19-01-2018, 09:28 PM
Nero di Troia 2010, IGP Puglia
Rijp, ietwat gekookt fruit, maar ook een frisse toets. Mineralig is misschien te veel gezegd, maar dit is alleszins geen platgekookte neus. Kruidig ook. Trouwens niets tertiairs. Per slot van rekening toch al een goeie 7 jaar op de teller.
Opgelegde kersjes in de aanzet, goede zuren die meteen komen verfrissen, en nog verrassende tannine, zeer rijpe en aangename tannine. Bij de zwarte pens was die tannine trouwens helemaal niet opgevallen. Is pas na de maaltijd dat dit aspect naar voor kwam.
Kan me niet herinneren dat ik deze druif al eerder gedronken heb, maar bevalt me nog wel. Is nochtans niet het prototype van wat in mijn collectie ligt (om het zacht uit te drukken), maar dit is goed gemaakt! Mooi fruit, goede zuren en rijpe tannines die reliëf brengen. Feit dat de fles bijna uit is, is een goed teken
Rijp, ietwat gekookt fruit, maar ook een frisse toets. Mineralig is misschien te veel gezegd, maar dit is alleszins geen platgekookte neus. Kruidig ook. Trouwens niets tertiairs. Per slot van rekening toch al een goeie 7 jaar op de teller.
Opgelegde kersjes in de aanzet, goede zuren die meteen komen verfrissen, en nog verrassende tannine, zeer rijpe en aangename tannine. Bij de zwarte pens was die tannine trouwens helemaal niet opgevallen. Is pas na de maaltijd dat dit aspect naar voor kwam.
Kan me niet herinneren dat ik deze druif al eerder gedronken heb, maar bevalt me nog wel. Is nochtans niet het prototype van wat in mijn collectie ligt (om het zacht uit te drukken), maar dit is goed gemaakt! Mooi fruit, goede zuren en rijpe tannines die reliëf brengen. Feit dat de fles bijna uit is, is een goed teken