(09-03-2018 09:43 PM)Marc schreef: [ -> ]Wijnkrabbels, mijn "andere" blog.
Vorig weekend mocht ik naar Indigena, Masterclass Italiaanse Wijn, van en met Ian d'Agata (Decanter, Vinous, RP,...)
Voor de gelegenheid schreef ik het verslag in het Engels:
https://wijnkrabbels.wordpress.com/2018/...-4th-2018/
Spijtig genoeg zondag niet geweest. Maandag stond Nebbiolo vooraan, vooral uit Alto-Piëmonte. Leuke namiddag over andere producten uit Piëmonte zoals hazelnoten, kaas, look. Heel bijzonder.
Ik zag jullie degustatielijst, Werner.
Ik was eerst wat jaloers, maar dan bedacht ik me: waar kan je zo'n reeks barbera naast elkaar proeven.
Het was best wel interessant. Het had wat gestructureerder gemogen, dat wel
Marc, ik kan me vergissen maar het lijkt me dat toch een redelijk aantal van de geproefde wijnen wat alcoholisch waren of dat de kracht (extractie?) het haalde van de finesse. Komt dat door de warme jaartallen?
(12-03-2018 08:59 PM)Fre schreef: [ -> ]Marc, ik kan me vergissen maar het lijkt me dat toch een redelijk aantal van de geproefde wijnen wat alcoholisch waren of dat de kracht (extractie?) het haalde van de finesse. Komt dat door de warme jaartallen?
Volgens Ian D'Agata: "Barbera is a grape that loves heat..."
Volgens mij heeft het meer te maken met het gebruik van hout en de manier van wijnmaken (extractie/overextractie).
Barbera is geen wijn waarin je véél finesse moet zoeken. De twee Nizza DOCG wijnen kwamen nog het dichtst in de buurt.