05-08-2018, 09:50 PM
Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een Gaillac gedronken had. Gisteren één van Chateau L’Enclos des Rozes op de kop kunnen tikken en vandaag open getrokken. Van de jaargang 2015, gemaakt van duras, braucal en prunelard.
Directe bevestiging : yes, I like! Ik zou het waarschijnlijk niet meer kunnen beschrijven hebben hoe een Gaillac ruikt, maar ik ruik dit en herken direct die mix van rijp rood en zwart fruit, framboosjes, kers en braambes, met een duidelijke kruidigheid, wat koffiekoekjes, en een zalig subtiel animaal toetsje dat aan deze luxueus aandoende neus een lekker smerige veeg meegeeft.
Rijpfruitige aanzet, met een zeer fijne structuur van prikkelende zuurtjes en ragfijne tannines. De afdronk is lang met een bessenlikeurtje als uitsmijter.
Dit kostte een goede 14€, wat hiervan niet de goedkoopste Gaillac maakt, maar wat mij betreft elke euro waard, want toch een zekere complexiteit, goed evenwicht (waar ik onterecht wat voor vreesde door het jaartal), en vooral een hoog genietersgehalte. Ave Gaillac.
Directe bevestiging : yes, I like! Ik zou het waarschijnlijk niet meer kunnen beschrijven hebben hoe een Gaillac ruikt, maar ik ruik dit en herken direct die mix van rijp rood en zwart fruit, framboosjes, kers en braambes, met een duidelijke kruidigheid, wat koffiekoekjes, en een zalig subtiel animaal toetsje dat aan deze luxueus aandoende neus een lekker smerige veeg meegeeft.
Rijpfruitige aanzet, met een zeer fijne structuur van prikkelende zuurtjes en ragfijne tannines. De afdronk is lang met een bessenlikeurtje als uitsmijter.
Dit kostte een goede 14€, wat hiervan niet de goedkoopste Gaillac maakt, maar wat mij betreft elke euro waard, want toch een zekere complexiteit, goed evenwicht (waar ik onterecht wat voor vreesde door het jaartal), en vooral een hoog genietersgehalte. Ave Gaillac.