wijnliefhebbers

Volledige versie: Birthdaytasting on Bertday: the sequel 37
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Al 2 gerechtjes gevonden...
- rundstartaar 'Belgisch witblauw', asperges de Pertuis, parmigiano reggiano, kerstomaat
- salsa van rode bonen, mais, koriander, lente-ui, tomaat, ceviche van ...vis

Ik zou zeggen, nog suggesties?, maar dat is misschien niet slim Blush
Geen suggesties, maar krijg wel al wat honger met dit te lezen! Smile
Den dessert ligt ook al vast. Bavarois van mango, cassis, ... Maar dan wel van de bakker, en van ne goeie!
(11-04-2018 09:54 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Al 2 gerechtjes gevonden...
- rundstartaar 'Belgisch witblauw', asperges de Pertuis, parmigiano reggiano, kerstomaat
- salsa van rode bonen, mais, koriander, lente-ui, tomaat, ceviche van ...vis

Ik zou zeggen, nog suggesties?, maar dat is misschien niet slim Blush
de ...vis wordt dus zeebaars.
(13-04-2018 02:40 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(11-04-2018 09:54 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Al 2 gerechtjes gevonden...
- rundstartaar 'Belgisch witblauw', asperges de Pertuis, parmigiano reggiano, kerstomaat
- salsa van rode bonen, mais, koriander, lente-ui, tomaat, ceviche van ...vis

Ik zou zeggen, nog suggesties?, maar dat is misschien niet slim Blush
de ...vis wordt dus zeebaars.

zeebaars?

[Afbeelding: gran-bahia-principe-el.jpg]
(13-04-2018 03:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-04-2018 02:40 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(11-04-2018 09:54 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Al 2 gerechtjes gevonden...
- rundstartaar 'Belgisch witblauw', asperges de Pertuis, parmigiano reggiano, kerstomaat
- salsa van rode bonen, mais, koriander, lente-ui, tomaat, ceviche van ...vis

Ik zou zeggen, nog suggesties?, maar dat is misschien niet slim Blush
de ...vis wordt dus zeebaars.

zeebaars?

[Afbeelding: gran-bahia-principe-el.jpg]
Inderdaad. Maar ja, jij hangt blijkbaar aan de ketting morgen... Of stiekem ook een tournée minerale? Dan wordt 't een epidemie in De Pintehuhuh
Maar geen nood, ik zal je laten weten wat je allemaal niet hebt kunnen meeproeven op onze aangelegde zeebars Big Grin
Hoe sterk en strak gaat die ketting niet moeten zijn? Want die zinderende wijn van die prachtige heuvel langs de meanderende Rhone zou er wel eens 2x kunnen tussen zitten Slurp
(13-04-2018 03:46 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(13-04-2018 03:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-04-2018 02:40 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(11-04-2018 09:54 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Al 2 gerechtjes gevonden...
- rundstartaar 'Belgisch witblauw', asperges de Pertuis, parmigiano reggiano, kerstomaat
- salsa van rode bonen, mais, koriander, lente-ui, tomaat, ceviche van ...vis

Ik zou zeggen, nog suggesties?, maar dat is misschien niet slim Blush
de ...vis wordt dus zeebaars.

zeebaars?

[Afbeelding: gran-bahia-principe-el.jpg]
Inderdaad. Maar ja, jij hangt blijkbaar aan de ketting morgen... Of stiekem ook een tournée minerale? Dan wordt 't een epidemie in De Pintehuhuh
Maar geen nood, ik zal je laten weten wat je allemaal niet hebt kunnen meeproeven op onze aangelegde zeebars Big Grin
Hoe sterk en strak gaat die ketting niet moeten zijn? Want die zinderende wijn van die prachtige heuvel langs de meanderende Rhone zou er wel eens 2x kunnen tussen zitten Slurp

Uw ouders hebben je geboortedatum slecht gepland...de dag vóór de mijne! banghead
(13-04-2018 04:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]Uw ouders hebben je geboortedatum slecht gepland...de dag vóór de mijne! banghead
I know. Maar ze hadden nooit durven vermoeden dat ik zo ver naar Oost-Vlaanderen ging wonen. En dan is De Pinte een kleine sprong.
Gelukkig ben ik massaaaaaaa's jonger dan uhuhuh
En daarmee zijn we aan het volgende gerecht: quiche met lam, asperges, tomaatjes en feta...
(13-04-2018 04:19 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(13-04-2018 04:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]Uw ouders hebben je geboortedatum slecht gepland...de dag vóór de mijne! banghead
I know. Maar ze hadden nooit durven vermoeden dat ik zo ver naar Oost-Vlaanderen ging wonen. En dan is De Pinte een kleine sprong.
Gelukkig ben ik massaaaaaaa's jonger dan uhuhuh
En daarmee zijn we aan het volgende gerecht: quiche met lam, asperges, tomaatjes en feta...
En de kogel is door de kerk: 18 flessen, na veel wikken en wegen... 7 witte en 11 rode. Eerst 5 witte, dan 5 rode, dan nog eens 2 witte om terug bij positieven te komen, om dan verder te gaan met nog eens 6 rode. En ik ben nog aan 't kijken voor een zoeteke. Hopelijk geen slechte flessen er tussen Rolleyes
Morgenvroeg, eerste werk: openen en voorproeven wijn
Geen enkele foute fles! Halelujah in den hoge ang-el
Wel al enkele wissels gemaakt. Bepaalde flessen komen er zo goed uit, dat ik ze op 't einde moest zetten ipv halverwege. Van andere flessen had ik dan weer meer verwacht.
Love wine!!!!!!!!!!!!!!
Nog 2.5 uurkes. 'k Zal mijnen tartaar eens gaan snijdenSlurp
(14-04-2018 12:34 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Geen enkele foute fles! Halelujah in den hoge ang-el
Wel al enkele wissels gemaakt. Bepaalde flessen komen er zo goed uit, dat ik ze op 't einde moest zetten ipv halverwege. Van andere flessen had ik dan weer meer verwacht.
Love wine!!!!!!!!!!!!!!
Nog 2.5 uurkes. 'k Zal mijnen tartaar eens gaan snijdenSlurp

Maar die andere zullen misschien binnen 3 uur alweer beter zijn dan degenen die bij openen zo goed bleken... Rolleyes
Dat maakt wijn zo moeilijk maar ook zo boeiend natuurlijk...
Benieuwd toch naar de reportage... ;-)
't Was, al zeg ik zelf, de max gisteren, met vooral dank aan de gasten die de meeste zaken toch wisten te appreciëren. Wat je schenkt is 1zaak, hoe het wordt geapprecieerd is van even groot belang! thank you en straks wat TN en fotokes van de wijnen.
(15-04-2018 11:22 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Wat je schenkt is 1zaak, hoe het wordt geapprecieerd is van even groot belang!

thumbsup
Het was inorde! Smile
Bedankt voor de mooie selectie wijnen en de heerlijke gerechtjes.

Leuke ontdekkingen en enkele titanen die hun naam waar maakten!
Bert, het was een Nec Plus tasting. Een dikke thumbsup voor u en uw madam. Wederom veel bijgeleerd. Prachtige wijnen geproefd.
Zeer mooie tasting! Een leuk weerzien met enkele medewij liefhebbers die ik al lang niet meer gezien had, lekker eten en een gezellige sfeer. Merci Bert! thank you
PS : ik vraag me nu nog meer af wat je op je veertigste gaat geven Smile
Het was inderdaad een geweldige namiddag / avond gisteren ... dank aan Bert, Erika en alle genodigden !!!

1. Domaine Guiberteau Saumur Blanc Brézé 2013 ( W, FR )

Neus - zeewier, mineraal, beetje schuw
Mond - licht vettig, mineraal / ziltig, zuurtjes, mango, passievrucht
Afdronk - snoeperig, mooie zuurtjes, peer, medium afdronk

2. Chateau Malartic Lagraviere Blanc 2012 ( W, FR )

Neus - kazeke, schuw, was
Mond - vol, zuurtjes, lichte vettigheid
Afdronk - pittig, gedroogd fruit, licht alcoholisch

3. Chateau La Garde ( W, FR )

Neus - beetje hitte, licht rubbertje
Mond - mineraal, ziltig, mooi rond, wit steenfruit
Afdronk - kort, vettig, licht maar mooi bitterjte

4. Chateau Simone Palette Blanc 2012 ( W, FR )

Neus - bloesem, ziltig, timide, vanille, caramel
Mond - mooie zuurtjes, lekker in balans, passievrucht, beetje zeste, bittertje, mooie complexiteit
Afdronk - korstje, mooie zuurtjes

5. Meursault-Charmes Domaine Rougeot 1er Cru 2009 ( W, FR )

Neus - kazeke, rijpe / rotte banaan ?
Mond - zeer boterig, vol, rond, romig
Afdronk - boterig, maar haalde er niets meer uit ( totaal mijn ding niet )

6. Domaine Les Luquettes ( Vin de Pays du Mont Caume ) 2016 ( R, FR )

Neus - zoet, nic-nac, beetje aceton
Mond - mooi zoet, vol, pittig, rijp warm rood fruit, strak
Afdronk - mooi, pit, zuurtjes

7. Les Granits St. Joseph M. Chapoutier 2013 ( R, FR )

Neus - putteke, vanille, rubber, rauwe cacao, bloemetjes, paddenstoelen
Mond - hout, vanille, mooi fruit, mooie zuurtjes, strak & streng
Afdronk - rubbertje, licht droogtrekkend, mooi

8. Clonakilla O'Riada 2013 ( R, AUS )

Neus - overrijp fruit, ziltigheid / mineraal, vervliegend
Mond - zie neus, zoet, straight forward
Afdronk - rijd rood fruit, maar te moeilijk

9. Chateau Talbot ( R, FR )

Neus - mooie zoetje, nic-nac, bescheiden, kriekjes, kroketten
Mond - licht, zijdig, sappig, finesse, mooi fruit
Afdronk - medium, beetje te hard, te jong

10. Arantales Montsant 2009 ( R, ES )

Neus - licht rood fruit, fijn, beestig, stal
Mond - à point, fruitig, mooi zoetje en zuurtje, hout
Afdronk - mooi zoetje, apotheek, beetje gebrand

11. Roquers De Porrera 2008 ( R, ES )

Neus - aceton, beetje frituur, appelgebak
Mond - rond vol rijp fruit, stevig
Afdronk - pit, zachte tannines, medium

12. Hermitage Guigal 2012 ( W, FR )

Neus - wit steenfruit, lychee, fris
Mond - fris, fruitig, lichte vettigheid
Afdronk - ananas

13. M. Chapoutier De L'Orée Ermitage 2013 ( W, FR )

Neus - asperges, marsepein, rijp, mineraal
Mond - siropig, wit steenfruit, fris, licht vettig, rond
Afdronk - mooi, lichte pit, mooi mineraal, complex & opulent - TOP

14. Chateau des Tours 2010 Vacqueyras ( R, FR )

Neus - aardbei, hitte, overig rood fruit
Mond - zacht, frisse confituur
Afdronk - fris, zacht, fruitig

15. Chateau Beaucastel 2007 ( R, FR )

Neus - kruidig, nootmuskaat, koekjesdeeg
Mond - vlezig, kruidig, mooi rood fruit, braadjus
Afdronk - zeer kruidig, fris, hint van munt ?

16. Chateau Kirwan ( R, FR )

Neus - licht stinky, delicaat, rijp, hout, koffie
Mond - zacht, vlot, mooi rond fruit, subtiel
Afdronk - stevig, medium lang, krachtig, mooie tannines

17. Biondi Santi Rosso 2007 ( R, IT )

Neus - verbrande rubber, hopen koffie, tabak
Mond - zacht, fijn, licht kruidig
Afdronk - pittig, kruidig, zeer verfijnd

18. Biondi Santi Brunello 2007 ( R, IT )

Neus - zeer vreemd, enorm oxidatief ( foutje ? ), krokantje
Mond - licht, zurig, oxidatie, plat, flets ( foutje in de wijn ? )
Afdronk - droog, rozijntjes

19. Chateau La Tour Blanche 2013 ( W, FR )

Extra flesje, weinig notities ( mooi, lekker jong, gekonfijt fruit, verrassend )

Tijdens de degustatie kwamen ook nog een aantal heerlijke gerechten op tafel - topdagje !

Mathijs
1. Domaine Guiberteau Saumur Blanc Brézé 2013 ( W, FR )
Veel te jong! Nog te gesloten enerzijds maar anderzijds misschien ook te duur. De grand cru in Saumur voor wit, enorm fijn, maar in vergelijking tot die van Dittiere vorige week niet veel beter. Sterk in zuur, typisch voor de kalksteenhoudende terroir? 90

2. Chateau Malartic Lagraviere Blanc 2012 ( W, FR )
In duo met de La Garde. Moest spijtig genoeg ht onderspit delven tegen de La Garde. Een unanieme beslissing. Wreed, maar het weze zo. Vandaag kwam de Malarticwel beter voor de dag. Een bewaarwijn, die zeker nog 4-5 jaar moet rusten! thank you to Jo.

3. Chateau La Garde ( W, FR )
PQ een topdomein voor wit! Iedereen dacht dat dit de grand cru classé was!

4. Chateau Simone Palette Blanc 2012 ( W, FR )
Gisteren al top, vandaag veel evenwichtiger. Gisteren 91, vandaag zeker 92+

5. Meursault-Charmes Domaine Rougeot 1er Cru 2009 ( W, FR )
Voor mij top in neus, ook smaak, maar de zuren ontbraken in de afdronk om top te zijn. 2009 in wit? Of begon Rougeot veel van zijn pluimen te verliezen? Ik denk vooral het laatste!

6. Domaine Les Luquettes ( Vin de Pays du Mont Caume ) 2016 ( R, FR )
PQ weeral top. Maar ja, wat wil je aan 6€? Doet mee met de groten... 100% allicante

7. Les Granits St. Joseph M. Chapoutier 2013 ( R, FR )
En wederom Chapoutier onder ons vader zijne neus. En wat anders kan je zeggen dan: 'top!'?

8. Clonakilla O'Riada 2013 ( R, AUS )
Kwam in duo met de vorige eeerst mooier voor de dag, maar moest het na enkele minuten reeds omgeven. Ongelijke strijd, gelijke prijs. In euro's dan toch. Neen, de Chapoutier won hier met voorsprong!

9. Chateau Talbot 2008 ( R, FR )
Nog zeker 5 jaar te jong, maar in het glas begon hij toch van zijn gat te geven.

10. Arantales Montsant 2009 ( R, ES )
Staaaaaaalgeur! Lekker, best wel mijn ding, Bordeauxwerd geopperd. Smith? Neen, slecht 10€ voor deze Herentalse wijn! My taste. Nu het laatste glaasje: veel evenwichtiger nu! 92

11. Roquers De Porrera 2008 ( R, ES )
Daarnet nog het overige half glaasje: dat is niet stand houden, dat is gewoon klasse! Nog beter dan gisteren, na zoveelzuurstof! En gisteren was deze al super: 93+

12. Hermitage Guigal 2012 ( W, FR )
Zeer mooi, paste perfect bij de Quiche met asperges en lam, lichte curry en feta.

13. M. Chapoutier De L'Orée Ermitage 2013 ( W, FR )
Maar deze ging er los over. Gelukkig maar voor die prijs. 100/100 van Parker. Begrijpelijk, maar alles blijft relatief. Verkoop dit gewoon aan 50€ en iedereen content. Want hier had ik graag een kistje van gekocht! Nog te jong weliswaar. 95+

14. Chateau des Tours 2010 Vacqueyras ( R, FR )
Daarnet en nog evenwichtiger rest opgedronken! Enorm veel rood fruit. Ook vanddag nog! Olivier zei onmiddellijk Reynaud. Ons vader zei onmiddellijk grenache en daarna Reynaud. Allebei straf! My type of wine: 93+

15. Chateau Beaucastel 2007 ( R, FR )
Pruimenspijs zei ons vader onmiddellijk. C9P zei hij vervolgens. Was ht enorm rijpe 2007, wat zeker opviel. Rijker dan de Vacqueras. Vandaag nog veel evenwichtiger! Topwijn... 93 gisteren, 94 vandaag

16. Chateau Kirwan 2004 ( R, FR )
Finesse. Echte mooi verouderde Bdx. Drink ik te weinig. 93. thank you to Johan!


17. Biondi Santi Rosso 2007 ( R, IT )
Dit vond ik top! Onlangs gekurkt, nu enorm evenwichtig. Pur finesse, perfct op dronk! 93+

18. Biondi Santi Brunello 2004 ( R, IT )
Geoxideerd?Ik vrees toch lichtjes van wel.

19. Chateau La Tour Blanche 2013 ( W, FR )
Mmmmmmm.

20. Eiswein 2009 Riesling Erben von Beulwitz. Pop and pour; Neus bleef eerst wat achter. Had tijd nodig. Maar de smaak blijft voor mij fenomenaal!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Enorme zuren, maar perfect in evenwicht met de zoetheid. 94+
Redelijk wat toppers gepasseerd! De wijn die bij mij het meeste emoties opriep was toch de Les Granits, St Joseph van Chapoutier. Opnieuw! Dit is echt een topwijn, finesse en kracht tesamen gebracht in een indrukwekkend geheel. Ondanks de concurrentie van anderen, voor mij toch de WOTN.
Daarnaast opnieuw de bevestiging dat Bordeaux op dronk toch telkens opnieuw een plezier voor de smaakpapillen is. Zowel de Talbot als de Kirwan waren zeer mooi, met een persoonlijke voorkeur voor de Kirwan (dit was 2004?).
De Roquers de Porrera heeft mij voor de zoveelste keer onder de neus gewreven dat ook Spaanse wijn niet links gelaten mag worden. En ook al blijf ik het moeilijk vinden om te begrijpen ten opzichte van mijn voorkeur voor frissere, lichtere wijnen, toch is het opnieuw een Priorat die mij hier van mijn sokken blaast. Geen overdadig hout, maar een krachtige, en toch fijne wijn, met nog zéér veel potentieel.
De Des Tours had een prachtige neus, die mij toch op een pinot noirspoor gezet had, misschien wel Duits, maar toch. In de mond echter direct herkenbaar als Des Tours. Misschien wel de krachtigste Des Tours die ik al gedronken heb totnogtoe. Door het jaar (2010) ?
De Rosso van Biondi was zeer evenwichtig, verleidelijke neus, die eerst wat Bordelees aandeed, maar net iets te rijp was om Bordeaux te kunnen zijn. Mooie wijn. De Brunello (het was 2004 wel denk ik) blijft voor mij een mysterie (en voor iedereen aan tafel eigenlijk). Geoxideerd is hij volgens mij niet. Ik heb mijn glas met opzet tot het einde van de avond laten staan en het kazige, tertiaire van in het begin was helemaal weg. Maar in de mond wringt dit langs alle kanten.
De La Tour Blanche was een mooie afsluiter, met een opulente Sauternes-neus die perfect paste bij de toert Wink
Mooie tasting, goed bezig Bert.

Les Granits, St Joseph van Chapoutier, heb de 2014 liggen aan 36.3€ flesprijs transport inbegrepen, zijn er nog beter prijzen op de markt?

Grtz
Van Chapoutier dronk ik onlangs met heel veel plezier Les Meysonniers 2016. Sinds ik een deel van zijn wijnstokken in de buurt van de Chappelle Saint-Christophe in Tain l'Hermitage zag staan, hoog boven de Rhône, heeft ie toch een speciale betekenis gekregen. De Chapoutiers hierboven staan dan ook hoog op mijn verlanglijstje!

Overigens ook een gelukkige verjaardag, The Wine Vet! Mooi om te lezen hoe je naar de dag met de mooie wijnen hebt toegeleefd.
(16-04-2018 11:22 AM)fleer schreef: [ -> ]Mooie tasting, goed bezig Bert.

Les Granits, St Joseph van Chapoutier, heb de 2014 liggen aan 36.3€ flesprijs transport inbegrepen, zijn er nog beter prijzen op de markt?

Grtz
Denk ik niet. Is zeer duur geworden.
M. Chapoutier De L'Orée Ermitage 2013 ( W, FR )

Staat op iDealWine momenteel aan 230 Euro / fles banghead
(17-04-2018 05:47 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]M. Chapoutier De L'Orée Ermitage 2013 ( W, FR )

Staat op iDealWine momenteel aan 230 Euro / fles banghead
Schol. Was toch lekker, niet?
1. Domaine Guiberteau Saumur Blanc Brézé 2013 ( W, FR )

Mineraal, rokerig en strak.
Zeer lange finale en een mooie toon werd gezet!
Spek naar men bek.
89-90

2. Chateau Malartic Lagraviere Blanc 2012 ( W, FR )

Boter, was, spekken.
Er is een zekere lengte, maar spanning ontbreekt precies.
Het hout was hier minder aanwezig en een zekere mooie zuiverheid.
87

3. Chateau La Garde ( W, FR )

Exotisch, Gerookt , zuren zitten er mooi op.
Deed me in eerste instantie beetje denken aan Montfollet.
Knap voor zen prijs en won het duel.
88-89
4. Chateau Simone Palette Blanc 2012 ( W, FR )

Caramel, stukje goede boter, klein stinkerke.
Maar wat een volle wijn die toch voorzien is van de nodige fraicheur!
Heel veel wijn in het glas hier.
91-92

5. Meursault-Charmes Domaine Rougeot 1er Cru 2009 ( W, FR )

Mineraal, een eerder zachte aanzet.
Wat citroen en toch vrij rijp.
Er zijn zuren maar persoonlijk mogen die ietske meer.
NR

6. Domaine Les Luquettes ( Vin de Pays du Mont Caume ) 2016 ( R, FR )

Kersen, kruidig en een vrij sappige wijn met een streepje kalk.
Serieuze zuren hier.
NR

7. Les Granits St. Joseph M. Chapoutier 2013 ( R, FR )

Rood fruit vergezeld door een klein rubbertje.
Branderig, animaal.
En dan komt de wijn helemaal los.
Amai wat een structuur en lengte!
92

8. Clonakilla O'Riada 2013 ( R, AUS )

Finesse, een woord dat ik niet meer kan lezen.
Rijp fruit voorzien van voldoende zuren en stevig.
90

9. Chateau Talbot ( R, FR )

Rood en donker fruit met een twijgje hout.
Kruidigheid ( die voor mij vrij misleidend was ) en een mondje vol toch deze rakker.
89-90

10. Arantales Montsant 2009 ( R, ES )

Opnieuw de kruidenmolen die in gang was.
Een stalleke ( twijfel is dit geen foutje?)kwam dus wel meer erdoor.
Of minder afhankelijk als we het over het stalletje of het fruit hebben.
Opnieuw een goede mix tussen rijpheid en fraicheur.
88

11. Roquers De Porrera 2008 ( R, ES )

Leder, koffie en heel fijn rood fruit.
Een zeer complexe wijn en de zuren die extra finesse geven hieraan.
Dacht tamelijk hoog in alcohol maar dit merk je niet op.
TOP
92

12. Hermitage Guigal 2012 ( W, FR )

Hier waren we iets aan het eten.
Kan enkel meedelen dat het zeer lekker was.
Zowel de spijs als den drank. Wink
NR

13. M. Chapoutier De L'Orée Ermitage 2013 ( W, FR )

Amai wat is deeswatte
Vol, rokerig, fruit en elke seconde wel iets nieuws.
Compleet inorde hoor!
Complex en een zaligheid voor een wijnliefhebber.
Mijn Hermitage ontmaagding meer dan geslaagd!!!

93-94

14. Chateau des Tours 2010 Vacqueyras ( R, FR )

Fraise, caramel.
De alcohol op het einde viel iets minder in de smaak.
Toen de naam bekend werd.
Vrij vlot, beetje verrast.
De vorige wijnen uit deze stal die al men proeforgaan passeerden blonken meer uit in finesse.
89

15. Chateau Beaucastel 2007 ( R, FR )

Grenache is het eerste woord die op men blaadje staat. Smile
De wijn een paar toerkes gegund in het glas en het feestje begint!

Zeer complex van verschillende vruchten en kruiden.
Het stevige einde is hier de kers op de taart.
En een uitmuntende afdronk.
92-93

16. Chateau Kirwan ( R, FR )

Krieken, pruimen en blauwe bessen waren het voornaamste fruit.
Vrij veel concentratie, een mooi onderbouwde wijn.
Bittertje op het einde die mooi blijft hangen met een twijgje ceder.
NR

17. Biondi Santi Rosso 2007 ( R, IT )

Sangiovese, fijn, elegant, structuur...
Meer staat er niet op, maar al wie deze proefde weet wel beter. Wink
NR

18. Biondi Santi Brunello 2007 ( R, IT )

Kaas, bosgrond en tamelijk wat evolutie.
De zuren waren zeker nog aanwezig en opt einde trok het wat.
Ook mijn glas bleef staan voor een ganse tijd.
De kaas ging weg, maar meer wijn kwam er niet. Sad
Pechfles? Mindere fase?
NR
19. Chateau La Tour Blanche 2013 ( W, FR )

Een heel mooie afsluiter ( eerste afsluiter voor de blijvenplakkers dus Big Grin)
Helemaal de bal ernaast ( meer een neffest dan erop die dag maar das bijzaak) want eerste instantie zat ik in Duitsland niet dus...

20. Erben Von Beulwitz 2009

Tjah als je dan nog eens zoiets krijgt als tweede afsluiter.
Zalig La Tour Blanche zat nog ergens in de kielzog.
Zoet van het hoogste niveau!


De TN's met de nodige vertraging toch nog gepost. Big Grin
(27-04-2018 08:11 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]20. Erben Von Beulwitz 2009

Tjah als je dan nog eens zoiets krijgt als tweede afsluiter.
Zalig La Tour Blanche zat nog ergens in de kielzog.
Zoet van het hoogste niveau!

Inderdaad - deze was ik vergeten - voor de volhouders op de Bertday Slurp.
Geweldig gemaakte wijn, veel diepte en weinig tot niets op aan te merken.

Mathijs
Just, nog vergeten melden:
Die Malartic blanc was niet goed voorbereid jammer genoeg. Nochtans had enig opzoekwerk ervoor gezorgd dat deze wijn echt op zijn waarde zou zijn geschat.
De wijn had namelijk 5 dagen voordien moeten geopend worden...
http://www.vinejo.freebb.be/thread-381-p...l#pid79088
Tss Bert Sleepy
(27-04-2018 11:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Just, nog vergeten melden:
Die Malartic blanc was niet goed voorbereid jammer genoeg. Nochtans had enig opzoekwerk ervoor gezorgd dat deze wijn echt op zijn waarde zou zijn geschat.
De wijn had namelijk 5 dagen voordien moeten geopend worden...
http://www.vinejo.freebb.be/thread-381-p...l#pid79088
Tss Bert Sleepy
Het glas en een half dat er de volgende dag nog in zat, werd idd al beter gesmaakt. Ik denk dat zowel de Malartic als de Brézé 2 dagen voordien moesten worden geopend, slokje proeven en zonder! stop in de frigo. Maar als je een bepaalde wijn nog niet hebt geproefd, twijfel je toch vaak om dat te doen. De de l'orée had daar ook alleen maar beter van geworden, denk ik. Maar met witte hermitages (of witte marsanne in 't algemeen) heb ik altijd wat schrik op oxidatie. Onlangs nog een witte St-Jo 2014 van Villard gedronken en die had toch ook die oxidatieve kenmerken.
Alleszins, thank you voor de Malartic!
(28-04-2018 09:23 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(27-04-2018 11:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]Just, nog vergeten melden:
Die Malartic blanc was niet goed voorbereid jammer genoeg. Nochtans had enig opzoekwerk ervoor gezorgd dat deze wijn echt op zijn waarde zou zijn geschat.
De wijn had namelijk 5 dagen voordien moeten geopend worden...
http://www.vinejo.freebb.be/thread-381-p...l#pid79088
Tss Bert Sleepy
Het glas en een half dat er de volgende dag nog in zat, werd idd al beter gesmaakt. Ik denk dat zowel de Malartic als de Brézé 2 dagen voordien moesten worden geopend, slokje proeven en zonder! stop in de frigo. Maar als je een bepaalde wijn nog niet hebt geproefd, twijfel je toch vaak om dat te doen. De de l'orée had daar ook alleen maar beter van geworden, denk ik. Maar met witte hermitages (of witte marsanne in 't algemeen) heb ik altijd wat schrik op oxidatie. Onlangs nog een witte St-Jo 2014 van Villard gedronken en die had toch ook die oxidatieve kenmerken.
Alleszins, thank you voor de Malartic!

Zonder stop in de frigo, are you kiddin'?
Perfect scenario voor ongewenste geurtjes in de wijn...
Gewoon een goed glas eruit, kurk erop en 5-6 (!) dagen in de frigo, dat was het perfecte scenario. Dacht zelfs dat bij de fles waarvan sprake ik er zelfs al 2 glazen van had gedronken. Zeer ontgoochelend zette ik de fles weg, trok voor een paar dagen naar de Ahr, en was bij thuiskomst stunned door de ongelofelijke transformatie.
Koppelingen