelf ontving ons, duidelijk van harte, en begon over zijn zonen die het roer hadden overgenomen en hoe goed dat ze toch niet bezig waren. Fiere vaderen terecht. Er wordt meer hout gebruikt door de zonen dan toen Roland zelf vinifieerde, maar dit doen dan ook met verve: heel fijn, mooie balans. De Vaudésir had wel wat merkbaarder hout, maar correct gedoseerd. 36€, maar dit wordt binnen 10 jaar groots volgens mij.
's Middags gaan eten in "Les 3 bourgeons" te Chablis. 3 jonge Japanners die klassieke gerechten maken, vaak met een Oosterse toets. De oeuf en meurette is echt super! En 30€ voor een voor-, hoofdgerecht en dessert is echt niet veel. Ook de desserts zijn mega, vooral de Poire en mousse met ijs van Earl grey. Sterwaardig dessertje, ganz geil. Aan sommige gerechten is nog wat werk, maar ze zijn dan ook nog maar open sinds april. De Montée de tonerre 2013 van Vincent Dauvissat aan 58€ ging goed binnen.
In de namiddag bij Vocoret gegaan. Triestig madammeke dat tegen haar goesting wijn moet schenken. Antipode van Lavantureux! Maar wel lekkere wijnen met een knappe PQ. Uitschieters waren de Forets VV 2015 en de Les Clos 2015. Van de generieke Chablis was de Séduction knap en fris. Mooi terroir, ongefilterd.
's Avonds opnieuw naar "Les trois Bourgeons": Eerst superlekkere oesterkes met Cote de Léchet 2014 van Tribut (40€) in... Zalto-glazen! Een leuk extraatje.
Ook nog ne rode gedronken: knappe Volnay 2011 van Jean-Marc Bouley aan een dikke 40€... Direct geopend, zodat hij wat zuurstof kon happen tegen het hoofdgerecht. Dan kwam die knappe neus bovenzweven!!
Ik had goesting om ook nog ne Romanéé-St-Vivant van DRC te pakken. Op restaurant 1000€ valt nog mee, mijn gedacht. Maar desalniettemin totaal geen spek voor mijnen bek (allé, portefeuille)
Blijgemutst als we toch al waren, nog ne Vaillons 2015 van Droin op de kamer geopend, net als de VV van Lavantureux die we cadeau hadden gekregen...
Vandaag dan richting Chalon-en-Champagne gaan eten in 'Le Carillon gourmand'. Aanrader!
En dan onze vaste stop bij Rochet-Bocart. 2006 rules!
Onderweg naar huis nog een klapke gedaan met 3 flikken met zo een raar toestel om door te kijken...Dju, een doos Champagne minder