wijnliefhebbers

Volledige versie: Bodegas Mauro - Castilla y Leon
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Website, http://www.bodegasmauro.com/en

Mauro 2010; redelijk jong decanteren is nodig, full body en evenwichtig 91+p.

Grts
Ik dronk gisteren de jonge maar o zo toegankelijke 2016.
In eerste halfuur een Spanje-gevoel (vol, warm).
Door meer lucht te krijgen wordt de wijn ahw fijner en eleganter,
alsof ook de (slechts 5%) aanwezige Syrah zich meer komt moeien tegen de 95% Tempranillo.
Echt van genoten.
91-93/100

Verkrijgbaar bij La Riojana in Merelbeke
Ook een verdienstelijke poging voor kindermoord van het jaar, maar mijn stem gaat toch naar de Tignanello 2015 bij Heevie Teusted Tongue

Weer zo een wijnhandelaar die zijn prijzen niet op zijn site zet! Confused
2007
Donkere kers, cichorei, wat kaneel en een houttoets die toch aanwezig is maar ingebed zit in het fruit en de kruiden. Wat karamel ook.
In de mond een volbloed Spanjaard (vol, krachtig) maar toch ook met veel finesse. Tannines zijn aanwezig maar zijn rijp en fijn. Een mooie zuurstructuur schenkt deze wijn fraîcheur en draagt deze wijn behoorlijk lang. Zeer knappe wijn die zijn stadium van maturiteit heeft bereikt en daar nog vele jaren zal vertoeven.
Ideale begeleider bij de bbq deze namiddag. Met dank aan de schenker...
Castilla y León Mauro 2010

Volle zachte elegante wijn, de vrouwelijke kant van de San Roman 93p
(24-01-2020 10:45 AM)fleer schreef: [ -> ]Castilla y León Mauro 2010

Volle zachte elegante wijn, de vrouwelijke kant van de San Roman 93p
Altijd een topper gevonden! Cheers
Afgelopen week een 10-tal kisten van de topcuvee van dit huis Mauro binnen gekregen uit de jaren 96, 98 en 99. Ik heb het dus over Terreus.
Aangezien de proof of the pudding the eating is nam ik 1 van de flessen uit 1996 mee naar ons restaurant van de avond (bleek de laatste avond te zijn dat het nog kon.....). 4 wijnvrienden met als thema best bottle. Oftewel: iedereen neemt 1 wit en 1 rood blind mee uit zijn kelder en feest.

Terreus 1996 dus. wist niet wat ik moest verwachten. Volgens mij 1e jaargang van deze cuvee. Ze gebruikten toen in ieder geval een ander etiket dan dat ze nu gebruiken (de 1999 heeft al het huidige etiket. (moet de 1998 kisten nog open maken dus weet niet of die nog oud of nieuw is)
De neus was betoverend! wooow! vol, romig, ietwat zoet, donker fruit, vooral bramen. ook wat subtiel jodium maar totaal niet storend. In de mond ook vol maar tegelijkertijd een enorme verfijning. Waanzinnig mooie complexe wijn die nog zeker 20 jaar mee kan. toch knap voor een eerste jaargang om zoiets neer te zetten. Nu was 1996 ook wel een zeer groot jaar in Spanje. in de afdronk dan toch iets wat mij niet zo bevalt, namelijk de "Italiaanse" zuurgraad. De anderen aan tafel waren laaiend enthousiast dus was mijn avond geslaagd voor wat betreft deze wijn. 96/100

[attachment=4498]
Citaat: namelijk de "Italiaanse" zuurgraad

Smile Grappig, dat zou voor mij nu net een pluspunt zijn. Zo zie je maar...
(21-03-2020 02:22 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Afgelopen week een 10-tal kisten van de topcuvee van dit huis Mauro binnen gekregen uit de jaren 96, 98 en 99. Ik heb het dus over Terreus.
Aangezien de proof of the pudding the eating is nam ik 1 van de flessen uit 1996 mee naar ons restaurant van de avond (bleek de laatste avond te zijn dat het nog kon.....). 4 wijnvrienden met als thema best bottle. Oftewel: iedereen neemt 1 wit en 1 rood blind mee uit zijn kelder en feest.

Terreus 1996 dus. wist niet wat ik moest verwachten. Volgens mij 1e jaargang van deze cuvee. Ze gebruikten toen in ieder geval een ander etiket dan dat ze nu gebruiken (de 1999 heeft al het huidige etiket. (moet de 1998 kisten nog open maken dus weet niet of die nog oud of nieuw is)
De neus was betoverend! wooow! vol, romig, ietwat zoet, donker fruit, vooral bramen. ook wat subtiel jodium maar totaal niet storend. In de mond ook vol maar tegelijkertijd een enorme verfijning. Waanzinnig mooie complexe wijn die nog zeker 20 jaar mee kan. toch knap voor een eerste jaargang om zoiets neer te zetten. Nu was 1996 ook wel een zeer groot jaar in Spanje. in de afdronk dan toch iets wat mij niet zo bevalt, namelijk de "Italiaanse" zuurgraad. De anderen aan tafel waren laaiend enthousiast dus was mijn avond geslaagd voor wat betreft deze wijn. 96/100

Body, lage zuurtegraad en diepgang (laagjes) daar streef ik naar, soms is een Italiaanse zuurgraad wel meegenomen om wat "spanning" in de wijn te brengen.
Koppelingen