10-09-2018, 08:54 AM
Deze zaterdag stuurde ik een wijnvriend een sms: ik heb zin in een goei flesje wijn.
even later ging de telefoon. Kom deze avond maar af en breng u bengels ook maar mee. Ik steek de bbq wel aan.
Pak iets goed mee uit onze gezamelijke kelder (heb met hem een paar flessen samen gekocht).
Zo gezegd zo gedaan + aangevuld met een flesje uit de eigen kelder.
Bij aankomst zag ik de vuurkorf branden voor ons en de bbq voor de kindjes + vrouwen.
We gaan dit stuk vlees caveman style doen zei hij. Had ik al eens gedaan en dat is top.
Voor wie het niet kent: dit is recht op de assen koken, doe je dan best wel met de assen van echt hout (geen houtskool!).
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index...ic=17994.0
(bij ons waren er minder zwarte randjes ).
Maar de wijnen dus
Bij aankomst kreeg ik een cremant van Bott-Geyl. Cremant? Meer Champagne ja.
Lekker, mineralig, citrus, mooie bubbels. Goei spul.
Nadien nog een restje Albert Boxler Pinot Blanc "B" 2015. Pinot Blanc is (voor mij) niet altijd de expressieve druif. Maar dit was een mooie fles. Ook hier mineralig en veel lengte.
Dan schakelen we over naar rood:
La Rioja Alta 904 2007:
Meteen die neus. Donker fruit, vanilla, caramel, kruiden,... een 'mondvol'.
In de mond zeer mooie structuur, goede lengte, body en tannines. Dit kan nog jaren mee.
Lekker!! Heb zelf de 2009 nog liggen en ben daar allesbehalve rouwig om.
Ravenswood Zinfandel Dickerson 2012
100% Zinfandel, single vindyard
Ik kende het wijnhuis al en heb ervaring met hun bescheidenere cuvees.
Deze Zinfandel is top. Veel structuur/materie, mooie balans, eigenlijk goed op dronk nu. Smooth is het juiste word hier.
Kortom een geslaagde bbq met topvlees en topwijnen.
even later ging de telefoon. Kom deze avond maar af en breng u bengels ook maar mee. Ik steek de bbq wel aan.
Pak iets goed mee uit onze gezamelijke kelder (heb met hem een paar flessen samen gekocht).
Zo gezegd zo gedaan + aangevuld met een flesje uit de eigen kelder.
Bij aankomst zag ik de vuurkorf branden voor ons en de bbq voor de kindjes + vrouwen.
We gaan dit stuk vlees caveman style doen zei hij. Had ik al eens gedaan en dat is top.
Voor wie het niet kent: dit is recht op de assen koken, doe je dan best wel met de assen van echt hout (geen houtskool!).
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index...ic=17994.0
(bij ons waren er minder zwarte randjes ).
Maar de wijnen dus
Bij aankomst kreeg ik een cremant van Bott-Geyl. Cremant? Meer Champagne ja.
Lekker, mineralig, citrus, mooie bubbels. Goei spul.
Nadien nog een restje Albert Boxler Pinot Blanc "B" 2015. Pinot Blanc is (voor mij) niet altijd de expressieve druif. Maar dit was een mooie fles. Ook hier mineralig en veel lengte.
Dan schakelen we over naar rood:
La Rioja Alta 904 2007:
Meteen die neus. Donker fruit, vanilla, caramel, kruiden,... een 'mondvol'.
In de mond zeer mooie structuur, goede lengte, body en tannines. Dit kan nog jaren mee.
Lekker!! Heb zelf de 2009 nog liggen en ben daar allesbehalve rouwig om.
Ravenswood Zinfandel Dickerson 2012
100% Zinfandel, single vindyard
Ik kende het wijnhuis al en heb ervaring met hun bescheidenere cuvees.
Deze Zinfandel is top. Veel structuur/materie, mooie balans, eigenlijk goed op dronk nu. Smooth is het juiste word hier.
Kortom een geslaagde bbq met topvlees en topwijnen.