(12-05-2018 03:15 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik had het over de oorspronkelijk oorzaak van de wat duurdere, maar ook oudere wijnen VROEGER (lees: begin vorige eeuw). Nu is het gewoon hetzelfde als de lotion bij de coiffeur: een bron van inkomsten.
Ik raad iedereen die vind dat de meeste restaurants te duur zijn aan er eens te gaan werken en kom daarna verder discussiëren...
Dit gezegd zijnde: er zijn zeker vele eettenten waar er met de klak naar gesmeten wordt, nou, die mogen ook van mij naar bovenvermelde pot.
Voor beginners die al fors investeerden in zaalinrichting en keuken (kost fortuinen!) is het aanleggen van een mooie wijnkelder inderdaad een brug te ver en kiezen ze, meestal niet gehinderd door enige kennis ter zake, voor een eenvoudige oplossing. Men neme een trendy wijnschandelaar onder de arm en geve die carte blanche met dien verstande dat er betaald wordt na consumptie in het restaurant. Kan je nagaan...
Ik weet dat de horeca één van de slechts betaalde en dikwijls ondankbare sector voor de werknemer(s) is.
Ik heb het geluk gehad van gedurende gans mijn professionele loopbaan in de best betaalde sector te hebben gewerkt.
En dit was alles behalve "a nine to five job" maar waar ik met fierheid op kan terugblikken.
Primo, ik behoef in de horeca niet te gaan werken alvorens ik op dit forum kom discussiëren en secundo ik heb je raad , je groen licht en schoolmeesterachtige instructies hiervoor zeker niet nodig.
En tussen haakjes ik heb misschien tijdens mijn studentenjaren meer uren in de horeca en bouw vertoeft dan je zou denken.
Het zijn niet de gevraagde prijzen in de betere horeca die te hoog zijn en zelfs niet de hoge prijzen voor premium wijnen in de geëigende handel. Het zijn de gemiddelde lonen die te laag zijn, waardoor dergelijke prijzen nog slechts vanaf de hogere middenklasse te behappen zijn. Meer nog, als de t-shirts van de Primax niet in Vietnamese sweatshops werden gemaakt en als onze landbouw niet met miljarden werd gesubsidieerd, dan zaten wij hier op de stoep als Braziliaanse straatschoffies op een houtje te bijten.
(12-05-2018 05:25 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Het zijn niet de gevraagde prijzen in de betere horeca die te hoog zijn en zelfs niet de hoge prijzen voor premium wijnen in de geëigende handel. Het zijn de gemiddelde lonen die te laag zijn, waardoor dergelijke prijzen nog slechts vanaf de hogere middenklasse te behappen zijn. Meer nog, als de t-shirts van de Primax niet in Vietnamese sweatshops werden gemaakt en als onze landbouw niet met miljarden werd gesubsidieerd, dan zaten wij hier op de stoep als Braziliaanse straatschoffies op een houtje te bijten.
Het zijn de gemiddelde
netto lonen die te laag zijn volgens mij.
En de spanning tussen koopkracht en levensduurte wordt steeds groter en groter voor de lage kostwinners.
Maar nu zijn we misschien vertrokken voor een discussie die niets direct te maken heeft met wijn.
(12-05-2018 06:01 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (12-05-2018 05:25 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Het zijn niet de gevraagde prijzen in de betere horeca die te hoog zijn en zelfs niet de hoge prijzen voor premium wijnen in de geëigende handel. Het zijn de gemiddelde lonen die te laag zijn, waardoor dergelijke prijzen nog slechts vanaf de hogere middenklasse te behappen zijn. Meer nog, als de t-shirts van de Primax niet in Vietnamese sweatshops werden gemaakt en als onze landbouw niet met miljarden werd gesubsidieerd, dan zaten wij hier op de stoep als Braziliaanse straatschoffies op een houtje te bijten.
Het zijn de gemiddelde netto lonen die te laag zijn.
Maar nu zijn we misschien vertrokken voor een discussie die niets direct te maken heeft met wijn.
Inderdaad
(12-05-2018 04:54 PM)don quichotte schreef: [ -> ] ik heb je raad , je groen licht en schoolmeesterachtige instructies hiervoor zeker niet nodig.
(11-05-2018 03:03 PM)wvd schreef: [ -> ]Zoals je even goed weet als ik, is een sterrenrestaurant amper rendabel of waarom beginnen zowat alle grote chefs tegenwoordig met een brasserie denk je?
Waar haal je dat vandaan?
Hertog Jan heeft sinds 2012 drie sterren in de Michelin en verhuisde in 2014 naar de huidige locatie, een hoeve in Zedelgem met een 1 ha grote moestuin. Volgens Gert De Mangeleer stopt Hertog Jan op zijn hoogtepunt. De investering van zowat 4,2 miljoen is grotendeels terug verdiend.
Efkens rekenen: 2014 tot 2018: 5 jaar. Daarin investering van 4.2 miljoen volledig afbetaald. Niet rendabel dus?
Inzake het aankopen van wijn te duur. Ik dacht juist dat wijn al jaren een gegeerd beleggingsmiddel was. Wanneer je dan na enkele jaren bewaren kan uitpakken met wijnen gekocht aan groothandelsprijzen, zal dat je echt geen windeieren leggen + dat je klanten bindt indien je dat doet aan normale marges.
Overigens dat men nog steeds zegt dat de prijzen in restaurants in België normaal zijn.. kijk eens naar de prijzen in Duitsland en Frankrijk om nog niet te spreken over het kwaliteitsverschil van een Michelinster in België tegen één in Frankrijk.
(14-05-2018 11:28 AM)bowmore schreef: [ -> ] (11-05-2018 03:03 PM)wvd schreef: [ -> ]Zoals je even goed weet als ik, is een sterrenrestaurant amper rendabel of waarom beginnen zowat alle grote chefs tegenwoordig met een brasserie denk je?
Waar haal je dat vandaan?
Uit zeer goede bron...
(14-05-2018 11:57 AM)wvd schreef: [ -> ] (14-05-2018 11:28 AM)bowmore schreef: [ -> ] (11-05-2018 03:03 PM)wvd schreef: [ -> ]Zoals je even goed weet als ik, is een sterrenrestaurant amper rendabel of waarom beginnen zowat alle grote chefs tegenwoordig met een brasserie denk je?
Waar haal je dat vandaan?
Uit zeer goede bron...
Geachte heer wvd, het siert u dat u zo inhoudelijk en onderbouwd bent ingegaan op de vraag van bowmore ( Bericht: #66). Het was mij bij voorbaat duidelijk dat het tot controverse zou leiden. Zonder controverse geen verdieping. Bij veel van uw argumenten kan ik niets anders dan u gelijk geven.
Maar soms stoot ik wel uitzonderlijk op een paar zaken die mij de wenkbrauwen doen fronsen.
Ik moet dan eerlijk toegeven dat ik met mijn slecht karakter me niet kan weerhouden sommige dingen uit te pluizen via mijn geëigende kanalen.
Dat zijn dan voor mij ook “ zeer goede bronnen”
Als ik dan tot een controversieel besluit kom zal niemand me weerhouden dit als waar of de realiteit te nemen.
En sta me toe dat ik deze keer deze bronnen niet vernoem. Ik mag toch ook nog een geheimpje hebben hé ?
Op de Belgische wijnmarkt vallen er onder de grote(re) spelers nu ook daadwerkelijk slachtoffers.
Wijnmakelaarsunie van John Monard stevent af op een faillissement.
Ook de geruchten die al maanden de ronde deden omtrent SVI in Zonhoven lijken bevestigd te worden. Young Charly nam al een deel van de wijndomeinen in portefeuille van SVI over. Ook hier zou het einde nabij zijn.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180608_03553103
Ondertussen bevestigden de kleinere Limburgse invoerders/wijnhandels Van Dinter in Rotem en Armando’s Vineyard uit Opoeteren dat ze opgaan in het nieuwe wijnplatform Grapes- House of wines van Peter Geurden, stichter en CEO van de groep Different Hotels.
Had het net ook ergens anders gepost
Enkele vraagjes toch:
- Sinds in de jaren tachtig enkele grote Britse importeurs failliet met een ramp voor de primeurkopers tot gevolg, leken daartoe toch maatregelen getroffen te zijn, met identificatie van de loten, certificatie van het eigendom en verzekering. Is men in België als koper dan nog steeds vogelvrij?
- Nu is het segment naast de supermarkten plotseling weer 25%, onlangs las ik: 10%. En de krant steekt dan ook nog eens "de grote makelaars" bij in dat kwart.
- Wat bezielt de KBC om nog een lening te geven aan een bedrijf dat allerlei symptomen van een aangekondigde dood vertoont? Daar moeten toch een aantal bankkoppen rollen?
(09-06-2018 09:57 AM)Innesto schreef: [ -> ]Op de Belgische wijnmarkt vallen er onder de grote(re) spelers nu ook daadwerkelijk slachtoffers.
Wijnmakelaarsunie van John Monard stevent af op een faillissement.
Ook de geruchten die al maanden de ronde deden omtrent SVI in Zonhoven lijken bevestigd te worden. Young Charly nam al een deel van de wijndomeinen in portefeuille van SVI over. Ook hier zou het einde nabij zijn.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180608_03553103
Ondertussen bevestigden de kleinere Limburgse invoerders/wijnhandels Van Dinter in Rotem en Armando’s Vineyard uit Opoeteren dat ze opgaan in het nieuwe wijnplatform Grapes- House of wines van Peter Geurden, stichter en CEO van de groep Different Hotels.
Voor mij is dit geen verrassing.
In de jaren zeventig kocht ik er wijnen zowel Bourgognes als Bordeaux.
Om vele redenen heb ik nadien daar geen fles meer gekocht.
Hier kan ik boekdelen over schrijven.
Over een bezoek aan het domein Ponsot na het eerste faillissement van Monard, mijn zoektocht naar een wijn in Volnay die uiteindelijk niet bestond; wijnen van Faller die we met vrienden invoerden .......
Waar is de tijd.
Ik hoop dat er niemand van de forumbezoekers daar wijn in primeur heeft gekocht.
NB
De persoon links op de foto is niet John Monard maar zijn zoon Noel.
(09-06-2018 12:10 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Enkele vraagjes toch:
- Sinds in de jaren tachtig enkele grote Britse importeurs failliet met een ramp voor de primeurkopers tot gevolg, leken daartoe toch maatregelen getroffen te zijn, met identificatie van de loten, certificatie van het eigendom en verzekering. Is men in België als koper dan nog steeds vogelvrij?
Je gaat hier dan uit van de veronderstelling dat de handelaar de wijnen ook daadwerkelijk aankocht bij de negociant. Welke garantie heb je hiervoor? Remember 1855?
(09-06-2018 12:10 PM)Jordaens schreef: [ -> ]- Nu is het segment naast de supermarkten plotseling weer 25%, onlangs las ik: 10%. En de krant steekt dan ook nog eens "de grote makelaars" bij in dat kwart.
Goede vraag. Wat zijn "grote makelaars" in dit verband? Een makelaar is iemand die de link legt tussen de producent en de verkoper/handelaar. Die laatste kan zeker ook een supermarkt zijn, dus dit is b......t.
(09-06-2018 12:10 PM)Jordaens schreef: [ -> ]- Wat bezielt de KBC om nog een lening te geven aan een bedrijf dat allerlei symptomen van een aangekondigde dood vertoont? Daar moeten toch een aantal bankkoppen rollen?
Denk ik niet. Die beslissing zal wel in het plaatselijke kantoor genomen zijn op basis van "historische" cijfers. Wellicht was er tijdens de aanvraag nog geen vuiltje aan de lucht.
Het feit dat sommigen hun primeur centen kwijt zijn is dus, als ik het goed begrijp, dankzij de actie van KBC.
Trouwens, primeur is altijd een risico, dat weet toch elke koper.
Best dat je altijd eerst checkt wat de structuur van de handelaar is.
Ik ga hier niet verder op door, want dat zou niet erg geapprecieerd worden door sommigen, maar je mag me altijd een persoonlijk bericht sturen en ik zal dat dan wel eens uitleggen.
(10-06-2018 12:05 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-06-2018 12:10 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Enkele vraagjes toch:
- Sinds in de jaren tachtig enkele grote Britse importeurs failliet met een ramp voor de primeurkopers tot gevolg, leken daartoe toch maatregelen getroffen te zijn, met identificatie van de loten, certificatie van het eigendom en verzekering. Is men in België als koper dan nog steeds vogelvrij?
Je gaat hier dan uit van de veronderstelling dat de handelaar de wijnen ook daadwerkelijk aankocht bij de negociant. Welke garantie heb je hiervoor? Remember 1855?
(09-06-2018 12:10 PM)Jordaens schreef: [ -> ]- Nu is het segment naast de supermarkten plotseling weer 25%, onlangs las ik: 10%. En de krant steekt dan ook nog eens "de grote makelaars" bij in dat kwart.
Goede vraag. Wat zijn "grote makelaars" in dit verband? Een makelaar is iemand die de link legt tussen de producent en de verkoper/handelaar. Die laatste kan zeker ook een supermarkt zijn, dus dit is b......t.
(09-06-2018 12:10 PM)Jordaens schreef: [ -> ]- Wat bezielt de KBC om nog een lening te geven aan een bedrijf dat allerlei symptomen van een aangekondigde dood vertoont? Daar moeten toch een aantal bankkoppen rollen?
Denk ik niet. Die beslissing zal wel in het plaatselijke kantoor genomen zijn op basis van "historische" cijfers. Wellicht was er tijdens de aanvraag nog geen vuiltje aan de lucht.
Het feit dat sommigen hun primeur centen kwijt zijn is dus, als ik het goed begrijp, dankzij de actie van KBC.
Trouwens, primeur is altijd een risico, dat weet toch elke koper.
Best dat je altijd eerst checkt wat de structuur van de handelaar is.
Ik ga hier niet verder op door, want dat zou niet erg geapprecieerd worden door sommigen, maar je mag me altijd een persoonlijk bericht sturen en ik zal dat dan wel eens uitleggen.
Wel wvd, daar geef ik je nu eens meer dan 100% gelijk in.
Dat deed ik al met het clubje van Monsieur Monard alvorens dat hij voor de eerste keer failliet ging.
En niet alleen bij deze handelaar. Dit zal je wellicht niet verbazen.
Er was hier ook een vroegere forumbezoeker die het reilen en zeilen van de Wijnmakelaarsunie zeer goed in het snuitje had. Maar die heeft sinds mid december 2014 niet meer van zich laten horen.
En moest je daar verder op doorgaan dan zou ik dat wel kunnen appreciëren terwijl ik ook goed weet dat niet iedereen hier voor open staat.
Tussen haakjes,
Ik ben eens gaan duiken in mijn wijnarchief met oud vergeelde papieren.
Daar tussen vond ik nog dat oude krantje uit 1978 van Monard met dat wondermooie cursiefje:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-735-p...ml#pid7112
Wat je dan ook opvalt is dat van het mooie Bourgogne gamma dat hij toen verkocht je bijna niets meer van terug vindt in het actueel verkoopprogramma.
En dan maar opscheppen en pochen met allerlei mooie verhaaltjes over de goede relaties die hij heeft en had met de vele domeinen in Bourgogne.
Ik weet wel beter.
Er zijn daar veel domeinen waar hij sinds lang niet één fles meer kan kopen.
Ik moet iemand anders rekening niet maken, maar uit diverse professionele bronnen heb ik wel wat gehoord van wat we "onfrisse praktijken" zouden kunnen noemen. Maar ja, dat ligt mee aan de oorzaak van het financiële succes zeker hé?
Wij zijn dan veel dommer. Gisteren een klant gehad die voor een bepaald domein kwam. Na gesprekje is hij zonder aankoop weer vertrokken want ik ken 's mans voorkeuren en vond zijn aankoop niet zo'n best idee.
(10-06-2018 03:26 PM)wvd schreef: [ -> ]Ik moet iemand anders rekening niet maken, maar uit diverse professionele bronnen heb ik wel wat gehoord van wat we "onfrisse praktijken" zouden kunnen noemen. Maar ja, dat ligt mee aan de oorzaak van het financiële succes zeker hé?
Wij zijn dan veel dommer. Gisteren een klant gehad die voor een bepaald domein kwam. Na gesprekje is hij zonder aankoop weer vertrokken want ik ken 's mans voorkeuren en vond zijn aankoop niet zo'n best idee.
Inderdaad wvd, die onfrisse praktijken liggen mee aan de oorzaak van het
(tijdelijk) financiële succes.
Ik herinner me een degustatie in Diepenbeek waar ik amper de wijn had geproefd toen men al met het bestelboekje onder mijne neus stond om een bestelling te noteren.
Toen de persoon in kwestie voelde dat hij bij mij geen royale klant zou vinden probeerde hij mijn wederhelft te overtuigen over de goede kwaliteit van de wijn.
Op dat vlak delen we nog dezelfde visie
en hebben die gast vriendelijk bedankt zonder maar één fleske te kopen.
En dan een ander puntje. Als je schrijft :"Ik moet iemand anders rekening niet maken" dan is dat zeker een mooie deugd.
Iets wat ik misschien niet altijd naleef.
Wat ik wel geleerd heb op professioneel vlak dat ik van iedere toeleverancier liet nagaan wat zijn " Financial credibility" was. Bij enige twijfel liet ik het contract altijd dekken met een "Banc Guarentee" waar de potentiele leverancier was bij aangesloten.
Daarom dat ik niet goed begrijp waarom en hoe KBC zich hier heeft laten pakken.
Verry interesting.
Ik heb ook zo'n poepsjieke degustatie meegemaakt daar en met hetzelfde resultaat
Dat bedoelde ik niet met "onfrisse praktijken", maar ik ga dat niet publiceren hier, wil geen proces aan mijn broek...
Je schrijft wel "tijdelijk" succes, maar arm zijn die mensen toch niet hoor....
Zou zoiets als "bankgarantie" op te zetten zijn voor primeur verkoop? Een soort garantie bij eventuele faling, dat zou de consument dan toch gerust moeten stellen? En als dat kan, waarom publiceert de handelaar dat dan niet?
(11-06-2018 11:10 AM)wvd schreef: [ -> ]Ik heb ook zo'n poepsjieke degustatie meegemaakt daar en met hetzelfde resultaat
Dat bedoelde ik niet met "onfrisse praktijken", maar ik ga dat niet publiceren hier, wil geen proces aan mijn broek...
Je schrijft wel "tijdelijk" succes, maar arm zijn die mensen toch niet hoor....
Zou zoiets als "bankgarantie" op te zetten zijn voor primeur verkoop? Een soort garantie bij eventuele faling, dat zou de consument dan toch gerust moeten stellen? En als dat kan, waarom publiceert de handelaar dat dan niet?
Ik weet wat je bedoelt door "onfrisse praktijken" en dit is dan nog zeer braaf omschreven. Praktijken waar ik zeer vlug strafrechtelijk voor vervolgd zou worden.
Ik begrijp dan ook dat je geen proces aan je broek wil hebben.
Ik vertrouw die clan van Monard voor geen zier en sommigen op dit forum weten dat dit onderbouwd is.
Een bankgarantie opzetten tussen elke ingeschreven klant voor primeuraankopen zie ik niet direct zitten maar een algemene bankgarantie voor al de primeur klanten is misschien mogelijk.
Is Monard zijn kelder ook eens niet "ondergelopen"?
Ook een paar keer aan de degustatietafel gezeten daar .... djeezes man
Maar de Chanel en dikke briefjes waren er zeker aanwezig :-)
Chanel n° 5 is prima... Maar niet tijdens een degustatie.
For what it's worth, ik heb enkel goede herinneringen aan de keren dat ik bij de Wijnmakelaarsunie ben gepasseerd. Mijn allereerste wijndegustatie ooit toen ik als 18-jarige in een restaurant bijkluste (met mijn allereerste Meursault: Les Narvaux 2004 van Michelot), de allereerste fles Coche Dury enkele jaren later, de introductie naar Duitse wijnen toe die door Vinikus wel compleet los is geslagen maar zijn startpunt hier vond, ik kan zo nog een flink aantal flessen oprakelen die mij zijn bijgebleven. Zelfs de eerste flessen voor in de wijnkelder (waar nog één Vacqueyras 2005 van Tardieu-Laurent van overblijft kwamen van bij hen, dus alhoewel ik wel een aantal redenen/verklaringen kan aanhalen voor het faillissement, blijft het jammer dat het nu gedaan zal zijn.
(12-06-2018 09:37 PM)Kupers schreef: [ -> ]For what it's worth, ik heb enkel goede herinneringen aan de keren dat ik bij de Wijnmakelaarsunie ben gepasseerd. Mijn allereerste wijndegustatie ooit toen ik als 18-jarige in een restaurant bijkluste (met mijn allereerste Meursault: Les Narvaux 2004 van Michelot), de allereerste fles Coche Dury enkele jaren later, de introductie naar Duitse wijnen toe die door Vinikus wel compleet los is geslagen maar zijn startpunt hier vond, ik kan zo nog een flink aantal flessen oprakelen die mij zijn bijgebleven. Zelfs de eerste flessen voor in de wijnkelder (waar nog één Vacqueyras 2005 van Tardieu-Laurent van overblijft kwamen van bij hen, dus alhoewel ik wel een aantal redenen/verklaringen kan aanhalen voor het faillissement, blijft het jammer dat het nu gedaan zal zijn.
Kupers, als er iemand ervaring had in Bourgogne wijnen en ook wist wat goede Bourgognes waren in de jaren 70 en 80 dan moest je bij John Monard zijn.(wel te verstaan met een goed gevulde beurs )
Ik kan je hier een waslijst van vele Bourgogne wijnen voorschotelen die ik in de jaren 70 en 80 bij Monard heb leren kennen.
(Ik spreek dan nog niet van Bordeaux wijnen als bv l' Angelus en de tweede wijn Carrilon de l'Angelus)
Ter informatie : mijn eerste flessen Ponsot Morey St. Denis kwamen via Monard. Toen ik nadien bij Ponsot kwam ( na het eerste faillissement) stelde ik vast dat ik niet alleen bij mijn "chocodijzen" was genomen maar Ponsot nog veel meer.
Een medaille heeft altijd twee kanten .(voor mij zelfs drie en die kan soms verraderlijk pijn doen)
Soms heb ik de indruk dat je maar één kant van de medaille wil of mag bekijken.
En ik echt nog altijd meer geloof in mijn persoonlijke ervaring met wijn dan in iemand die met mooie verhaaltjes voor de dag komt.
Ik ga je even uitdagen. Probeer eens contact op te nemen met vroegere werknemers van de Wijnmakelaarsunie.
En niet van een paar jaar geleden.
Dit is misschien een vreemde reflex naar jouw visie op de wijnwereld toe maar, gezien ik vijftien jaar een tevreden klant ben geweest bij de Wijnmakelaarsunie, heb ik niet spontaan de goesting om ex-werknemers aan een kruisverhoor te onderwerpen
.
(13-06-2018 09:10 AM)Kupers schreef: [ -> ]Dit is misschien een vreemde reflex naar jouw visie op de wijnwereld toe maar, gezien ik vijftien jaar een tevreden klant ben geweest bij de Wijnmakelaarsunie, heb ik niet spontaan de goesting om ex-werknemers aan een kruisverhoor te onderwerpen .
Peter, ik zal zeker de deskundigheid van Wijnmakelaarsunie niet in vraag stellen, maar sommige daar toegepaste praktijken leg ik je wel uit binnenkort. En Don heeft het inderdaad bij het rechte eind als hij naar ex-werknemers refereert.
Bij de weg, al nieuws van Collisioni?
(12-06-2018 09:37 PM)Kupers schreef: [ -> ]For what it's worth, ik heb enkel goede herinneringen aan de keren dat ik bij de Wijnmakelaarsunie ben gepasseerd. Mijn allereerste wijndegustatie ooit toen ik als 18-jarige in een restaurant bijkluste (met mijn allereerste Meursault: Les Narvaux 2004 van Michelot), de allereerste fles Coche Dury enkele jaren later, de introductie naar Duitse wijnen toe die door Vinikus wel compleet los is geslagen maar zijn startpunt hier vond, ik kan zo nog een flink aantal flessen oprakelen die mij zijn bijgebleven. Zelfs de eerste flessen voor in de wijnkelder (waar nog één Vacqueyras 2005 van Tardieu-Laurent van overblijft kwamen van bij hen, dus alhoewel ik wel een aantal redenen/verklaringen kan aanhalen voor het faillissement, blijft het jammer dat het nu gedaan zal zijn.
Ik kan je volledig begrijpen Peter en deel ook jouw mening. Dat er nu een faillissement volgt betekent dat er waarschijnlijk onfrisse praktijken gebeurd zijn. Maar los daarvan willen ik zeggen dat wat je daar kon proeven, je waarschijnlijk nergens kon proeven. Als pure wijnliefhebber heb ik daar dan ook grandioze avonden beleefd en wijnen geproefd die de meesten enkel maar tegenkomen in een natte wijndroom. Ik vind het ook zeer jammer dat het gedaan is. Maar ja, mooie liedjes blijven niet duren.
Toni Etneo bevestigde in de media dat hij SVI (de contracten met de domeinen die SVI in het portefeuille had) verkocht heeft aan Young Charly. De Antwerpse importeur wordt ook eigenaar van de olijfolie die de naam van beide kinderen van Etneo draagt. Young Charly zuiverde ondertussen ook de schulden bij leveranciers aan.
Een (v)echtscheiding ligt volgens Etneo aan de basis van de problemen bij SVI. Problemen met de Douane & Accijnzen waren er uiteindelijk teveel aan. Zo liet Douane & Accijnzen afgelopen najaar de voorraden van SVI al verzegelen. Ook de druk op de horeca door allerlei regels opgelegd door de overheid alsook de hele heisa rond alcohol en alcoholverbruik maken het vandaag moeilijk voor de wijnhandel aldus Etneo.
Etneo gaat nu met pensioen maar blijft actief voor Young Charly, waar hij de contacten en relaties met de Italiaanse wijnhuizen gaat verzorgen.
(14-06-2018 07:52 PM)Innesto schreef: [ -> ]……...
Een (v)echtscheiding ligt volgens Etneo aan de basis van de problemen bij SVI. Problemen met de Douane & Accijnzen waren er uiteindelijk teveel aan. Zo liet Douane & Accijnzen afgelopen najaar de voorraden van SVI al verzegelen. Ook de druk op de horeca door allerlei regels opgelegd door de overheid alsook de hele heisa rond alcohol en alcoholverbruik maken het vandaag moeilijk voor de wijnhandel aldus Etneo. ……...
Innesto, hecht je veel geloof aan dit verhaal?
Het wijnverbruik in België is in 20 jaar verdubbeld en neemt nog toe.
Ik zou graag de versie van Douane & Accijnzen eens willen horen en hun motivatie. Deze mensen hebben wel een zwijgplicht en mogen geen concrete gegevens hiervan uitbrengen.
Moest ik nu journalist zijn zou ik eens diep in dat dossier duiken.