Gisteren gedronken, Trotanoy 2000.
Donker rode kleur.
Neus: sigarenkistje, rijp zwart fruit, peper, heel mooi.
Na walsen: komt helemaal open, rokerig, peper, rijpfruit.
In de mond: sigarenkistje, rokerig, aarde, rijp zwart fruit, koffie.
Bezit wel wat kracht.
Mooie wijn al is het niet helemaal mijn stijl.
93/100
awel pat, gij doet precies ook gene rommel open eh :-)
Wel steeds BDX getint :-)
was me ook al opgevallen
Pat heeft gewoon een goede smaak
(28-09-2010 11:02 AM)vinejo schreef: [ -> ]Pat heeft gewoon een goede smaak
En goed bij kas.
(28-09-2010 11:06 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (28-09-2010 11:02 AM)vinejo schreef: [ -> ]Pat heeft gewoon een goede smaak
En goed bij kas.
En geduld om zijn wijn te laten rijpen
(28-09-2010 12:32 PM)Jeroen schreef: [ -> ] (28-09-2010 11:06 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (28-09-2010 11:02 AM)vinejo schreef: [ -> ]Pat heeft gewoon een goede smaak
En goed bij kas.
En geduld om zijn wijn te laten rijpen
Bwah, nen 2000 moet het natuurlijk toch wel iets langer kunnen uithouden dan tien jaar, niet?
Idd, had ook eerder 'geen geduld' geplaatst
Sorry kon niet vroeger iets antwoorden, ben net terug uit Brugge. Maar het is inderdaad zo dat ik niet altijd genoeg geduld heb.Dat ik goeie smaak heb, zegt mijn vrouw ook altijd.
(28-09-2010 05:14 PM)Pat Leoville schreef: [ -> ]Sorry kon niet vroeger iets antwoorden, ben net terug uit Brugge. Maar het is inderdaad zo dat ik niet altijd genoeg geduld heb.Dat ik goeie smaak heb, zegt mijn vrouw ook altijd.
Dan zal je voor haar misschien veel geduld opbrengen.
Chateau Trotanoy 1999 (kerstavond 2010)
Frisse bosaroma' s in de neus, munt, brooddeeg, kaneel, chocolade. In de mond het eerste kwartier een licht (storende) bittere toets die eigenaardig genoeg verdween na een tijdje (of verdween mijn objectief proefvermogen..?). De aroma' s evolueerden naar romigheid, peperkoek, tabak, en na 30 minuten heel duidelijk cacao.
Bijzonder zachte en lange afdronk.
Ik vrees een goed half uur van de conversatie te hebben gemist tijdens het degusteren van deze wijn.
Topnotch-Bordeaux geeft een extra touch aan zo' n feestavond.
Doet me mijmeren, stilstaan, puur genieten.
93
Gisteren had hier iemand een Trotanoy 2001 mee. Neus: aanvankelijk jong met wat zuren, kruidig, braam, natte aarde, mos en schors, koffiebonen, witte peper en iets later wat toffee en vanille: elegant. In de mond een stuk te jong (geef hem nog minstens 5 jaar), maar toch te pruimen. Aanvang, midden en einde zonder zwak moment. Dit zal denk ik nogal goed worden, maar niet echt top. Prijs is dat wel.. (90-91 pp.)
de meeste goeroes geven ook 90-91, echt wel hele matige P/K, toch aan de peperdure kant, ik heb 1 fles 2008 en primeur gekocht : dilemma : houden of verkopen : is ondertussen al in waarde verdubbeld, ik ga voorlopig toch even afwachten, gekocht met de bedoeling om hem zelf te drinken, kan van pas komen op een topflessentasting in 2025 of zo
Inderdaad, mocht ik hiervoor de winkelprijs betaald hebben, dan zou ik mij bekocht voelen. Verkopen is nog niet zo'n gek idee. Maar niet zo makkelijk om er afstand van te nemen, denk ik
.
voorlopig gaat hij niet weg, al vraag gekregen om hem te verkopen trouwens, ik zal eens kijken wat de scores zijn bij een nieuwe tasting (voorlopig RP 96-100, RP zit wel een pak hoger dan de rest), score op CT is heel hoog, maar nog maar weinig TN's natuurlijk, is mijn enigste top Pomerol, dus ervan scheiden wordt moeilijk vrees ik, ook nog 3x VCC 2008, maar Trotanoy zal toch een pak beter zijn vermoed ik, al van een paar mensen de kritiek gehoord dat ze de laatste tijd beetje nonchalant zijn op VCC en er niet het maximale uithalen wat de terroir zou kunnen bieden, nog te weinig gedronken ('95 en '96) om daar echt stelling te kunnen over innemen
wat is er met Trotanoy 2008 aan de hand > +3.000 € voor een kist op ebay
hebben de Chinezen dit kasteel nu ook al "ontdekt"?
(01-02-2011 09:23 PM)Kris G schreef: [ -> ]al van een paar mensen de kritiek gehoord dat ze de laatste tijd beetje nonchalant zijn op VCC en er niet het maximale uithalen wat de terroir zou kunnen bieden
VCC 2009
Parker - 96-99/100
Wine Spectator - 97-100/100
Int.WineCellar - 92-95/100
J-M Quarin - 19/20
J.Robinson - 18/20
Stel u voor dat ze daar nu eens niét nonchalant bezig zouden zijn...
Dan moeten ze toch op zijn minst 100/100 kunnen krijgen?!
(01-03-2011 10:23 PM)Bert schreef: [ -> ] (01-02-2011 09:23 PM)Kris G schreef: [ -> ]al van een paar mensen de kritiek gehoord dat ze de laatste tijd beetje nonchalant zijn op VCC en er niet het maximale uithalen wat de terroir zou kunnen bieden
VCC 2009
Parker - 96-99/100
Wine Spectator - 97-100/100
Int.WineCellar - 92-95/100
J-M Quarin - 19/20
J.Robinson - 18/20
Stel u voor dat ze daar nu eens niét nonchalant bezig zouden zijn...
Dan moeten ze toch op zijn minst 100/100 kunnen krijgen?!
Kris had het volgens mij over de Voorburg Cricket Club (VCC)
100/100 is tegenwoordig wel het minimum hé
gaat over de laatste 15-20 jaar, hun 1995 vond ik toch echt niet op niveau, ik moet wat meer jaargangen proeven natuurlijk, maar is kritiek die ik van een heel ervaren taster heb vernomen
Je gaf die '95 nochtans een 91 als score?
(01-03-2011 10:30 PM)Bert schreef: [ -> ]Je gaf die '95 nochtans een 91 als score?
idd, maar dat is toch hele matige P/K
(01-03-2011 10:41 PM)Bert schreef: [ -> ]60€ betaald?
+
Wat zijn de Parkerpunten en waarde momenteel van een kist Trotanoy 2008?
(03-03-2011 10:15 AM)henkie schreef: [ -> ]Wat zijn de Parkerpunten en waarde momenteel van een kist Trotanoy 2008?
Vergadering met alle medewerkers van een firma die in pizza s doet. Het gaat over de kwaliteit van de producten. Er worden verschillende soorten pizza' s besproken, welk beleg is er het lekkerste, hoelang zitten ze het best in de oven, enfin, alles wat met de kwaliteiten van de pizza heeft te maken wordt besproken door mensen die eerlijk in het onderwerp zijn geïnteresseerd.
Plots vliegt de deur open.
Een voor iedereen onbekende man stuift binnen, stelt zich niet voor, groet niemand, en vraagt:
"En, wat is nu de beste pizza en hoeveel moet ie kosten, want ik heb honger!."
(03-03-2011 10:38 AM)vinejo schreef: [ -> ] (03-03-2011 10:15 AM)henkie schreef: [ -> ]Wat zijn de Parkerpunten en waarde momenteel van een kist Trotanoy 2008?
Vergadering met alle medewerkers van een firma die in pizza s doet. Het gaat over de kwaliteit van de producten. Er worden verschillende soorten pizza' s besproken, welk beleg is er het lekkerste, hoelang zitten ze het best in de oven, enfin, alles wat met de kwaliteiten van de pizza heeft te maken wordt besproken door mensen die eerlijk in het onderwerp zijn geïnteresseerd.
Plots vliegt de deur open.
Een voor iedereen onbekende man stuift binnen, stelt zich niet voor, groet niemand, en vraagt:
"En, wat is nu de beste pizza en hoeveel moet ie kosten, want ik heb honger!."
van een welkom gesproken!!
pizza 4 fromaggio natuurlijk
dat is een makkie QUATTRO STAGIONI