02-01-2018, 03:21 PM
Michel Chevré is verantwoordelijk voor de wijngaarden van Thierry Germain, maar heeft sinds een tiental jaren ook een eigen productie in Saumur. Hij beheert slechts drie hectaren, dus als hij 20 000 flessen kan produceren is het al veel, maar de kwaliteit gaat wel met rasse schreden vooruit. Ik proefde de wijnen de laatste drie jaar op La Dive Bouteille, en merkte echt wel een mooie progressie. Helaas is dit ook te merken in de prijs, met zijn topcuvée die sinds dit jaar meer dan 40 euro kost.
Met Oudejaarsavond kwam de instapwijn in het glas, Clos de l'Ecotard 2016. In het verleden vond ik deze vaak iets te schraal, iets te weinig materie. 2016 lijkt me echter wel een heel mooi jaar voor Saumur, en dit is een mooi voorbeeld van evenwicht en finesse. Het blijft vrij strak in stijl, citrus, granny smithappels en kweepeer. Voldoende substantie op het palet, met de rijpheid van het fruit die de aciditeit mooi kan counteren en eindigt in een mooie richesse in de afdronk. De fles die het snelste leeg was!
Met Oudejaarsavond kwam de instapwijn in het glas, Clos de l'Ecotard 2016. In het verleden vond ik deze vaak iets te schraal, iets te weinig materie. 2016 lijkt me echter wel een heel mooi jaar voor Saumur, en dit is een mooi voorbeeld van evenwicht en finesse. Het blijft vrij strak in stijl, citrus, granny smithappels en kweepeer. Voldoende substantie op het palet, met de rijpheid van het fruit die de aciditeit mooi kan counteren en eindigt in een mooie richesse in de afdronk. De fles die het snelste leeg was!