02-04-2018, 06:34 PM
Claudia Papayianni - wit 2014
Combinatie van Malagouzia, Assyrtiko en Chardonnay. Lagering van 3 maanden in Franse en Amerikaanse eik. Gisteren geopend onder het motto "het mag weer eens wat anders zijn". In de Pasqualinno tijd kwamen hier zeer regelmatig Griekse wijnen op tafel. Steeds succesvol moet ik toegeven.
Deze witte van Claudia Papayianni kwam best bekoorlijk uit het glas. Een expressieve neus van rijp tropisch fruit zoals mango en ananas in combinatie met jasmijn, vanille, rijpe golden appel, nectarine en wat geroosterde invloeden van het hout. De smaak is rond en zacht met voldoende aciditeit zodat deze wijn mooi, fris overkomt. Ook wel een fijne afdronk waar die geroosterde amandeltjes zowat doorkomen. De houtinvloed mag van mij nog net wat minder, maar toch blijft deze wijn erg goed gemaakt.
Combinatie van Malagouzia, Assyrtiko en Chardonnay. Lagering van 3 maanden in Franse en Amerikaanse eik. Gisteren geopend onder het motto "het mag weer eens wat anders zijn". In de Pasqualinno tijd kwamen hier zeer regelmatig Griekse wijnen op tafel. Steeds succesvol moet ik toegeven.
Deze witte van Claudia Papayianni kwam best bekoorlijk uit het glas. Een expressieve neus van rijp tropisch fruit zoals mango en ananas in combinatie met jasmijn, vanille, rijpe golden appel, nectarine en wat geroosterde invloeden van het hout. De smaak is rond en zacht met voldoende aciditeit zodat deze wijn mooi, fris overkomt. Ook wel een fijne afdronk waar die geroosterde amandeltjes zowat doorkomen. De houtinvloed mag van mij nog net wat minder, maar toch blijft deze wijn erg goed gemaakt.