Les Poulette 2011 - Nuits Saint Georges 1 cru
Op de site stond dat deze wijn nog niet toegankelijk was dus opende ik uit voorzorg de fles een dagje voordien. Was meer een flesje om te zien of een bezoekje aan het domein interessant kon zijn.
Plakkaatverf, Vincent rook kattenpis (maar kon ik er niet meteen uithalen) maar toch een vreemde neus. Op dag 1 massas's tannines. Op dag 2 nog steeds een massieve wijn. Mankeert finesse om indruk te maken. Niet mijn meug. Deze zal vermoedelijk niet de transformatie doormaken zoals bij Magnien.
(17-03-2018 03:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Les Poulette 2011 - Nuits Saint Georges 1 cru
Op de site stond dat deze wijn nog niet toegankelijk was dus opende ik uit voorzorg de fles een dagje voordien. Was meer een flesje om te zien of een bezoekje aan het domein interessant kon zijn.
Plakkaatverf, Vincent rook kattenpis (maar kon ik er niet meteen uithalen) maar toch een vreemde neus. Op dag 1 massas's tannines. Op dag 2 nog steeds een massieve wijn. Mankeert finesse om indruk te maken. Niet mijn meug. Deze zal vermoedelijk niet de transformatie doormaken zoals bij Magnien.
Ik had hier blind zelfs geen pinot noir in herkend. De kruidigheid was enorm. Drop zelfs.
De dag erna toch wel beterschap, subtieler geworden, maar nog altijd die kruidigheid. De tannines waren ook wat gemilderd, maar ik vraag me af of ze ooit volledig versmolten gaan worden.
Toch een speciale wijn.
(17-03-2018 11:26 PM)Olivier schreef: [ -> ] (17-03-2018 03:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Les Poulette 2011 - Nuits Saint Georges 1 cru
Op de site stond dat deze wijn nog niet toegankelijk was dus opende ik uit voorzorg de fles een dagje voordien. Was meer een flesje om te zien of een bezoekje aan het domein interessant kon zijn.
Plakkaatverf, Vincent rook kattenpis (maar kon ik er niet meteen uithalen) maar toch een vreemde neus. Op dag 1 massas's tannines. Op dag 2 nog steeds een massieve wijn. Mankeert finesse om indruk te maken. Niet mijn meug. Deze zal vermoedelijk niet de transformatie doormaken zoals bij Magnien.
Ik had hier blind zelfs geen pinot noir in herkend. De kruidigheid was enorm. Drop zelfs.
De dag erna toch wel beterschap, subtieler geworden, maar nog altijd die kruidigheid. De tannines waren ook wat gemilderd, maar ik vraag me af of ze ooit volledig versmolten gaan worden.
Toch een speciale wijn.
Gezien, niet geproefd. Vrijdag was mijn b.....s al zodanig versleten dat het in feite ideaal was voor "tannine-detectie". De kwaliteit van de tannines (lees: rijpheid <=> extractie) is voor mij één van de essentiële peilers waarop kwaliteit gebouwd is (naast zuiverheid van aroma, mond-expansie en persistentie). Droog, onrijp, overgeextraheerd, het komt niet goed tenzij misschien na 30 jaar, maar wie heeft dat geduld nog en is er dan ook nog iets interessants over?
Een iets te tanninerijke wijn valt uiteraard dikwijls zeer te genieten bij het juiste gerecht, maar toch...