16-07-2018, 12:07 PM
16-07-2018, 07:11 PM
En ook in Bordeaux hebben ze weer prijs... 2000 ha vernield.
https://www.boursorama.com/actualite-eco...d9a2262e90
https://www.boursorama.com/actualite-eco...d9a2262e90
17-07-2018, 05:30 PM
(16-07-2018 12:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]Voor de tweede maal al dit jaar zorgen hagelbuien voor schade in de Cotes de Nuits..
https://www.bienpublic.com/edition-cote-...e-de-nuits
En in de Macon hebben ze er 2 weken terug ook van gehad. Maar daar hoor je minder over.
17-07-2018, 05:32 PM
(17-07-2018 05:30 PM)Fre schreef: [ -> ](16-07-2018 12:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]Voor de tweede maal al dit jaar zorgen hagelbuien voor schade in de Cotes de Nuits..
https://www.bienpublic.com/edition-cote-...e-de-nuits
En in de Macon hebben ze er 2 weken terug ook van gehad. Maar daar hoor je minder over.
T is toch weer niet tot Moulin a Vent mag ik hopen..? Zou al het derde jaar op rij zijn
18-07-2018, 12:48 PM
Weer pech in Sauternes:
http://www.larvf.com/vin-grele-sauternes...597863.asp
Ik zou mij als producent daar toch serieus afvragen hoe ik mijn businessmodel kan aanpassen. Droge wijnen voor te hoge prijzen, stock van zoete wijnen die je niet kwijtraakt, wisselvalligheid van het klimaat dit jaar en vorig jaar,... . Er zijn plezantere streken om nu actief te zijn.
http://www.larvf.com/vin-grele-sauternes...597863.asp
Ik zou mij als producent daar toch serieus afvragen hoe ik mijn businessmodel kan aanpassen. Droge wijnen voor te hoge prijzen, stock van zoete wijnen die je niet kwijtraakt, wisselvalligheid van het klimaat dit jaar en vorig jaar,... . Er zijn plezantere streken om nu actief te zijn.
18-07-2018, 02:17 PM
(18-07-2018 12:48 PM)Kupers schreef: [ -> ]Weer pech in Sauternes:
http://www.larvf.com/vin-grele-sauternes...597863.asp
Ik zou mij als producent daar toch serieus afvragen hoe ik mijn businessmodel kan aanpassen. Droge wijnen voor te hoge prijzen, stock van zoete wijnen die je niet kwijtraakt, wisselvalligheid van het klimaat dit jaar en vorig jaar,... . Er zijn plezantere streken om nu actief te zijn.
Simpel prijzen verlagen tot de vraag.
18-07-2018, 03:28 PM
Gegeven de lage rendementen voor zoete wijnen, en de al bij al lage prijzen (twee of drie toppers buiten beschouwing gelaten), denk ik dat de marge om dat nog op een winstgevende manier te doen beperkt is.
20-07-2018, 02:37 PM
(18-07-2018 03:28 PM)Kupers schreef: [ -> ]Gegeven de lage rendementen voor zoete wijnen, en de al bij al lage prijzen (twee of drie toppers buiten beschouwing gelaten), denk ik dat de marge om dat nog op een winstgevende manier te doen beperkt is.Werkelijk? Ik vraag me toch af op welk niveau iedereen denkt te kunnen leven.
20-07-2018, 03:00 PM
Bwah, kijk uit hé. Een domein zoals bvb. Doisy-Daene zal rond 800K - 1mio aan omzet per jaar draaien (indien ze alles verkocht krijgen wat ze op een jaar produceren, wishful thinking als je met een inventaris/verkoop ratio zit van 3.5), maar daar zijn het hele jaar door ook zven man aan het werk. Reken 50.000 per person, en je hebt al 40% van de omzet er door gejaagd. . Reken daar nog de vaste kosten bij, belastingen en wat je opzij zet voor investeringen, en er blijft op het einde van de dag niet zo gek veel over.
20-07-2018, 06:38 PM
(20-07-2018 02:37 PM)bowmore schreef: [ -> ]Werkelijk? Ik vraag me toch af op welk niveau iedereen denkt te kunnen leven.
Dat is een interessante vraag natuurlijk. Maar zoals Peter aanhaalde, zoete wijn is in feite toch relatief goedkoop. Ik sprak ooit met Carl Von Schubert over zijn afgrijselijk dure TBA 1990 (iets van een 500DM/fl), waarbij hij me zei dat de wijn hem meer kostte dan dat, maar dat ze dit type eerder beschouwen als uithangbord, pub zeg maar.
(20-07-2018 02:37 PM)bowmore schreef: [ -> ]Werkelijk? Ik vraag me toch af op welk niveau iedereen denkt te kunnen leven.
Dat is een interessante vraag natuurlijk. Maar zoals Peter aanhaalde, zoete wijn is in feite toch relatief goedkoop. Ik sprak ooit met Carl Von Schubert over zijn afgrijselijk dure TBA 1990 (iets van een 500DM/fl), waarbij hij me zei dat de wijn hem meer kostte dan dat, maar dat ze dit type eerder beschouwen als uithangbord, pub zeg maar.
22-07-2018, 07:55 PM
(20-07-2018 03:00 PM)Kupers schreef: [ -> ]Bwah, kijk uit hé. Een domein zoals bvb. Doisy-Daene zal rond 800K - 1mio aan omzet per jaar draaien (indien ze alles verkocht krijgen wat ze op een jaar produceren, wishful thinking als je met een inventaris/verkoop ratio zit van 3.5), maar daar zijn het hele jaar door ook zven man aan het werk. Reken 50.000 per person, en je hebt al 40% van de omzet er door gejaagd. . Reken daar nog de vaste kosten bij, belastingen en wat je opzij zet voor investeringen, en er blijft op het einde van de dag niet zo gek veel over.
25% investeringen, 15% overhead,je zal toch wel geen armoedzaaier zijn op het einde van de rit. Maar ik begrijp het , wanneer je een nieuw badkamertje wilt zetten ben je tegenwoordig vlot 20000€ armer.
23-07-2018, 11:25 AM
Het is erg moeilijk om iemand anders' rekening te maken. De meesten staren zich een beetje blind op wat een Bordelees Château kan en durft vragen voor een product dat hen zo'n 10€ max. kost.
Dat gaat echter niet zomaar altijd op voor anderen (incl. Sauternes), waar bvb. de arbeids- en investeringskosten veel hoger liggen. Om een Bourgondisch voorbeeld te noemen: Laurent Fournier is verre van arm, maar de meeste forum leden wonen en leven rianter dan hij, geloof me maar.
Uiteraard, bij een gevestigd domein met wijngaarden in Grand Cru's gaat het iets vlotter en in de Langhe zie je ook wat meer Range Rovers dan vroeger... ;-)
Dat gaat echter niet zomaar altijd op voor anderen (incl. Sauternes), waar bvb. de arbeids- en investeringskosten veel hoger liggen. Om een Bourgondisch voorbeeld te noemen: Laurent Fournier is verre van arm, maar de meeste forum leden wonen en leven rianter dan hij, geloof me maar.
Uiteraard, bij een gevestigd domein met wijngaarden in Grand Cru's gaat het iets vlotter en in de Langhe zie je ook wat meer Range Rovers dan vroeger... ;-)
24-07-2018, 02:23 PM
(23-07-2018 11:25 AM)wvd schreef: [ -> ]Laurent Fournier is verre van arm, maar de meeste forum leden wonen en leven rianter dan hij, geloof me maar.Verdomme, ik ben weeral in de minderheid.
24-07-2018, 06:13 PM
25-07-2018, 05:33 PM
Men denkt dit jaar reeds rond 25 augustus met de oogst te beginnen in de champagne.
https://www.larvf.com/vin-vendange-champ...597920.asp
https://www.larvf.com/vin-vendange-champ...597920.asp
25-07-2018, 05:54 PM
In de Loire Chinon-Saumur hoor ik de wijnbouwers nog niet klagen over de hitte, wel over de zeer natte maand juni. Meeldauw heeft de wijngaarden overspoeld. Sommigen hebben meer dan 30 keer moeten behandelen (kopersulfaat ed)
2018 va etre une milesime tres compliqué...
2018 va etre une milesime tres compliqué...
31-07-2018, 10:46 AM
(25-07-2018 05:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]In de Loire Chinon-Saumur hoor ik de wijnbouwers nog niet klagen over de hitte, wel over de zeer natte maand juni. Meeldauw heeft de wijngaarden overspoeld. Sommigen hebben meer dan 30 keer moeten behandelen (kopersulfaat ed)
2018 va etre une milesime tres compliqué...
ook in Portugal is het voorjaar zeer nat geweest, en juli ook heel koel.
30 keer is wel heel veel! Ook in Portugal zag ik op verschillende plaatsen sproeien...
06-08-2018, 11:22 PM
Men is er dit jaar rap bij.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/06/...de-warmte/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/08/06/...de-warmte/
07-08-2018, 03:00 PM
straffen toebak!
08-08-2018, 04:36 PM
Hoe bekijkt MAGNUS de 2018.
https://www.magnuswijnen.be/nl/blog/wijn...tot-nu-toe
https://www.magnuswijnen.be/nl/blog/wijn...tot-nu-toe