La Canopée Jurançon 2008
100% Petit Manseng
Rijp was het eerste woord die hier op het blad verscheen.
Caramel, geel fruit, mirabellen, appel en veel knappe zuren.
Ongelooflijk hoe mondvullend deze wijn is.
Ik dacht eerst nog aan riesling late pluk maar droge vinificatie...
Had beter moeten weten dat dit dan Jurançon kon zijn! 90
Noblesse du temps 2012, Jurançon
100% petit manseng, gemaakt van druiven die begin december (!) geplukt zijn. Zoete wijn dus.
zoete jurançon is zelden een wijn die verlegen zit om aroma's, maar dit springt gewoon uit het glas, exotisch fruit, abrikoosjes, honing. In de mond ook overwelmend intens van smaak. Heel lekker, maar heb de indruk dat dit nog wat mag liggen. Nog wat lang. Het geheel mag nog wat verder versmelten en evolueren. Dit wordt een grote wijn. In 20 jaar...
(24-03-2019 10:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]Noblesse du temps 2012, Jurançon
100% petit manseng, gemaakt van druiven die begin december (!) geplukt zijn. Zoete wijn dus.
zoete jurançon is zelden een wijn die verlegen zit om aroma's, maar dit springt gewoon uit het glas, exotisch fruit, abrikoosjes, honing. In de mond ook overwelmend intens van smaak. Heel lekker, maar heb de indruk dat dit nog wat mag liggen. Nog wat lang. Het geheel mag nog wat verder versmelten en evolueren. Dit wordt een grote wijn. In 20 jaar...
Ik was vergeten dat ik dit vorig jaar nog gedronken had, en had ik mijn TN gelezen, ik zou deze fles niet open getrokken hebben. Maar blij dat ik het wel gedaan heb!
De wijn kwam vandaag zeer verfijnd over, niet meer dat overweldigende dat een zoete Jurançon kan hebben, maar precisie, finesse. De honing zit er uiteraard nog altijd in, maar vandaag had ik een zeer leuke etherische toets van sinaasappelzeste en het groen-frisse van rabarber. Ook in de mond zeer evenwichtig, geen zoet geklooi, maar spanning.
Ik snap dat sommige mensen gek zijn van zoete riesling, ik hou er ook van. Maar Jurançon mag daar voor mij gerust naast staan.