wijnliefhebbers

Volledige versie: Dagelijkse Italiaanse Kost
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Voor vanavond heb ik de ingrediënten van een Italiaans gerechtje van onze Jeroen in huis gehaald: vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella. https://dagelijksekost.een.be/gerechten/...mozzarella
Dan dringt de vraag zich op: wat zullen we daarbij drinken? Wit, rosé, rood, oranje? Beaujolais? Ik kom er niet meteen uit. Alle hulp is welkom!
(17-05-2018 04:31 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Voor vanavond heb ik de ingrediënten van een Italiaans gerechtje van onze Jeroen in huis gehaald: vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella. https://dagelijksekost.een.be/gerechten/...mozzarella
Dan dringt de vraag zich op: wat zullen we daarbij drinken? Wit, rosé, rood, oranje? Beaujolais? Ik kom er niet meteen uit. Alle hulp is welkom!

Beaujolais lijkt een optie maar die pesto maakt het wel moeilijk (vind dit zelf samen met pijnboompitten het moeilijkst te combineren met wijn). Ik zou dan eerder gaan voor een witte, genre pinot gris.
(17-05-2018 04:31 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Voor vanavond heb ik de ingrediënten van een Italiaans gerechtje van onze Jeroen in huis gehaald: vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella. https://dagelijksekost.een.be/gerechten/...mozzarella
Dan dringt de vraag zich op: wat zullen we daarbij drinken? Wit, rosé, rood, oranje? Beaujolais? Ik kom er niet meteen uit. Alle hulp is welkom!

Ik zou hier zeker geen rood bij drinken. De mozzarella is delicaat en zou daar volledig bij wegvallen.
Bij pesto is mijn favoriet de shiara van klassewijnen (is een cataratto). Maar een frisse sauvignon blanc zal hier ook mooi bijpassen. Fris wit is waar ik op zou mikken. Of die frisse zweigelt rosé waar je recent over sprak Wink
Dat recept heeft hij denk ik bij ons gepikt Wink Zoiets komt hier al jaar en dag op tafel, begonnen als klassieke Insalata Caprese. Wij zijn nogal rood (qua wijn), dus kies ik hier meestal een lichter soort Italiaanse rode bij. Soms een eenvoudiger Chianti, maar toch liever iets meer avontuurlijks. Een Uva Rara dan of een Gropello of Bardolino of misschien een Freisa, een Grignolino of een lichter soort Barbera, meer type Santa Rosalia dan (géén Francia of Piani). Keus genoeg op het schiereiland en wit kan natuurlijk ook perfect. Met de wat zachter smakende kaas een molliger "warmer" type, een goede Trebbiano of een Orvieto zou mijn eerste keus zijn. Of iets uit Friuli, Ribolla Gialla of Friulano, kortom, het gaat heel goed zijn daar. Smakelijk!!
grüner veltliner
Al heel goede suggesties gezien. Ik voeg hier nog aan toe in wit: vernaccia di san gimignano of, om in de streek van de mozzarella te blijven, een falanghina uit campania :-)
Bedankt allemaal voor de mooie suggesties! Helaas had ik weinig van de voorgestelde wijnen in huis, dus werd het een witte Entre-Deux-Mers. Dat was geen topcombinatie, ook omdat de wijn zelf wat tegenviel.
Het receptje daarentegen was top (hier en daar nog wat aangepast naar wat we in huis hadden). Volgende week maak ik het opnieuw en dan maak ik een keuze uit bovenstaande wijnen. Ik houd jullie op de hoogte!
(17-05-2018 08:44 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Al heel goede suggesties gezien. Ik voeg hier nog aan toe in wit: vernaccia di san gimignano of, om in de streek van de mozzarella te blijven, een falanghina uit campania :-)

Fananghina lijkt me inderdaad ook een leuke combinatie.
Of een Favorita uit Piemonte.
(18-05-2018 08:31 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]
(17-05-2018 08:44 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Al heel goede suggesties gezien. Ik voeg hier nog aan toe in wit: vernaccia di san gimignano of, om in de streek van de mozzarella te blijven, een falanghina uit campania :-)

Falanghina lijkt me inderdaad ook een leuke combinatie.
Of een Favorita uit Piemonte.
Favorita = Vermentino = Rolle. Mooie druif.
Koppelingen