09-07-2018, 09:54 PM
Weingut Salzl - Seewinkelhof - Burgenland - Zweigelt Reserve 2013
Onlangs op een proeverij met enkele Oostenrijke wijnbouwers dit heerlijk gefermenteerd rood druivensap van Zweigelt tegengekomen. Vrienden vragen me soms welke wijnlanden ik nu feitelijk prefereer. Ik antwoord dan dat Frankrijk en Italië onmiskenbaar mijn voorkeur genieten maar als volgende op de lijst staat zeker Oostenrijk. In rood zullen dan zeker de wijnen van Blaufränkisch voor mij de voorkeur wegdragen maar van zweigelt worden toch ook o zo mooie wijnen gemaakt.
En dit is zo een voorbeeld van een o zo lekkere, sappige zweigelt. Als je hier op dit ogenblik in Haspengauw rondfiets dan kan je her en der bij de landbouwers terecht voor verse, sappige Limburgse topkersen. Wel dat is wat je vooral proeft in zo een mooie, ronde, sappige zweigelt. Topkersen doorspekt met aroma's van kruiden, koffie, tabak en chocolade. Ik vind hier feitelijk weinig of niets in om af te keuren wetende dat ik hiervoor €16 betaald heb. Deze wijn met schroefdop is nog steeds in perfecte conditie, en wetende dat ik vorige week één Belgische en één Italiaanse wijn door de gootsteen heb moeten kieperen met kurksmaak bevestigd dit enkel maar mijn hoop dat die brolkurken nu eens eindelijk vervangen mogen worden door een schroefdop.
Onlangs op een proeverij met enkele Oostenrijke wijnbouwers dit heerlijk gefermenteerd rood druivensap van Zweigelt tegengekomen. Vrienden vragen me soms welke wijnlanden ik nu feitelijk prefereer. Ik antwoord dan dat Frankrijk en Italië onmiskenbaar mijn voorkeur genieten maar als volgende op de lijst staat zeker Oostenrijk. In rood zullen dan zeker de wijnen van Blaufränkisch voor mij de voorkeur wegdragen maar van zweigelt worden toch ook o zo mooie wijnen gemaakt.
En dit is zo een voorbeeld van een o zo lekkere, sappige zweigelt. Als je hier op dit ogenblik in Haspengauw rondfiets dan kan je her en der bij de landbouwers terecht voor verse, sappige Limburgse topkersen. Wel dat is wat je vooral proeft in zo een mooie, ronde, sappige zweigelt. Topkersen doorspekt met aroma's van kruiden, koffie, tabak en chocolade. Ik vind hier feitelijk weinig of niets in om af te keuren wetende dat ik hiervoor €16 betaald heb. Deze wijn met schroefdop is nog steeds in perfecte conditie, en wetende dat ik vorige week één Belgische en één Italiaanse wijn door de gootsteen heb moeten kieperen met kurksmaak bevestigd dit enkel maar mijn hoop dat die brolkurken nu eens eindelijk vervangen mogen worden door een schroefdop.