Gisterenavond een bizar moment gehad...
Mijn vrouwke had schelvis in de oven klaargemaakt met lekkere groentjes bij (wortelen en licht aangebakken groene asperges) . Gezien ik nog een fles Brdx Chante Alouette van 2009 (Saint Emilion G.C) openstaan had, dacht ik... laat ons dit even proberen !
Ik had niets te verliezen, want de wijn op zich vond ik de eerste dag maar niks (te hoog alcoholgehalte & heel vervelende bitter in de afdronk)
Maar tot mijn grote verrassing bleek dit een heel goeie match te zijn ...
De schelvis was goed gekruid met o.a. curry en look en de wijn was op zich ook al veel aangenamer dan de eerste dag (zachter, minder sterke bitter, rijp fruit, zachte tannines, leer, tabac,... ). Alle smaken bleven mooi over overeind :-)
Voor mij een mooi voorbeeld om af en toe toch eens te durven experimenteren met wijn en gerecht... zou er zelf nooit aan denken om een Bordeaux bij een visgerecht te zetten. Als ik voor rood zou gaan dan zou ik eerder naar een jonge Bojo grijpen...
(20-05-2018 08:00 AM)macro schreef: [ -> ]Gisterenavond een bizar moment gehad...
Mijn vrouwke had schelvis in de oven klaargemaakt met lekkere groentjes bij (wortelen en licht aangebakken groene asperges) . Gezien ik nog een fles Brdx Chante Alouette van 2009 (Saint Emilion G.C) openstaan had, dacht ik... laat ons dit even proberen !
Ik had niets te verliezen, want de wijn op zich vond ik de eerste dag maar niks (te hoog alcoholgehalte & heel vervelende bitter in de afdronk)
Maar tot mijn grote verrassing bleek dit een heel goeie match te zijn ...
De schelvis was goed gekruid met o.a. curry en look en de wijn was op zich ook al veel aangenamer dan de eerste dag (zachter, minder sterke bitter, rijp fruit, zachte tannines, leer, tabac,... ). Alle smaken bleven mooi over overeind :-)
Voor mij een mooi voorbeeld om af en toe toch eens te durven experimenteren met wijn en gerecht... zou er zelf nooit aan denken om een Bordeaux bij een visgerecht te zetten. Als ik voor rood zou gaan dan zou ik eerder naar een jonge Bojo grijpen...
Schitterend! Dat bewijst alweer dat de proof of the wine is in the eating
(20-05-2018 08:21 AM)vinejo schreef: [ -> ] (20-05-2018 08:00 AM)macro schreef: [ -> ]Gisterenavond een bizar moment gehad...
Mijn vrouwke had schelvis in de oven klaargemaakt met lekkere groentjes bij (wortelen en licht aangebakken groene asperges) . Gezien ik nog een fles Brdx Chante Alouette van 2009 (Saint Emilion G.C) openstaan had, dacht ik... laat ons dit even proberen !
Ik had niets te verliezen, want de wijn op zich vond ik de eerste dag maar niks (te hoog alcoholgehalte & heel vervelende bitter in de afdronk)
Maar tot mijn grote verrassing bleek dit een heel goeie match te zijn ...
De schelvis was goed gekruid met o.a. curry en look en de wijn was op zich ook al veel aangenamer dan de eerste dag (zachter, minder sterke bitter, rijp fruit, zachte tannines, leer, tabac,... ). Alle smaken bleven mooi over overeind :-)
Voor mij een mooi voorbeeld om af en toe toch eens te durven experimenteren met wijn en gerecht... zou er zelf nooit aan denken om een Bordeaux bij een visgerecht te zetten. Als ik voor rood zou gaan dan zou ik eerder naar een jonge Bojo grijpen...
Schitterend! Dat bewijst alweer dat de proof of the wine is in the eating
Voilà, 100% mee eens. En het zijn de onverwachte combinaties die misschien nog het meeste plezier bezorgen, als het positief uitdraait tenminste
Rood bij Vis.
Een Verduno Pelaverga matcht vaak ook mooi bij vis (iets frisser dan kamertemperatuur schenken best), zeker als die goed gekruid is.
Of als de curry de overheersende smaak wordt, dan kan je ook nog eens iets op basis van Ruché proberen.
(22-05-2018 08:33 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Rood bij Vis.
Een Verduno Pelaverga matcht vaak ook mooi bij vis (iets frisser dan kamertemperatuur schenken best), zeker als die goed gekruid is.
Of als de curry de overheersende smaak wordt, dan kan je ook nog eens iets op basis van Ruché proberen.
Verduno, ruché... nooit van gehoord
Ik dacht dat ik de enige was ... blijkbaar druif uit Italie - Piemonte
Ian d'Agatha's boek (The Native Grapes of Italy) opent tal van nieuwe werelden
WVD (Boekhandel Leuvin)
(22-05-2018 09:29 AM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 08:33 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Rood bij Vis.
Een Verduno Pelaverga matcht vaak ook mooi bij vis (iets frisser dan kamertemperatuur schenken best), zeker als die goed gekruid is.
Of als de curry de overheersende smaak wordt, dan kan je ook nog eens iets op basis van Ruché proberen.
Verduno, ruché... nooit van gehoord
Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
(22-05-2018 10:28 AM)wvd schreef: [ -> ]Ian d'Agatha's boek (The Native Grapes of Italy) opent tal van nieuwe werelden
WVD (Boekhandel Leuvin)
De bijbel hé, maar dan beter dan de echte.
(22-05-2018 11:20 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
Jamaar jamaar de grignolino, vermentino, arneis en canonneu kennen we hier wel hoor, zulke Italo newbies zijn we nu ook weer niet ;-)
(22-05-2018 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 11:20 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
Jamaar jamaar de grignolino, vermentino, arneis en canonneu kennen we hier wel hoor, zulke Italo newbies zijn we nu ook weer niet ;-)
Dat dacht ik toch ook.
Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
(22-05-2018 03:33 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-05-2018 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 11:20 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
Jamaar jamaar de grignolino, vermentino, arneis en canonneu kennen we hier wel hoor, zulke Italo newbies zijn we nu ook weer niet ;-)
Dat dacht ik toch ook.
Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
En wat te denken van de Pombalino, Sucrilo, Patrocia, Malgoverno, Berlusconi, Maffioso, Paella, Tirlantino, Faecalica, Felice Damiano en Estrella?
Allemaal nog niet gedronken - en dat zal wellicht zo blijven.
(22-05-2018 03:45 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 03:33 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-05-2018 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 11:20 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
Jamaar jamaar de grignolino, vermentino, arneis en canonneu kennen we hier wel hoor, zulke Italo newbies zijn we nu ook weer niet ;-)
Dat dacht ik toch ook.
Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
En wat te denken van de Pombalino, Sucrilo, Patrocia, Malgoverno, Berlusconi, Maffioso, Paella, Tirlantino, Faecalica, Felice Damiano en Estrella?
Allemaal nog niet gedronken - en dat zal wellicht zo blijven.
Doe ze nog eens vol, Jo. Ne magnum gère.
of in 't Italiaans; "non me ne frega un c**zo"
Waw, wij zijn in onze Italiaanse avonden hier nooit verder geraakt dan de Pigato, de Schioppettino, de Fumin, de Sagrantino, de Sangiovese, de Colorino, de Aglianico, de Cannonau, de Grecco di Tuffo, de Raboso del Piave, de Nebbiolo, de Montepulciano, de Tintilla del Molise, de Nero di Troia, de Grillo, de Carricante, de Chiavennasca, de Lagrein, de Cesanese, de Gaglioppo en de... Cabernet Sauvignon.
(22-05-2018 03:45 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 03:33 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-05-2018 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 11:20 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
Jamaar jamaar de grignolino, vermentino, arneis en canonneu kennen we hier wel hoor, zulke Italo newbies zijn we nu ook weer niet ;-)
Dat dacht ik toch ook.
Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
En wat te denken van de Pombalino, Sucrilo, Patrocia, Malgoverno, Berlusconi, Maffioso, Paella, Tirlantino, Faecalica, Felice Damiano en Estrella?
Allemaal nog niet gedronken - en dat zal wellicht zo blijven.
La Esterella, is dat geen lokale Antwerpese druif, hoog in zuren?
Maar alle gekheid op een stokje, ik stond juist op het punt een Ischia Bianco te openen van Biancolella en Forastera en dat mag er dus best wezen.
(22-05-2018 05:23 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ] (22-05-2018 03:45 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 03:33 PM)wvd schreef: [ -> ] (22-05-2018 12:29 PM)vinejo schreef: [ -> ] (22-05-2018 11:20 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Pelaverga is de druif, Verduno (in de Barolostreek) de stad
Verduno Pelaverga DOC, slechts 11 wijnboeren verbouwen de druif. Druif zorgt voor een uitgesproken witte peper neus en kruidige afdronk.
We gaan precies eens een proeverij op poten moeten zetten met onbekende Italiaanse druivenrasssen (Grignolino, Ruché, Pelaverga, Bovale, Barbera Sardo, Cannonau, Vermentino, Arneis...........)
Jamaar jamaar de grignolino, vermentino, arneis en canonneu kennen we hier wel hoor, zulke Italo newbies zijn we nu ook weer niet ;-)
Dat dacht ik toch ook.
Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
En wat te denken van de Pombalino, Sucrilo, Patrocia, Malgoverno, Berlusconi, Maffioso, Paella, Tirlantino, Faecalica, Felice Damiano en Estrella?
Allemaal nog niet gedronken - en dat zal wellicht zo blijven.
La Esterella, is dat geen lokale Antwerpese druif, hoog in zuren?
Maar alle gekheid op een stokje, ik stond juist op het punt een Ischia Bianco te openen van Biancolella en Forastera en dat mag er dus best wezen.
Biancolella en Forastera
het lijkt wel alsof jullie die namen hebben verzonnen, Francis!
(22-05-2018 06:03 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ] (22-05-2018 05:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Biancolella en Forastera het lijkt wel alsof jullie die namen hebben verzonnen, Francis!
Verzonnen?
Inderdaad, die 2 vooral op Ischia en dikwijls samen gevinifieerd. Migliaccio maakt op Ponza ook zo"n blend, maar ook een voortreffelijke pure Biancolella, helaas te duur en te onbekend om iets mee aan te vangen. Alle andere druiven zijn werkelijk bestaande. Je vindt bij een bekende wijnhandel in L.....n bvb een Coda di Volpe. Pugnitello en Foglia Tonda zijn oude Toscaanse rassen die hier en daar terug aangeplant worden. Meestal begrijp je dan wel waarom er nu vooral Sangiovese staat... Grecomusc is nog zo'n quasi uitgestorven druif, nu in Campanië, maar die is wel erg kwalitatief. Er zijn maae 2 producenten voor zover ik weet. Bellone is ook een mooie witte druif uit Lazio waar o.a. heel mooie Spumante mee gemaakt wordt.
Ian"s boek, een must voor de Italofiel!
En dit is geen grap.
Een IGT uit Italie: 70% Merlot - 15% Cabernet Sauvignon - 15% “Segreto dell’Enologo”.
Zeer lekker spul; één maal gedronken.
Nu niet meer te betalen.
De wijn: Denxo IGT Venetie. Volgens mij hier niet te koop.
Wat dronk ik nog en heb ik nog liggen van bovenvermelde exoten.
Coda di Volpe ; Piedirosso.
(22-05-2018 03:33 PM)wvd schreef: [ -> ]Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
Grecanico Dorato is een lokaal biotype van Garganega in Sicilië. Beide staan wel nog apart in het nationaal druivenregister.
Pallagrello bestaat in wit en rood. De Pallagrello Nero al een paar keer gedronken en is niet mijn ding, te plomp. Ik dronk ooit ook eenmaal de Palagrello Bianco en die beviel mij meer. Weet wel niet meer van welk domein.
Een 100% Piedirosso die mij bevalt, moet ik ook nog tegenkomen. Eigenlijk vind ik in Campanië vooral de witte wijnen de moeite. Aglianico even buiten beschouwing gelaten, al is dat ook niet mijn favoriete rode druif.
Bellone heb ik nog niet gedronken, zou de moeite zijn, maar is niet eenvoudig te vinden.
Dronk afgelopen vrijdag nog een 100% Ciliegiolo, een kruidige rode wijn die wel goed ging bij de Chili con carne, maar na een paar glazen begon het wel wat tegen te steken.
Het meest exclusieve dat ik ooit dronk, is de Moscato di Scanzo, die wordt heel beperkt verbouwd in de regio van Bergamo. Een rode dessertwijn, moet vroeger heel bekend geweest zijn, zelfs nog door Catharina de Grote gedronken. De paar slokken die ik dronk voor mijn zoon het glas omstootte, waren alvast heerlijk
Citaat:De paar slokken die ik dronk voor mijn zoon het glas omstootte, waren alvast heerlijk
(23-05-2018 10:55 AM)33S schreef: [ -> ] (22-05-2018 03:33 PM)wvd schreef: [ -> ]Dan beter zoeken naar Grecomusc, Grecanico Dorata, Foglia Tonda, Pugnitello, Biancollella, Bellone, Coda di Volpe, Coda di Pecora, Pallagrella, Piedirosso, Forastera, Guarnaccia, Bombino Bianco,...!
En allemaal geproefd, alstublief!
Grecanico Dorato is een lokaal biotype van Garganega in Sicilië. Beide staan wel nog apart in het nationaal druivenregister.
Pallagrello bestaat in wit en rood. De Pallagrello Nero al een paar keer gedronken en is niet mijn ding, te plomp. Ik dronk ooit ook eenmaal de Palagrello Bianco en die beviel mij meer. Weet wel niet meer van welk domein.
Een 100% Piedirosso die mij bevalt, moet ik ook nog tegenkomen. Eigenlijk vind ik in Campanië vooral de witte wijnen de moeite. Aglianico even buiten beschouwing gelaten, al is dat ook niet mijn favoriete rode druif.
Bellone heb ik nog niet gedronken, zou de moeite zijn, maar is niet eenvoudig te vinden.
Dronk afgelopen vrijdag nog een 100% Ciliegiolo, een kruidige rode wijn die wel goed ging bij de Chili con carne, maar na een paar glazen begon het wel wat tegen te steken.
Het meest exclusieve dat ik ooit dronk, is de Moscato di Scanzo, die wordt heel beperkt verbouwd in de regio van Bergamo. Een rode dessertwijn, moet vroeger heel bekend geweest zijn, zelfs nog door Catharina de Grote gedronken. De paar slokken die ik dronk voor mijn zoon het glas omstootte, waren alvast heerlijk
Op Vinitaly wordt ik al wel eens geconfronteerd met iets waar ik nog nooit van hoorde. Italië is een ongelooflijke schatkamer van uiterst uiteenlopende types wijnen, .
Marco Carpineti maakt een mooie Bellone, ook in spumante. Jàren geleden geproefd, maar ik vond ze wat duur en nam het risico niet. Later heeft Vinikus de basiswijnen even ingevoerd, maar blijkbaar terug afgevoerd.
Helemaal eens met je oordeel over Ciliegiolo, hoewel je ze wellicht niet allemaal over dezelfde kam mag scheren. Zou dus naar kersen proeven, ik vond dat niet zo terug. Enkele decennia geleden werd deze druif als de nieuwe ontdekking naar voor geschoven om vooral ook de minder bekende streek rond Amelia (vandaar Colli Amerini) in zuid Umbrië wat op de kaart te zetten, maar een doorbraak is dat niet echt geworden, je hoort er hier amper nog van.
Ik proefde superbe witte wijnen van de Grecanico Dorata (later meer hierover
), idd een biotype van Garganega, maar op 1000m hoogte op de flanken van de Etna gaat niemand aan Soave denken.
Piedirosso wordt vooral gebruikt in blends met Aglianico, wellicht om wat souplesse te brengen(?). Aglianico reken ik bij de allergrootste rode duiven. Een duidelijk profiel, veel smaak, mooie terroir expressie met vrij stevige, volfruitige en langlevende wijnen. Maar zoals met alle zaken met uitgesproken karakter, niet ieders ding. Sommigen houden ook niet van Pinot Noir, Syrah of Nebbiolo, zo is dat.
(23-05-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ]………………………………………..
Piedirosso wordt vooral gebruikt in blends met Aglianico, wellicht om wat souplesse te brengen(?). Aglianico reken ik bij de allergrootste rode duiven. Een duidelijk profiel, veel smaak, mooie terroir expressie met vrij stevige, volfruitige en langlevende wijnen. Maar zoals met alle zaken met uitgesproken karakter, niet ieders ding. Sommigen houden ook niet van Pinot Noir, Syrah of Nebbiolo, zo is dat.
De Piedirosso die ik heb is inderdaad een blend met Aglianico .
Vigna Lapillo Lacryma Christi del Vesuvio Doc Sorrentino: Piedirosso: 80% en Aglianico 20%.
Doet me toch allemaal een heel klein beetje denken aan begin jaren '90 toen ik dweepte met rockgroepen zoals Chrome Cranks, The Mummies, Guitar Wolf, The 5.6.7.8's, The Lord High Fixers, Sugar Shack, enz...
Vooral eigenlijk omdat ze speciaal en zeer onbekend waren. Of ze ook béter waren durf ik vandaag te betwijfelen
(23-05-2018 01:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Doet me toch allemaal een heel klein beetje denken aan begin jaren '90 toen ik dweepte met rockgroepen zoals Chrome Cranks, The Mummies, Guitar Wolf, The 5.6.7.8's, The Lord High Fixers, Sugar Shack, enz...
Vooral eigenlijk omdat ze speciaal en zeer onbekend waren. Of ze ook béter waren durf ik vandaag te betwijfelen
The proof of the wine is in the glass, zou Shakespeare heel eloquent zeggen
(of is het proef?
)
(22-05-2018 07:01 PM)wvd schreef: [ -> ][quote='FRANCISPICCART' pid='81556' dateline='1527005039']
[quote='vinejo' pid='81555' dateline='1527004261']
Pugnitello en Foglia Tonda zijn oude Toscaanse rassen die hier en daar terug aangeplant worden. Meestal begrijp je dan wel waarom er nu vooral Sangiovese staat...
Ian"s boek, een must voor de Italofiel!
Ik dronk toch al verdienstelijke monocepage pugnitello van Corte alla Flora (Montepulciano) en San Felice (Classico). Bij San Felice zit er in hun Chianti GS ook klein beetje pugnitello verwerkt.
Tja, l'univers des vignes ne s'arrête pas à la frontière..., of je daar nu een f*ck om geeft of niet
(23-05-2018 01:28 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (23-05-2018 01:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Doet me toch allemaal een heel klein beetje denken aan begin jaren '90 toen ik dweepte met rockgroepen zoals Chrome Cranks, The Mummies, Guitar Wolf, The 5.6.7.8's, The Lord High Fixers, Sugar Shack, enz...
Vooral eigenlijk omdat ze speciaal en zeer onbekend waren. Of ze ook béter waren durf ik vandaag te betwijfelen
The proof of the wine is in the glass, zou Shakespeare heel eloquent zeggen (of is het proef? )
(22-05-2018 07:01 PM)wvd schreef: [ -> ][quote='FRANCISPICCART' pid='81556' dateline='1527005039']
[quote='vinejo' pid='81555' dateline='1527004261']
Pugnitello en Foglia Tonda zijn oude Toscaanse rassen die hier en daar terug aangeplant worden. Meestal begrijp je dan wel waarom er nu vooral Sangiovese staat...
Ian"s boek, een must voor de Italofiel!
Ik dronk toch al verdienstelijke monocepage pugnitello van Corte alla Flora (Montepulciano) en San Felice (Classico). Bij San Felice zit er in hun Chianti GS ook klein beetje pugnitello verwerkt.
Tja, l'univers des vignes ne s'arrête pas à la frontière..., of je daar nu een f*ck om geeft of niet
Je hebt gelijk, slecht voorbeeld, shame on me. Deze hebben wellicht wel wat te bieden en de enkele keren dat ik een 100% proefde (Droandi schiet me te binnen) was ik wel gecharmeerd. Mijn grote liefde voor Sangiovese maakt me wellicht wat te argwanend tov nieuwe ontwikkelingen in de Classico. Misschien eens zoeken naar andere Pugnitello en Foglia Tonda, deze laatste zou over veel potentieel beschikken, maar is maar vrij recent (her)ontdekt en de aanplant is bijgevolg misschien wat jong voor definitieve conclusies.
Nog geen enkele wijn van Corte alla Flora tegengekomen, misschien moet daar ook eens verandering in komen.
Maar, we wijken af en geen idee hoe deze het zouden doen bij schelvis trouwens...