08-09-2018, 12:35 PM
Toen ik recent in de NOordelijke Rhone was, ging ik elke dag een flesje kopen in Cave La Balthazar, in Tournon. Ik heb er zeer mooie dingen leren kennen, zoals André Perret en Stephane Montez. Op de laatste dag ging ik dus nog eens langs en vroeg ik wat hij me nog kon aanraden. En dat was de « Saint-Jo » van Desestret, een domein dat enkele kilometers verder ligt in Saint-Jean de Muzols. Volgens de man van de Cave was dat één van de beste Saint-Josephs! Ik kon mijn ongeloof/verbazing niet direct verbergen, dus voegde hij er direct aan toe : du coin ici hein! Volgens hem maken ze in het noorden, rond Chavanay, fijnere, mooiere Saint-Josephs en zijn die van het zuiden wat lomper.
Gisteren dus flesje opengetrokken omdat er nog een grote Saint-Jo-fan kwam. Even neus aan het glas zetten : oh nee... gekookt fruit, lactisch! Ge meent het niet... Het was dan ook een 2017. I know, zeer jong, maar goed, op het fruit, dacht ik dan. Ik had nog aan de caviste gevraagd, is 2017 niet te warm geweest? Nee hoor, was het antwoord.
Proeven : FcensorK!! Zelfde verhaal, gestoofde krieken, yoghurt.
Later op de avond dan toch maar nog eens geprobeerd en er kwam al meer een typisch noordelijk rhone neusje naar boven, maar nog altijd zeer rijp, met cassis en krieken, en ergens nog altijd lactisch. Uit frustratie maar een ander fleske opengetrokken
Straks nog eens proeven of er zich toch geen wonder voltrokken heeft overnacht. Als dat het geval is ga ik naar de Grot van Lourdes
Gisteren dus flesje opengetrokken omdat er nog een grote Saint-Jo-fan kwam. Even neus aan het glas zetten : oh nee... gekookt fruit, lactisch! Ge meent het niet... Het was dan ook een 2017. I know, zeer jong, maar goed, op het fruit, dacht ik dan. Ik had nog aan de caviste gevraagd, is 2017 niet te warm geweest? Nee hoor, was het antwoord.
Proeven : FcensorK!! Zelfde verhaal, gestoofde krieken, yoghurt.
Later op de avond dan toch maar nog eens geprobeerd en er kwam al meer een typisch noordelijk rhone neusje naar boven, maar nog altijd zeer rijp, met cassis en krieken, en ergens nog altijd lactisch. Uit frustratie maar een ander fleske opengetrokken
Straks nog eens proeven of er zich toch geen wonder voltrokken heeft overnacht. Als dat het geval is ga ik naar de Grot van Lourdes