wijnliefhebbers

Volledige versie: Andrew Jefford:
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Zeer interessant artikel van Jefford.
Voor de niet gefortuneerde jonge liefhebber is het quasi onmogelijk om de referentiewijnen nog te proeven, laat staan op relatief regelmatige basis te drinken om zo wijn uit bvb. andere regio's te leren plaatsen in een globale context en dat is een bijzonder spijtige ontwikkeling waar volgens mij helaas weinig aan te doen is.
(17-08-2018 05:06 PM)wvd schreef: [ -> ]Zeer interessant artikel van Jefford.
Voor de niet gefortuneerde jonge liefhebber is het quasi onmogelijk om de referentiewijnen nog te proeven, laat staan op relatief regelmatige basis te drinken om zo wijn uit bvb. andere regio's te leren plaatsen in een globale context en dat is een bijzonder spijtige ontwikkeling waar volgens mij helaas weinig aan te doen is.

https://www.meininger.de/en/wine-busines...ining-wine
(18-08-2018 04:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(17-08-2018 05:06 PM)wvd schreef: [ -> ]Zeer interessant artikel van Jefford.
Voor de niet gefortuneerde jonge liefhebber is het quasi onmogelijk om de referentiewijnen nog te proeven, laat staan op relatief regelmatige basis te drinken om zo wijn uit bvb. andere regio's te leren plaatsen in een globale context en dat is een bijzonder spijtige ontwikkeling waar volgens mij helaas weinig aan te doen is.

https://www.meininger.de/en/wine-busines...ining-wine

Wie is die kerel Robert Joseph die dit laatste artikel schreef?
Bij een aantal begoede inkomens is het niet een kwestie van een wijn van 200£ niet te kunnen veroorloven of te kopen.
Ik ken meer dan één persoon die een inkomen heeft van meer dan £127,000.
En deze kopen geen wijn van 200£ omdat ze dat niet waard vinden. Personen die je niet ziet rondlopen met een horloge van het merk Rolex of een luxueuze handtas van Louis Vuitton.
(18-08-2018 04:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(17-08-2018 05:06 PM)wvd schreef: [ -> ]Zeer interessant artikel van Jefford.
Voor de niet gefortuneerde jonge liefhebber is het quasi onmogelijk om de referentiewijnen nog te proeven, laat staan op relatief regelmatige basis te drinken om zo wijn uit bvb. andere regio's te leren plaatsen in een globale context en dat is een bijzonder spijtige ontwikkeling waar volgens mij helaas weinig aan te doen is.

https://www.meininger.de/en/wine-busines...ining-wine

Het is uiteraard ook door het gestegen inkomen van vele wijnbouwers dat de kwaliteit van vele wijnen de laatste decennia zo spectaculair gestegen is. Dat is m.i. trouwens ook mede te danken aan vele wijnschrijvers en ere wie ere toekomt, Parker in de eerste plaats.
Er zouden "andere" wijnen als zogenaamde referentiewijnen gaan fungeren, maar dat lijkt me vrij onwaarschijnlijk. Tot nader order zal Bourgogne altijd afgewogen worden tegenover wijnen van domeinen als DRC/Leroy/Rousseau/..., Bordeaux tov "the big eight", Barolo/Barbaresco tov Giacosa/Gaya/Conterno enz.
Koppelingen