2 uur op voorhand geopend.
Montrose 2004: Donker rode kleur.
Neus: zwart-rood fruit, ijzer-mineraliteit, heel mooi.
Na walsen: zwart fruit, beetje sloot, ijzer, zacht.
In de mond: zwart fruit, ijzer, cederhout, mooie tannines, mooi in evenwicht.
Wordt beter en beter naargelang de avond.
Jong maar toegankelijk. Mooie elegante stijl.
93/100
@ Pat : we zijn het eens : ik heb hem ook een 93 gegeven, meer dan uitstekende P/K-verhouding, er is vandaag op ebay één onder de 35 euro de deur uitgegaan, ik heb er nog 3 liggen
is dit niet een beetje kindermoord ?
of valt het allemaal wel mee ?
ik hou in elk geval meer van wat geevolueerde Bordeaux, maar ja, over smaken en kleuren...
niet echt eigenlijk : is al verrassend goed op dronk : ik was eigenlijk ook van plan om er zeker de eerste 5 jaar niet aan te komen, maar van verschillende wijnmaten gehoord dat ik hem zeker nu al eens moest proeven en dat dan maar gedaan vaneigens en ik heb het me niet beklaagd
mijn andere 3 flessen blijven wel nog een hele tijd in de wijnfrigo liggen
(19-09-2010 11:59 PM)Jan VG schreef: [ -> ]is dit niet een beetje kindermoord ?................
Misschien wel .
De 1990 is nu pas op zijn best ; 4 van de 6 had ik tevroeg gedronken.
Zojuist nog een wijn aan 't drinken die nog moet rusten: D' Escurac 2002.
Zelf er ook een paar van 2004 op ebay gekocht en al eentje gedronken. Vind het eerlijk gezegd nog wat te vroeg. Al zit PL met zijn notitie er klak op.
@ Don Quichotte: jawadde, Montrose's van 1990, die halen 100/100 bij nonkel Bob. Da's de droom van elke wijnfreak. Maar de prijs jammer genoeg ook. (nu ong. 300 Euro, dacht ik)
(20-09-2010 09:06 AM)Tom schreef: [ -> ]Zelf er ook een paar van 2004 op ebay gekocht en al eentje gedronken. Vind het eerlijk gezegd nog wat te vroeg. Al zit PL met zijn notitie er klak op.
@ Don Quichotte: jawadde, Montrose's van 1990, die halen 100/100 bij nonkel Bob. Da's de droom van elke wijnfreak. Maar de prijs jammer genoeg ook. (nu ong. 300 Euro, dacht ik)
Gekocht voor een prikje in de Carrefour (toen nog GB) te samen met een volledige kist Mouton de Rothchild van hetzelfde jaar.
Bij beide wijnen toen nog in BF waren ze wellicht een nul vergeten.
Ik vraag me nog altijd af welke koper die de zes eerste flessen kocht van de Montrose en geen volledige kist en ook de Mouton liet liggen. -)))))
Soortgelijke gevallen ook nog gehad met (6x) Lafitte De Rothchild van 1974 en (12x) Leoville Las Cases van 1977 (minder goede jaren wel, maar toch zeer lekker)
2004 ... laatste miless dat ik gekocht heb van Montrose. De 92 die ik er ooit van dronk , vergeet ik nooit meer, Montrose is toch een van de toppers uit bdx! Zo ne 90 .. wa moet da dan geven:-)
Er is maar 1 raad bij Bordeaux van dit niveau: afblijven. Hoe toegankelijk en indrukwekkend ook, in principe kan die ervaring niet concurreren met 10, en neem misschien maar 15 jaar, zachte kelderrust. Net op het moment dat jeugd en ouderdom versmelten: genoeg fruit en kick gecombineerd met het ongeëvenaarde palet van gerijpte Bordeaux. (om het af te leren proefde ik deze middag Beauséjour Bécot '04, met het oog op morgen ,voor.)
Moest dit mijn laatste fles zijn, dan had ik inderdaad toch nog effe gewacht. Wel geen 10 jaar voor de 2004. Maar heb zelf nog wel wat Montrose liggen zoals de 2003 (heeft later ook 100pnt gekregen), 2004, 2005 en enkele oudere (spijtig genoeg niet de 1990). Dus dacht ik, effe openen. En zoals eerder vermeld al heel mooi. Zeker geen kindermoord. Persoonlijk houd ik zelf niet van te geevolueerd.
Voor mij is deze wijn waarschijnlijk op zijn top binnen 4 a 5 jaar.
Zal daartegen opnieuw mijn TN plaatsen.
ik ben volledig akkoord dat hij nog een pak beter zal worden, maar ik had echt de raad gekregen van een paar kenners dat ik hem jong ook al eens moest proeven, en ik ben wel heel content dat ik die raad heb opgevolgd, mocht ik nu natuurlijk maar 1 fles hebben liggen ging ik gewacht hebben, maar ik had er nu toch 4
de volgende fles gaat ten vroegste in 2015 of zo open hoor
ik ben ook heel benieuwd wat mijn 2003 zal geven binnen een 15-tal jaar, naar het schijnt door Parker eens 100 gegeven op onofficiële tasting tijdens restaurant-bezoek, wel geen gezonde aankoop voor de $
Heeeeeeerlijk trouwens. Krijgt met gemak 92 punten van mij. Espresso, ceder, sigarenkistje. Neus op dit moment gedomineerd door de effecten van de houtlagering. In de mond zwart fruit, cassis, romig, lang, perfect gemaakt. Ware het niet van de tannine die een kwalitatieve structuur stut, dan was dit puur plezier in een fles. (binnen 5 jaar)
Eerste wijn die ik tijdens de najaarkoopjes enkele jaren geleden kocht. Ik betaalde toen 29 euro voor een fles in de Carrefour in Rijsel. Ik denk dat dit niveau onder die prijs in Bordeaux moeilijk, zeer moeilijk, te vinden zal zijn.
@ Pat : we waren blijkbaar simultaan aan het typen
TN gaat over Beauséjour '04.
Akkoord (als je kan, zeker eens jong uitproberen), nu ik ben ook geen fan van te geëvolueerd, maar voor de top is 15 jaar geen probleem. Integendeel, dan is-ie op zijn best. Als je al ziet dat echt goede cru bourgeois 10 jaar makkelijk kan verdragen en op het vlak van finesse en complexiteit dan pas zijn geheimen prijsgeeft..
(20-09-2010 02:48 PM)Matten schreef: [ -> ]Akkoord (als je kan, zeker eens jong uitproberen), nu ik ben ook geen fan van te geëvolueerd, maar voor de top is 15 jaar geen probleem. Integendeel, dan is-ie op zijn best. Als je al ziet dat echt goede cru bourgeois 10 jaar makkelijk kan verdragen en op het vlak van finesse en complexiteit dan pas zijn geheimen prijsgeeft..
Je hebt zeker gelijk. Maar houd er ook rekening mee dat niet elk jaar een bewaarjaar is in Bordeaux. En dat in sommige jaren de wijn al sneller op dronk is. Trouwens vorig jaar bij l’Arrosée vertelde men mij dat meer en meer chateaux hun wijn onmiddellijk (bijna)-drinkklaar maken, daar niet iedereen in het bezit is van een kelder of wijn-bewaarkast.
De echte toppers kun je natuurlijk wel bewaren.
En gelukkig heb ik een kelder.
(20-09-2010 02:45 PM)Kris G schreef: [ -> ]@ Pat : we waren blijkbaar simultaan aan het typen
En beide eigenlijk hetzelfde verhaal. Straf
mijn verticale 2000 > 2006 is bijna een feit, enkel 2001 ontbreekt nog, vandaag akkoord gesloten voor 3 flessen 2002
Tiens, heb 2001 liggen. Ruilen voor een 2000?
(27-12-2010 03:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Tiens, heb 2001 liggen. Ruilen voor een 2000?
Voor alle duidelijkheid: da was een mopke hé!
hij ging u 3 flessen geven voor een 2000
(30-12-2010 10:47 PM)Alex schreef: [ -> ]hij ging u 3 flessen geven voor een 2000
ik zou toch moeilijk afscheid kunnen nemen van één van mijn twee flesjes : eentje in 2015 en eentje in 2025
2002 geproefd en was gekurkt
na half uurtje in karaf nog niet echt duidelijk, op het einde van de tasting bij Alex nog eens terug gekeerd naar de Montrose en was toen wel duidelijker, potentieel zie ik hier wel een 91-score in, wel duidelijk minder dan de 2004
ge zijt goed thuis gekomen dus
nadeel is, ge hebt u hier ingelogd onder uw naam. Dus ik kan hier vrij veel onzin verkopen
(alsof ik het anders niet doe *haalt plakaatje naar boven
)
montrose 2002 was wel lekker. De kurk was wel duidelijk aanwezig, al bij m'n eerste neus, maar ik wou er niet moeilijk over doen. Toch was hij niet zo storend en kon je de volle potentieel er van proeven. In het begin had het nog tijd nodig om open te komen. Na paar uren karaferen vond ik hem al op dronk
bedankt voor de leuke avond.
Alex alias Kris G
Ben op dit ogenblik de 2004 nog eens aan het proeven. Echt wel heel mooi.
Laat hem smaken pat! Anne proeft toch ook mee? Of is ze op business trip en was den automaat leeg :-)
(26-01-2011 10:47 PM)Pat Leoville schreef: [ -> ]Ben op dit ogenblik de 2004 nog eens aan het proeven. Echt wel heel mooi.
idd super en uitstekende P/K verhouding, ik heb nog een paar flesjes bijgekocht vaneigens
(27-01-2011 12:25 AM)Venne schreef: [ -> ]Laat hem smaken pat! Anne proeft toch ook mee? Of is ze op business trip en was den automaat leeg :-)
Anne was erbij Venne. Trouwens Anne lust de wijn uit de automaat niet (ikke eigenlijk ook niet).
ik ben aan het proberen om dubbele verticale te maken, het zou leuk zijn om eens nen verticale te doen met een 8-tal forumleden en dan hetzelfde 10 jaar later eens opnieuw doen
Na openen typische (jonge) aroma' s, gerookte toetsen , cassis, zoethout, grafiet. Een uur karaf later is de wijn iets minder expressief in zijn aroma, eigenlijk was de neus wel ok maar zeker niet bijzonder lekker. (die van de St pierre 2006 was veel aromatischer en aantrekkelijker).
Tweede dag, nu dus, ruik ik leder en wat koffie, naast die mooie mineraliteit.
Maar de klasse van deze wijn werd duidelijk in de mond. Gewoon een subliem evenwichtig geheel, dat blijft en blijft komen, als de Tunesiërs in Lampedusa. Met een slok doe je makkelijk een halve minuut (ALVORENS in te slikken wel te verstaan! )
Mijn gasten gokten eerst op 2007 2006, toch geen 2004?
WAT, 2001 ? ?
Inderdaad, deze wijn is nog zo jong als een veulen. Na raadpleging van Parker bleek :
drinking window 2012 - 2030
Zeg wat je wil van RP, maar 10 jaar voor dat hij het ---zoals wij-- proefondervinderlijk kon testen wist hij al dat deze wijn bijzonder veel tijd nodig heeft.
Dus: Nu al enorm genoten, maar mijn 2 andere flesjes steek ik héél diep achteraan in mijn wijnkast...
ook niet te diep he