Kikkerbillen dus.
Zelf niet de grootste fan ervan.
Den anderen helft van het bed zeer zeker wel.
Bij deze:
Kikkerbillen, look en room.
oranje snoeptomaten, groene asperges.
En wat stokbrood.
Wijnen:
100% Albillo vs 100% godello.
De asperges en de Albillo waren zoals we zo mooi als match!
De Albillo had de geur van verse bloedappelsien, zeer sappig en stevig.
En fenomenale afdronk.
De Godello was compleet anders.
Gaande van een fijn fruitig boeketje met hele mooie zuurtjes.
En een knappe afdronk ook wel maar geen concurrentie voor de Albillo.[
attachment=3246][
attachment=3247][
attachment=3248]
(27-03-2018 06:41 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Kikkerbillen dus.
Zelf niet de grootste fan ervan.
Den anderen helft van het bed zeer zeker wel.
Bij deze:
Kikkerbillen, look en room.
oranje snoeptomaten, groene asperges.
En wat stokbrood.
Wijnen:
100% Albillo vs 100% godello.
De asperges en de Albillo waren zoals we zo mooi als match!
De Albillo had de geur van verse bloedappelsien, zeer sappig en stevig.
En fenomenale afdronk.
De Godello was compleet anders.
Gaande van een fijn fruitig boeketje met hele mooie zuurtjes.
En een knappe afdronk ook wel maar geen concurrentie voor de Albillo.
Vroeger at ik dat ook wel eens graag, maar sinds we weten hoe die "geoogst" worden hebben we dat verbannen.
Klopt daarmee om de twee jaar gewoon om de wederhelft een dienst te bewijzen is voldoende...
Ondertussen zijn er nog genoeg andere die dingen worden geoogst waar we ons wel nog steeds minder bewust van zijn of willen zijn zeker?
(28-03-2018 05:58 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Klopt daarmee om de twee jaar gewoon om de wederhelft een dienst te bewijzen is voldoende...
Ondertussen zijn er nog genoeg andere dingen worden geoogst waar we ons wel nog steeds minder bewust van zijn of willen zijn zeker?
Ik moet bekennen dat ik een lekker stukje ganzenlever niet kan afslaan...
(28-03-2018 06:22 PM)vinejo schreef: [ -> ] (28-03-2018 05:58 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Klopt daarmee om de twee jaar gewoon om de wederhelft een dienst te bewijzen is voldoende...
Ondertussen zijn er nog genoeg andere dingen worden geoogst waar we ons wel nog steeds minder bewust van zijn of willen zijn zeker?
Ik moet bekennen dat ik een lekker stukje ganzenlever niet kan afslaan...
Ik heb een vriend en die bereid zelf zijn "foie gras" in een aarden terrine.
Hij combineert de ganzenlever met een kleine hoeveelheid van eendenlever erbij.( vraagt veel werk om allerlei slierten en aders ervan te verwijden )
Levers die afkomstig zijn van rondlopend gevogelte.
Opmerkelijk is dat de kleur van deze foie gras volledig verschillend is van de roze kleur die de klassieke foie gras vertoond.
In deze zelfgemaakte terrine gaan de stukken afwisselend van rood naar roodbruin.
Verwacht van deze terrine geen uniforme smeltende zachtheid.
Maar eenmaal deze gegeten wil je de foie gras van Labeyrie niet meer.
En ik denk dat Gaia weinig kritiek hierop kan hebben.
Foie gras ook niet vies van.
Don leuke extra aan je vriend heb je daar!
Als jij dan van tijd een goed glas daarbij voorziet.
Lijkt dat een leuke belevenis.
(28-03-2018 08:42 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Foie gras ook niet vies van.
Don leuke extra aan je vriend heb je daar!
Als jij dan van tijd een goed glas daarbij voorziet.
Lijkt dat een leuke belevenis.
Moet ik niet doen.
Ook goede wijn heeft hij in voldoende in petto.
De laatste keer dronken we nog een Chateau La Grave a Pomerol Trigant de Boisset 2009.
Heerlijke wijn.
En het moet niet altijd Sauterne zijn als begeleidende wijn bij foie gras.
De zoete Muscat Beaumes de Venise van Perrin et Fils gaat daar wondergoed bij.
(28-03-2018 07:26 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Maar eenmaal deze gegeten wil je de foie gras van Labeyrie niet meer.
Dat is niet te eten. Ranzig stukje paté. Foie gras moet vers bereid worden en opgegeten.