22-02-2018, 05:32 PM
Cuvée Emilien 2013: Vnl. Merlot (85%), aangevuld met 6% Cab. sauvignon en 7% franc, 1% Malbec en 1% Carmenère. 24 maand houtlagering (oude vaten). Biodynamisch sinds 400 jaar. Dus geen meelopers!
Doet niet direct Bdx-achtig aan, eerder Beaujolais of Loire.
Neus: Geplette aardbei en rood fruit, nog lichtjes reductief. Beetje tijm ook. Tabak. Op finesse gemaakt.
Mond: stevig aanwezige tannines, die nog jaren gaan nodig hebben om te versmelten. Maar wel correcte tannines, niet onrijp. Dit wordt dan ook perfect gecounterd door de stevige zuurstructuur.
Matig lange afdronk.
O.w.v. de jeugdigheid durf ik hier nog geen score op kleven.
Dat ze vorig jaar nog een tasting hebben gedaan met wijnen van 100 jaar geleden (1917-2017), waarbij geen enkele wijn fouten had, verklaart veel over het bewaarpotentieel. En toch kan je deze wijn nu reeds als wijnliefhebber best pruimen op jonge leeftijd, als je naast de tannines kan proeven. Mag mss iets meer concentratie hebben, maar ik denk dat dit door de jeugdigheid wat wordt gemaskeerd. En ook het jaartal zal hier wel iets mee te maken hebben.
Vanavond de rest...
Doet niet direct Bdx-achtig aan, eerder Beaujolais of Loire.
Neus: Geplette aardbei en rood fruit, nog lichtjes reductief. Beetje tijm ook. Tabak. Op finesse gemaakt.
Mond: stevig aanwezige tannines, die nog jaren gaan nodig hebben om te versmelten. Maar wel correcte tannines, niet onrijp. Dit wordt dan ook perfect gecounterd door de stevige zuurstructuur.
Matig lange afdronk.
O.w.v. de jeugdigheid durf ik hier nog geen score op kleven.
Dat ze vorig jaar nog een tasting hebben gedaan met wijnen van 100 jaar geleden (1917-2017), waarbij geen enkele wijn fouten had, verklaart veel over het bewaarpotentieel. En toch kan je deze wijn nu reeds als wijnliefhebber best pruimen op jonge leeftijd, als je naast de tannines kan proeven. Mag mss iets meer concentratie hebben, maar ik denk dat dit door de jeugdigheid wat wordt gemaskeerd. En ook het jaartal zal hier wel iets mee te maken hebben.
Vanavond de rest...