11-03-2018, 09:01 AM
Om nog eens iets voor de hand liggend uit te schenken als je bezoek krijgt.
Een wijn van 100% Trepat.
Trepat wordt namelijk een meeste gevallen gebruikt om Rosé Cava van te maken.
Of geblend in Rosé wijnen.
Maar daar worden dus ook wel monocépage wijnen van gemaakt!
Even een kopie van op het net:
Carles Andreu Trepat 2014
Druivenrassen: 100% Trepat
Kleur: Lichtrood
Neus: krenten, vanille, komijn, anijs en rood pitfruit
Mond: vlezige smaak met rode bessen en kersen, rijp maar met een enorme frisheid. Afdronk met zoete
toffee
Vinificatie: De druiven worden geselecteerd uit een 50 jaar oude wijngaard. Koude maceratie op 8°C om
kleur te extraheren en alcoholische gisting op inox aan een temperatuur van 20°C. Malolactische gisting
en verdere rijping op nieuwe Franse eiken vaten gedurende 6 maand. Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: perfect bij lichtere vleesschotels, spaghetti Bolognese, maar ook met niet te sterke /
oude kazen
Serveertemperatuur: koel te serveren (15°C
Goed dan wat we uit het proefondervindelijke onderzoek kunnen concluderen.
Hout!
Vanille , die 6 maanden waren er misschien wel 6 teveel...
De vanille toets maakt deze wijn zeer internationaal en verbergt waarschijnlijk de typische smaak die deze druif teweeg kan brengen.
Naast de barrique invloeden, krijg je iets fris maar rijp.
Vrij elegant, niets hoekig nog ruw.
Viel gewoon tegen door de te grote aanwezigheid van het hout.
Spijtig!
Gisteren nog een klein glaasje geproefd er was al sprake van een betere integratie.
Vandaag zal het verder uitwijzen!
Een wijn van 100% Trepat.
Trepat wordt namelijk een meeste gevallen gebruikt om Rosé Cava van te maken.
Of geblend in Rosé wijnen.
Maar daar worden dus ook wel monocépage wijnen van gemaakt!
Even een kopie van op het net:
Carles Andreu Trepat 2014
Druivenrassen: 100% Trepat
Kleur: Lichtrood
Neus: krenten, vanille, komijn, anijs en rood pitfruit
Mond: vlezige smaak met rode bessen en kersen, rijp maar met een enorme frisheid. Afdronk met zoete
toffee
Vinificatie: De druiven worden geselecteerd uit een 50 jaar oude wijngaard. Koude maceratie op 8°C om
kleur te extraheren en alcoholische gisting op inox aan een temperatuur van 20°C. Malolactische gisting
en verdere rijping op nieuwe Franse eiken vaten gedurende 6 maand. Bewaring: Op dronk.
Culinaire associaties: perfect bij lichtere vleesschotels, spaghetti Bolognese, maar ook met niet te sterke /
oude kazen
Serveertemperatuur: koel te serveren (15°C
Goed dan wat we uit het proefondervindelijke onderzoek kunnen concluderen.
Hout!
Vanille , die 6 maanden waren er misschien wel 6 teveel...
De vanille toets maakt deze wijn zeer internationaal en verbergt waarschijnlijk de typische smaak die deze druif teweeg kan brengen.
Naast de barrique invloeden, krijg je iets fris maar rijp.
Vrij elegant, niets hoekig nog ruw.
Viel gewoon tegen door de te grote aanwezigheid van het hout.
Spijtig!
Gisteren nog een klein glaasje geproefd er was al sprake van een betere integratie.
Vandaag zal het verder uitwijzen!