wijnliefhebbers

Volledige versie: Tomahawk caveman style
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze zaterdag stuurde ik een wijnvriend een sms: ik heb zin in een goei flesje wijn.

even later ging de telefoon. Kom deze avond maar af en breng u bengels ook maar mee. Ik steek de bbq wel aan.
Pak iets goed mee uit onze gezamelijke kelder (heb met hem een paar flessen samen gekocht).

Zo gezegd zo gedaan + aangevuld met een flesje uit de eigen kelder.

Bij aankomst zag ik de vuurkorf branden voor ons en de bbq voor de kindjes + vrouwen.
We gaan dit stuk vlees caveman style doen zei hij. Had ik al eens gedaan en dat is top.
Voor wie het niet kent: dit is recht op de assen koken, doe je dan best wel met de assen van echt hout (geen houtskool!).
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index...ic=17994.0
(bij ons waren er minder zwarte randjes Tongue).

Maar de wijnen dus Smile

Bij aankomst kreeg ik een cremant van Bott-Geyl. Cremant? Meer Champagne ja.
Lekker, mineralig, citrus, mooie bubbels. Goei spul.

Nadien nog een restje Albert Boxler Pinot Blanc "B" 2015. Pinot Blanc is (voor mij) niet altijd de expressieve druif. Maar dit was een mooie fles. Ook hier mineralig en veel lengte.

Dan schakelen we over naar rood:

La Rioja Alta 904 2007:
Meteen die neus. Donker fruit, vanilla, caramel, kruiden,... een 'mondvol'.
In de mond zeer mooie structuur, goede lengte, body en tannines. Dit kan nog jaren mee.
Lekker!! Heb zelf de 2009 nog liggen en ben daar allesbehalve rouwig om.

Ravenswood Zinfandel Dickerson 2012
100% Zinfandel, single vindyard
Ik kende het wijnhuis al en heb ervaring met hun bescheidenere cuvees.
Deze Zinfandel is top. Veel structuur/materie, mooie balans, eigenlijk goed op dronk nu. Smooth is het juiste word hier.

Kortom een geslaagde bbq met topvlees en topwijnen.
(10-09-2018 08:54 AM)Dc schreef: [ -> ]Deze zaterdag stuurde ik een wijnvriend een sms: ik heb zin in een goei flesje wijn.

even later ging de telefoon. Kom deze avond maar af en breng u bengels ook maar mee. Ik steek de bbq wel aan.
Pak iets goed mee uit onze gezamelijke kelder (heb met hem een paar flessen samen gekocht).

Zo gezegd zo gedaan + aangevuld met een flesje uit de eigen kelder.

Bij aankomst zag ik de vuurkorf branden voor ons en de bbq voor de kindjes + vrouwen.
We gaan dit stuk vlees caveman style doen zei hij. Had ik al eens gedaan en dat is top.
Voor wie het niet kent: dit is recht op de assen koken, doe je dan best wel met de assen van echt hout (geen houtskool!).
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index...ic=17994.0
(bij ons waren er minder zwarte randjes Tongue).

Maar de wijnen dus Smile

Bij aankomst kreeg ik een cremant van Bott-Geyl. Cremant? Meer Champagne ja.
Lekker, mineralig, citrus, mooie bubbels. Goei spul.

Nadien nog een restje Albert Boxler Pinot Blanc "B" 2015. Pinot Blanc is (voor mij) niet altijd de expressieve druif. Maar dit was een mooie fles. Ook hier mineralig en veel lengte.

Dan schakelen we over naar rood:

La Rioja Alta 904 2007:
Meteen die neus. Donker fruit, vanilla, caramel, kruiden,... een 'mondvol'.
In de mond zeer mooie structuur, goede lengte, body en tannines. Dit kan nog jaren mee.
Lekker!! Heb zelf de 2009 nog liggen en ben daar allesbehalve rouwig om.

Ravenswood Zinfandel Dickerson 2012
100% Zinfandel, single vindyard
Ik kende het wijnhuis al en heb ervaring met hun bescheidenere cuvees.
Deze Zinfandel is top. Veel structuur/materie, mooie balans, eigenlijk goed op dronk nu. Smooth is het juiste word hier.

Kortom een geslaagde bbq met topvlees en topwijnen.

Had ik nog niet van gehoord “caveman style”. Smile

De wijnen klinken als een goeie match in ieder geval.
De Rioja is wel top materiaal hé!
Welk stukje vlees mocht dit vergezellen?
(13-09-2018 06:41 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]De Rioja is wel top materiaal hé!
Welk stukje vlees mocht dit vergezellen?

Een Tomahawk dus Smile
--> https://beefensteak.nl/steak-roasts/tomahawk-steak/

Voor bbq fanaten een winner
Dus eigenlijk betaal je de kilo/vleesprijs voor een oversized been. Ik zou eerder gaan voor een côte a l'os. Ook lekker,maar misschien minder spectaculair (visueel).
(13-09-2018 09:59 AM)shiraz schreef: [ -> ]Dus eigenlijk betaal je de kilo/vleesprijs voor een oversized been. Ik zou eerder gaan voor een côte a l'os. Ook lekker,maar misschien minder spectaculair (visueel).

Als je met een côte à l'os een T-bone steak bedoelt: daar zit toch ook een been in?
(13-09-2018 10:42 AM)Corto schreef: [ -> ]
(13-09-2018 09:59 AM)shiraz schreef: [ -> ]Dus eigenlijk betaal je de kilo/vleesprijs voor een oversized been. Ik zou eerder gaan voor een côte a l'os. Ook lekker,maar misschien minder spectaculair (visueel).

Als je met een côte à l'os een T-bone steak bedoelt: daar zit toch ook een been in?
Ik weet het, er is niets mis met vlees gebakken aan het been. Ik zou zelfs zeggen beter. Waar ik een probleem mee heb is dat ze u een been met wat vlees aan trachten te verkopen. Je koopt toch ook geen halve fles wijn aan de prijs van een volle.
(13-09-2018 09:17 AM)Dc schreef: [ -> ]
(13-09-2018 06:41 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]De Rioja is wel top materiaal hé!
Welk stukje vlees mocht dit vergezellen?

Een Tomahawk dus Smile
--> https://beefensteak.nl/steak-roasts/tomahawk-steak/

Voor bbq fanaten een winner

thank you nog niet geprobeerd.
Best gek op bbq...
(13-09-2018 12:09 PM)shiraz schreef: [ -> ]
(13-09-2018 10:42 AM)Corto schreef: [ -> ]
(13-09-2018 09:59 AM)shiraz schreef: [ -> ]Dus eigenlijk betaal je de kilo/vleesprijs voor een oversized been. Ik zou eerder gaan voor een côte a l'os. Ook lekker,maar misschien minder spectaculair (visueel).

Als je met een côte à l'os een T-bone steak bedoelt: daar zit toch ook een been in?
Ik weet het, er is niets mis met vlees gebakken aan het been. Ik zou zelfs zeggen beter. Waar ik een probleem mee heb is dat ze u een been met wat vlees aan trachten te verkopen. Je koopt toch ook geen halve fles wijn aan de prijs van een volle.

Ik versta de redenering. Het is ook niet dat ik altijd Tomahawks maak hoor Smile. Eens leuk voor een keertje. De ander genoemde stukjes vlees passeren regelmatiger de revue hier.
Koppelingen