1. Domaine Guiberteau Saumur Blanc Brézé 2013 ( W, FR )
Mineraal, rokerig en strak.
Zeer lange finale en een mooie toon werd gezet!
Spek naar men bek.
89-90
2. Chateau Malartic Lagraviere Blanc 2012 ( W, FR )
Boter, was, spekken.
Er is een zekere lengte, maar spanning ontbreekt precies.
Het hout was hier minder aanwezig en een zekere mooie zuiverheid.
87
3. Chateau La Garde ( W, FR )
Exotisch, Gerookt , zuren zitten er mooi op.
Deed me in eerste instantie beetje denken aan Montfollet.
Knap voor zen prijs en won het duel.
88-89
4. Chateau Simone Palette Blanc 2012 ( W, FR )
Caramel, stukje goede boter, klein stinkerke.
Maar wat een volle wijn die toch voorzien is van de nodige fraicheur!
Heel veel wijn in het glas hier.
91-92
5. Meursault-Charmes Domaine Rougeot 1er Cru 2009 ( W, FR )
Mineraal, een eerder zachte aanzet.
Wat citroen en toch vrij rijp.
Er zijn zuren maar persoonlijk mogen die ietske meer.
NR
6. Domaine Les Luquettes ( Vin de Pays du Mont Caume ) 2016 ( R, FR )
Kersen, kruidig en een vrij sappige wijn met een streepje kalk.
Serieuze zuren hier.
NR
7. Les Granits St. Joseph M. Chapoutier 2013 ( R, FR )
Rood fruit vergezeld door een klein rubbertje.
Branderig, animaal.
En dan komt de wijn helemaal los.
Amai wat een structuur en lengte!
92
8. Clonakilla O'Riada 2013 ( R, AUS )
Finesse, een woord dat ik niet meer kan lezen.
Rijp fruit voorzien van voldoende zuren en stevig.
90
9. Chateau Talbot ( R, FR )
Rood en donker fruit met een twijgje hout.
Kruidigheid ( die voor mij vrij misleidend was ) en een mondje vol toch deze rakker.
89-90
10. Arantales Montsant 2009 ( R, ES )
Opnieuw de kruidenmolen die in gang was.
Een stalleke ( twijfel is dit geen foutje?)kwam dus wel meer erdoor.
Of minder afhankelijk als we het over het stalletje of het fruit hebben.
Opnieuw een goede mix tussen rijpheid en fraicheur.
88
11. Roquers De Porrera 2008 ( R, ES )
Leder, koffie en heel fijn rood fruit.
Een zeer complexe wijn en de zuren die extra finesse geven hieraan.
Dacht tamelijk hoog in alcohol maar dit merk je niet op.
TOP
92
12. Hermitage Guigal 2012 ( W, FR )
Hier waren we iets aan het eten.
Kan enkel meedelen dat het zeer lekker was.
Zowel de spijs als den drank.
NR
13. M. Chapoutier De L'Orée Ermitage 2013 ( W, FR )
Amai wat is dees
Vol, rokerig, fruit en elke seconde wel iets nieuws.
Compleet inorde hoor!
Complex en een zaligheid voor een wijnliefhebber.
Mijn Hermitage ontmaagding meer dan geslaagd!!!
93-94
14. Chateau des Tours 2010 Vacqueyras ( R, FR )
Fraise, caramel.
De alcohol op het einde viel iets minder in de smaak.
Toen de naam bekend werd.
Vrij vlot, beetje verrast.
De vorige wijnen uit deze stal die al men proeforgaan passeerden blonken meer uit in finesse.
89
15. Chateau Beaucastel 2007 ( R, FR )
Grenache is het eerste woord die op men blaadje staat.
De wijn een paar toerkes gegund in het glas en het feestje begint!
Zeer complex van verschillende vruchten en kruiden.
Het stevige einde is hier de kers op de taart.
En een uitmuntende afdronk.
92-93
16. Chateau Kirwan ( R, FR )
Krieken, pruimen en blauwe bessen waren het voornaamste fruit.
Vrij veel concentratie, een mooi onderbouwde wijn.
Bittertje op het einde die mooi blijft hangen met een twijgje ceder.
NR
17. Biondi Santi Rosso 2007 ( R, IT )
Sangiovese, fijn, elegant, structuur...
Meer staat er niet op, maar al wie deze proefde weet wel beter.
NR
18. Biondi Santi Brunello 2007 ( R, IT )
Kaas, bosgrond en tamelijk wat evolutie.
De zuren waren zeker nog aanwezig en opt einde trok het wat.
Ook mijn glas bleef staan voor een ganse tijd.
De kaas ging weg, maar meer wijn kwam er niet.
Pechfles? Mindere fase?
NR
19. Chateau La Tour Blanche 2013 ( W, FR )
Een heel mooie afsluiter ( eerste afsluiter voor de blijvenplakkers dus
)
Helemaal de bal ernaast ( meer een neffest dan erop die dag maar das bijzaak) want eerste instantie zat ik in Duitsland niet dus...
20. Erben Von Beulwitz 2009
Tjah als je dan nog eens zoiets krijgt als tweede afsluiter.
Zalig La Tour Blanche zat nog ergens in de kielzog.
Zoet van het hoogste niveau!
De TN's met de nodige vertraging toch nog gepost.