De familie De Coster wordt sedert 2001 bijgestaan door de heer Bouard van Angelus.
Clos des Jacobins, St Emilion GCC 2004
Reeds geëvolueerd kleur. Mokka, cacao, grafiet, zwart fruit en al wat tertiaire toetsen (sous bois) in de neus. Mond is evenwichtig en fijn, koffie domineert het middenstuk, bittertje op het eind. Retrolfactief ceder.
89-90/100
Heerlijk! Merci Jo!
Die avond nog afgesloten met Lafleur-Gazin 2001 Pomerol: kwaliteit, maar geen wauw. Een tikje saai eigenlijk. Clos des Jacobins was de mooiste wijn van de dag.
(30-09-2010 10:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]De familie De Coster wordt sedert 2001 bijgestaan door de heer Bouard van Angelus......................... Retrolfactief ceder.89-90/100
Retrolfactief ceder
?
Wie wil er mij bijstaan; nu volg ik niet meer.
Leek mij wel, en je gaf het zelf al aan, meer geëvolueerd dan andere soortgelijke wijnen van die jaargang.
(01-10-2010 12:48 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (30-09-2010 10:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]De familie De Coster wordt sedert 2001 bijgestaan door de heer Bouard van Angelus......................... Retrolfactief ceder.89-90/100
Retrolfactief ceder ?
Wie wil er mij bijstaan; nu volg ik niet meer.
Klonk wel mooi en lekker kenner-achtig vond ik
(in de afdronk had ik een (ceder)houtige smaak)
Vinejo schreef,
Citaat:Klonk wel mooi en lekker kenner-achtig vond ik
Inderdaad, als we dit woord met ons allen blijven gebruiken wordt het misschien nog opgenomen in het groot Nederlands woordenboek “Van Dale”
Citaat:(in de afdronk had ik een (ceder)houtige smaak)
Ik weet niet hoe cederhout smaakt. Ik heb nog nooit op het hout van een sigarenkist gekauwd.
De geur van cederhout kan mij wel begeesteren maar een echte kenner van deze geur ben ik ook niet.
Afhankelijk van de herkomst van het cederhout kan de cedergeur zich nog sterk differentiëren.( gehoord van een luthier van klassieke gitaren waar cederhout naast fichte ( vuren hout) wordt gebruikt voor het klankbord)
Ik zei het eergisteren nog: sigarenkistje in de neus.
Idd, sigarenkistje, geen gitarenkistje.
(01-10-2010 01:17 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Vinejo schreef,
Citaat:Klonk wel mooi en lekker kenner-achtig vond ik
Inderdaad, als we dit woord met ons allen blijven gebruiken wordt het misschien nog opgenomen in het groot Nederlands woordenboek “Van Dale”
Allez, Don, k zal vanaf nu dan spreken over retronasaal, ok?
(01-10-2010 09:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]Idd, sigarenkistje, geen gitarenkistje.
(01-10-2010 01:17 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Vinejo schreef,
Citaat:Klonk wel mooi en lekker kenner-achtig vond ik
Inderdaad, als we dit woord met ons allen blijven gebruiken wordt het misschien nog opgenomen in het groot Nederlands woordenboek “Van Dale”
Allez, Don, k zal vanaf nu dan spreken over retronasaal, ok?
OK.
Heel suggestief, maar breng me deze keer niet (weer) op slechte gedachten.
heb deze wijn dezelfde punten gegeven maar dan de 2008. cacao en mokka inderdaad aanwezig maar in minder maten
nadat ik de wijn wat lucht had gegeven vond ik dat die bitterheid te veel naar boven kwam. Wat ik zeer jammer vond.
Heb deze op mijn laatste video blog gepost.
Vanavond Clos des Jacobins 2012 in het glas. Wijn 2 uur op voorhand geopend. Diepe granaatrode kleur. Neus van rood en zwart fruit, karamel en koffie en redelijk wat zoethout. In de mond een perfect evenwichtige wijn met zijdezachte tannines. Heel mooie afdronk. Een mooie evenwichtige en complexe grote wijn!! 91+
Volgens de schaarse TN hierboven, blijkbaar geen courante Grand Cru Classé.
Nochthans een Saint-Emilionneke, en dan nog ne Grand Cru Classé zou mijn grootmoeder zeggen samen met vele Vlamingen
.
Clos des Jacobins 2005
Maar is er mijn inziens toch eentje die meer aandacht mag genieten. Onlangs de 2009 in het glas maar deze was nog te gesloten maar mooi, heel mooi in wording.
Dat is de 2005 net wel. Perfect 'à point': Volle rijke St.-Emilion, zachte houttoetsen (ceder) nemen eerst het voortouw maar met nog voldoende zwart fruit, kers, peperke, tabak, cassis...die gunstig weerwerk bieden. Neen geen gevecht, heel evenwichtig, zo zalig, zalvend tot bijna verslavend. Met een afdronk die ik dit jaar nog maar zelden had.
Damn deze is zo lekker, hoeft geen gerecht maar verdiend het om languit in de sofa alle aandacht te krijgen. Gelukkig was mijn weerga van het zelfde oordeel
(Geen idee wat ik er voor betaalde indertijd. In primeur moet deze ergens rond de 30€ kosten voor de 2020)
(15-10-2022 06:33 PM)jr02 schreef: [ -> ]Volgens de schaarse TN hierboven, blijkbaar geen courante Grand Cru Classé.
Nochthans een Saint-Emilionneke, en dan nog ne Grand Cru Classé zou mijn grootmoeder zeggen samen met vele Vlamingen.
Clos des Jacobins 2005
Maar is er mijn inziens toch eentje die meer aandacht mag genieten. Onlangs de 2009 in het glas maar deze was nog te gesloten maar mooi, heel mooi in wording.
Dat is de 2005 net wel. Perfect 'à point': Volle rijke St.-Emilion, zachte houttoetsen (ceder) nemen eerst het voortouw maar met nog voldoende zwart fruit, kers, peperke, tabak, cassis...die gunstig weerwerk bieden. Neen geen gevecht, heel evenwichtig, zo zalig, zalvend tot bijna verslavend. Met een afdronk die ik dit jaar nog maar zelden had.
Damn deze is zo lekker, hoeft geen gerecht maar verdiend het om languit in de sofa alle aandacht te krijgen. Gelukkig was mijn weerga van het zelfde oordeel
(Geen idee wat ik er voor betaalde indertijd. In primeur moet deze ergens rond de 30€ kosten voor de 2020)
Heb er ook nog een paar liggen, van 12 en 14 dus houd ik die nog even in de wachtkamer. Was destijds zo'n beetje een budget S-Em. Ik betaalde altijd rond of net onder de 20 EUR. 30 is al niet goedkoop. Blij dat ie zo goed heeft gesmaakt. 2005 is wel een topjaar natuurlijk en een Bordeaux 'a point'...