wijnliefhebbers

Volledige versie: Rieslingsoep
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ditmaal geen combinatie van wijn met een gerecht, maar wijn in een gerecht.

Recept gisteravond uitgeprobeerd, viel goed in de smaak.

Voor de liefhebbers: https://www.trouw.nl/home/rieslingsoep-~ac44e91f/

Gelukkig nieuwjaar! cheers
(01-01-2018 03:19 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Ditmaal geen combinatie van wijn met een gerecht, maar wijn in een gerecht.

Recept gisteravond uitgeprobeerd, viel goed in de smaak.

Voor de liefhebbers: https://www.trouw.nl/home/rieslingsoep-~ac44e91f/

Gelukkig nieuwjaar! cheers

Aha, hier het recept van de rieslingsoep Smile Smaakt de riesling nog door in de soep?
(01-01-2018 11:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]Aha, hier het recept van de rieslingsoep Smile Smaakt de riesling nog door in de soep?

Op zich is het natuurlijk gewoon een - overigens best lekkere - groentesoep aangevuld met een glas riesling, maar de wijn geeft toch wel iets extra's aan de soep, alleen al een heel lekkere geur. Je moet de riesling ook pas op het einde toevoegen en eventjes mee laten koken: het is niet de bedoeling om de wijn helemaal te laten 'uitkoken'. Je kan wellicht niet alle eigenschappen van de riesling uit de soep halen, maar toch wel een deel: het feit dat het een droge maar een beetje fruitige wijn is, proefde ik er wel in. Ik vermoed dat de soep met een zoete wijn of eentje die op hout heeft gelegen heel anders zou smaken, al heb ik dat niet geprobeerd.

Ik zou niet je beste riesling voor de soep gebruiken, maar wel een goeie basiscuvée. Als je maar één glas riesling gebruikt (voor een portie voor vier personen) kan je nog voldoende genieten van de rest van de fles.
(02-01-2018 11:16 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(01-01-2018 11:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]Aha, hier het recept van de rieslingsoep Smile Smaakt de riesling nog door in de soep?

Op zich is het natuurlijk gewoon een - overigens best lekkere - groentesoep aangevuld met een glas riesling, maar de wijn geeft toch wel iets extra's aan de soep, alleen al een heel lekkere geur. Je moet de riesling ook pas op het einde toevoegen en eventjes mee laten koken: het is niet de bedoeling om de wijn helemaal te laten 'uitkoken'. Je kan wellicht niet alle eigenschappen van de riesling uit de soep halen, maar toch wel een deel: het feit dat het een droge maar een beetje fruitige wijn is, proefde ik er wel in. Ik vermoed dat de soep met een zoete wijn of eentje die op hout heeft gelegen heel anders zou smaken, al heb ik dat niet geprobeerd.

Ik zou niet je beste riesling voor de soep gebruiken, maar wel een goeie basiscuvée. Als je maar één glas riesling gebruikt (voor een portie voor vier personen) kan je nog voldoende genieten van de rest van de fles.

Bedankt. Zal ik bij gelegenheid eens proberen!
Koppelingen