wijnliefhebbers

Volledige versie: Hopen wijn bij HOPEwines
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Zou ik durven? Ook al wist ik de datum al even, toch pas nu de definitieve invitatie voor wie wil komen proeven in Duffel bij ons vader.
Misschien kort even de situatie schetsen. Ons vader is vorig jaar deels met pensioen gegaan als huisarts op zijn 65, maar werkt voorlopig nog wel even door met de alleroudsten... Probleem is dat ze het zo goed doen, die oudjes, dat de tijd om zijn nieuwe zaak in de spotlights te zetten vaak ontbreekt. Tant mieux natuurlijk... Sinds april is hij, samen met een collega, zijn halfeeuwoude passie gaan uitoefenen op "professioneel" niveau. HOPEwines. Kleinschalige import van kwalitatieve domeinen, met de bedoeling om goede zaken te kunnen drinken en niet oud te worden.
Zelf zit ik niet, maar dan ook met niets, in de zaak. Desalniettemin probeer ik zoveel mogelijk te helpen als ze het vragen. Het blijven tenslotte je ouders en je passie. Bij deze heb ik ook de uitnodiging gemaakt (zie bijlage) en help ik tijdens het degustatieweekend, en met plezier. Mijn broer heeft dan weer de website opgestart: http://www.hopewines.be
De kwaliteit zit best goed, aan de kwantiteit zal nog moeten gewerkt worden bij sommige wijnbouwers...
Hopende sommigen van jullie te mogen ontvangen en eventuele nieuwe gezichten te zien. Ik zal voor forumleden wel een specialleke voorzien...
Nu verder de prachtige L'antidote 2017 (100% carignan) van Terres promises genieten... en niet te koop hoor! Mijn eigen ontdekking!
Helaas is dat weekend al volzet!

Wel leuk dat je de ballen hebt om het te posten! Big Grin

Er zullen er wel enkele tussen zitten die in mijn meug vallen!
(24-09-2018 06:44 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Helaas is dat weekend al volzet!

Wel leuk dat je de ballen hebt om het te posten! Big Grin

Er zullen er wel enkele tussen zitten die in mijn meug vallen!
Spijtig, want er gaat heel wat moois open. Toch voorlopig al een 33-tal flessen. En onder de tafel staat voor de "kenners" ook al wat blind klaar uit het betere segment Slurp
Binnenkort de hele waslijst... waaronder dan ook Italië, Z-Rhône en Duitsland.
Ben geen kenner, maar wil wel eens zo een specialeke drinken hoor!Slurp
(24-09-2018 08:44 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Ben geen kenner, maar wil wel eens zo een specialeke drinken hoor!Slurp
Zeg dat weekend dat je ziek bent en naar de huisarts in Duffel moet... Naar de veterinair zou slechter kunnen uitvallen...knipwatte
nono hier geraak ik niet onderuit. Andere keer!
Allé, zaterdag is ons vader vlug over en weer naar Duitsland geweest, maar de lading spatburgunder en riesling is binnen...
En de laatste leveringen zijn ondanks kafkaiaanse omstandigheden toch veilig aangekomen.
En nu proeven maar!
De proeflijst staat ook gereed. Fingers crossed...
Wat was het daar een gezellige drukte in Duffel ... wie dacht dat 30 wijnen de moeite niet was om langs te komen had het fout ... een mooie selectie met gevoel uitgekozen, knappe start thumbsup

Heb mijn eerste Barolo gekocht ... volgend jaar in zomer trekken we een gekoelde fles open, denk wel dat het past bij zo'n wijn.

Grtz
Wij drinken in de zomer al onze nebiollo of barollo gekoeld; graag gemengd met cola zero (2/3 wijn, 1/3 cola). Mijn vrouw noemt het al lachend een barola...

Is wel belangrijk dat het cola zero is; om 1 of andere reden matcht die kunstmatige zoetstof perfect met de textuur van de gekoelde wijn - en lekker fris met die lichte bubbel in. Met de suiker van echte cola is de ervaring vreemd genoeg toch een stukje minder...
(22-10-2018 06:43 PM)fleer schreef: [ -> ]Wat was het daar een gezellige drukte in Duffel ... wie dacht dat 30 wijnen de moeite niet was om langs te komen had het fout ... een mooie selectie met gevoel uitgekozen, knappe start thumbsup

Grtz
OEF! Eindelijk thuis... Een gezellige drukte is perfect uitgedrukt! Lerende uit wat beter kan, op naar de volgende tasting in het voorjaar...
Maar toch ook enkele impressies van het weekend:
Zuidelijke Rhône is nog steeds de publiekslieveling. En dan zeker de Chateauneuf, Vacqueyras en Gigondas. En Macon in wit gaat er blijkbaar ook goed in. De puurheid van een raszuivere, minerale en strakke Chablis is blijkbaar niet voor iedereen weggelegd. Aan kwaliteit ligt dat volgens mij niet, gewoon niet rond genoeg, denk ik. Ik herinner me nog de discussie hier op 't forum over de rijpere en klassieke Chablis-jaren. 2016 is dan klassiek en minder rond, zoals bijna overal in Frankrijk. En hij heeft tijd nodig om open te komen heb ik al gemerkt. Zelfs 2 dagen.
Voor 2016 geeft dit dan wel die evenwichtigere zuidelijke Rhônewijnen, die sowieso al veel concentratie hebben. Dat compenseert mooi...

Wie gekomen is: merci!
(23-10-2018 06:40 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Wij drinken in de zomer al onze nebiollo of barollo gekoeld; graag gemengd met cola zero (2/3 wijn, 1/3 cola). Mijn vrouw noemt het al lachend een barola...

Is wel belangrijk dat het cola zero is; om 1 of andere reden matcht die kunstmatige zoetstof perfect met de textuur van de gekoelde wijn - en lekker fris met die lichte bubbel in.

watte
Ge meent het...?
Gek?
(23-10-2018 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]watte
Ge meent het...?
Gek?

Ik vermoed dat Vinogan (terecht) Fleer's " volgend jaar in zomer trekken we een gekoelde fles open, denk wel dat het past bij zo'n wijn" niet zo'n goed idee vindt. ;-)
(24-10-2018 10:46 AM)Corto schreef: [ -> ]
(23-10-2018 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]watte
Ge meent het...?
Gek?

Ik vermoed dat Vinogan (terecht) Fleer's " volgend jaar in zomer trekken we een gekoelde fles open, denk wel dat het past bij zo'n wijn" niet zo'n goed idee vindt. ;-)

Aha, in dat geval: LOL - Barola, woeha
Anderzijds, ik zou niet weten wat er mis is aan een gekoelde Barolo, heb gisteren de Palas Barbaresco van Chiarlo ook licht gekoeld geschonken en die was gewoonweg héérlijk!
(24-10-2018 11:26 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-10-2018 10:46 AM)Corto schreef: [ -> ]
(23-10-2018 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]watte
Ge meent het...?
Gek?

Ik vermoed dat Vinogan (terecht) Fleer's " volgend jaar in zomer trekken we een gekoelde fles open, denk wel dat het past bij zo'n wijn" niet zo'n goed idee vindt. ;-)

Aha, in dat geval: LOL - Barola, woeha
Anderzijds, ik zou niet weten wat er mis is aan een gekoelde Barolo, heb gisteren de Palas Barbaresco van Chiarlo ook licht gekoeld geschonken en die was gewoonweg héérlijk!
Ideaal bij verhitte discussies Cool
(24-10-2018 11:26 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-10-2018 10:46 AM)Corto schreef: [ -> ]
(23-10-2018 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]watte
Ge meent het...?
Gek?

Ik vermoed dat Vinogan (terecht) Fleer's " volgend jaar in zomer trekken we een gekoelde fles open, denk wel dat het past bij zo'n wijn" niet zo'n goed idee vindt. ;-)

Aha, in dat geval: LOL - Barola, woeha
Anderzijds, ik zou niet weten wat er mis is aan een gekoelde Barolo, heb gisteren de Palas Barbaresco van Chiarlo ook licht gekoeld geschonken en die was gewoonweg héérlijk!

Het zijn twee punten die wel een thema zijn ... gekoelde rode wijn is nog niet helemaal ingeburgerd en wijn in het algemeen "verkrachten" met een zoetstof is een hype dan denk ik bvb aan cava met aardbeiensmaak.
(23-10-2018 06:40 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Wij drinken in de zomer al onze nebiollo of barollo gekoeld; graag gemengd met cola zero (2/3 wijn, 1/3 cola). Mijn vrouw noemt het al lachend een barola...

Is wel belangrijk dat het cola zero is; om 1 of andere reden matcht die kunstmatige zoetstof perfect met de textuur van de gekoelde wijn - en lekker fris met die lichte bubbel in. Met de suiker van echte cola is de ervaring vreemd genoeg toch een stukje minder...

Soms kan op het forum voor het minste een discussie ontstaan en dan schrijf jij doodleuk dat je wijn met cola drinkt en zo goed als niemand reageert daarop Huh en toch is het iets dat steeds meer toegang vindt.
(27-10-2018 12:48 PM)fleer schreef: [ -> ]
(23-10-2018 06:40 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Wij drinken in de zomer al onze nebiollo of barollo gekoeld; graag gemengd met cola zero (2/3 wijn, 1/3 cola). Mijn vrouw noemt het al lachend een barola...

Is wel belangrijk dat het cola zero is; om 1 of andere reden matcht die kunstmatige zoetstof perfect met de textuur van de gekoelde wijn - en lekker fris met die lichte bubbel in. Met de suiker van echte cola is de ervaring vreemd genoeg toch een stukje minder...

Soms kan op het forum voor het minste een discussie ontstaan en dan schrijf jij doodleuk dat je wijn met cola drinkt en zo goed als niemand reageert daarop Huh en toch is het iets dat steeds meer toegang vindt.

Ik dacht dat dit een grap was. watte
Als dat de realiteit is zal Vinogan(s) niet direct één van mijn wijnvrienden worden.
Iets dat misschien wederzijds is.Blush
(27-10-2018 02:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(27-10-2018 12:48 PM)fleer schreef: [ -> ]
(23-10-2018 06:40 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Wij drinken in de zomer al onze nebiollo of barollo gekoeld; graag gemengd met cola zero (2/3 wijn, 1/3 cola). Mijn vrouw noemt het al lachend een barola...

Is wel belangrijk dat het cola zero is; om 1 of andere reden matcht die kunstmatige zoetstof perfect met de textuur van de gekoelde wijn - en lekker fris met die lichte bubbel in. Met de suiker van echte cola is de ervaring vreemd genoeg toch een stukje minder...

Soms kan op het forum voor het minste een discussie ontstaan en dan schrijf jij doodleuk dat je wijn met cola drinkt en zo goed als niemand reageert daarop Huh en toch is het iets dat steeds meer toegang vindt.

Ik dacht dat dit een grap was. watte
Als dat de realiteit is zal Vinogan(s) niet direct één van mijn wijnvrienden worden.
Iets dat misschien wederzijds is.Blush

En toch blijft het stil aan de cola zijde ... toch wel raar voor iemand die steeds duidelijkheid wil, het zal wel aan mij liggen.
Het was een grap
(29-10-2018 11:33 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Het was een grap

Ok, vond de vraag om verheldering van Fleer terecht, de grap was..eh...grappig maar niet van toepassing vond ik (het woord misplaatst wil ik niet gebruiken, is hier niet van toepassing, om niet te zeggen misplaatst Big Grin ). Drink jij je nebiolo aan 20+ graden, Vinogans?
(29-10-2018 11:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:33 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Het was een grap

Ok, vond de vraag om verheldering van Fleer terecht, de grap was..eh...grappig maar niet van toepassing vond ik (het woord misplaatst wil ik niet gebruiken, is hier niet van toepassing, om niet te zeggen misplaatst Big Grin ). Drink jij je nebiolo aan 20+ graden, Vinogans?

Wij drinken de steviger, vooral B & B 's toch niet graag te fris en 20° werkt goed voor mij. De meeste wijnen worden hier trouwens een fractie warmer geschonken dan momenteel de mode is, ook de witte trouwens. Minder dan 10° is OK voor kleinere frisse "slobberwijntjes" type Côtes de Gascogne ed.
(29-10-2018 11:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:33 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Het was een grap

Ok, vond de vraag om verheldering van Fleer terecht, de grap was..eh...grappig maar niet van toepassing vond ik (het woord misplaatst wil ik niet gebruiken, is hier niet van toepassing, om niet te zeggen misplaatst Big Grin ). Drink jij je nebiolo aan 20+ graden, Vinogans?

Ik drink thuis geen nebbiolo, de druif ligt me om 1 of andere reden niet (ik heb 1 fles barolo in de kelder, en die heb ik gekregen...)

Maar ik probeer geen enkele rode wijn aan 20°+ C te drinken (of onder de 16° C) - en ik meng ze ook niet met andere dranken Tongue

Een saaie conservatieveling dus Smile
(29-10-2018 12:12 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:33 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Het was een grap

Ok, vond de vraag om verheldering van Fleer terecht, de grap was..eh...grappig maar niet van toepassing vond ik (het woord misplaatst wil ik niet gebruiken, is hier niet van toepassing, om niet te zeggen misplaatst Big Grin ). Drink jij je nebiolo aan 20+ graden, Vinogans?

Ik drink thuis geen nebbiolo, de druif ligt me om 1 of andere reden niet (ik heb 1 fles barolo in de kelder, en die heb ik gekregen...)

Maar ik probeer geen enkele rode wijn aan 20°+ C te drinken (of onder de 16° C) - en ik meng ze ook niet met andere dranken Tongue

Een saaie conservatieveling dus Smile

Nebbiolo blijkt inderdaad velen niet te liggen en nu hoeft niet iedereen alle "grote" wijnen per se lekker te vinden, maar heb je al eens een echte oude geproefd? Kan soms hemeltergend mooi zijn en tegenwoordig vind je ook lichter gevinifieerde Nebbiolo d'Alba die erg fris en fruitig overkomt.
Het is ook wel een beetje een acquired taste. Je moet (mag) het wat gewoon worden, beetje te vergelijken met olijven, gestoofd witloof of asperges e.d..
(29-10-2018 01:43 PM)wvd schreef: [ -> ]
(29-10-2018 12:12 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:33 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Het was een grap

Ok, vond de vraag om verheldering van Fleer terecht, de grap was..eh...grappig maar niet van toepassing vond ik (het woord misplaatst wil ik niet gebruiken, is hier niet van toepassing, om niet te zeggen misplaatst Big Grin ). Drink jij je nebiolo aan 20+ graden, Vinogans?

Ik drink thuis geen nebbiolo, de druif ligt me om 1 of andere reden niet (ik heb 1 fles barolo in de kelder, en die heb ik gekregen...)

Maar ik probeer geen enkele rode wijn aan 20°+ C te drinken (of onder de 16° C) - en ik meng ze ook niet met andere dranken Tongue

Een saaie conservatieveling dus Smile

Nebbiolo blijkt inderdaad velen niet te liggen en nu hoeft niet iedereen alle "grote" wijnen per se lekker te vinden, maar heb je al eens een echte oude geproefd? Kan soms hemeltergend mooi zijn en tegenwoordig vind je ook lichter gevinifieerde Nebbiolo d'Alba die erg fris en fruitig overkomt.
Het is ook wel een beetje een acquired taste. Je moet (mag) het wat gewoon worden, beetje te vergelijken met olijven, gestoofd witloof of asperges e.d..

Tja, wat is oud? De beste nebbiolo die ik al mocht proeven was de 2005 cannubi boschis van Sandrone, ongeveer anderhalf jaar geleden

En hoewel dit technisch een echte topwijn was van het hoogste kwaliteitsniveau, dit viel niet te ontkennen, was er bij mij toch de "klik" die ontbrak

Anders gezegd: bij elke wijn stel ik me ook de vraag "wil ik dit zelf in de kelder?" Soms is het antwoord "ja", soms is het antwoord "ja, maar niet aan die prijs...", maar bij élke nebbiolo is het antwoord tot nu toe steeds gewoon vlakaf "nee" geweest
(29-10-2018 02:06 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(29-10-2018 01:43 PM)wvd schreef: [ -> ]
(29-10-2018 12:12 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-10-2018 11:33 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Het was een grap

Ok, vond de vraag om verheldering van Fleer terecht, de grap was..eh...grappig maar niet van toepassing vond ik (het woord misplaatst wil ik niet gebruiken, is hier niet van toepassing, om niet te zeggen misplaatst Big Grin ). Drink jij je nebiolo aan 20+ graden, Vinogans?

Ik drink thuis geen nebbiolo, de druif ligt me om 1 of andere reden niet (ik heb 1 fles barolo in de kelder, en die heb ik gekregen...)

Maar ik probeer geen enkele rode wijn aan 20°+ C te drinken (of onder de 16° C) - en ik meng ze ook niet met andere dranken Tongue

Een saaie conservatieveling dus Smile

Nebbiolo blijkt inderdaad velen niet te liggen en nu hoeft niet iedereen alle "grote" wijnen per se lekker te vinden, maar heb je al eens een echte oude geproefd? Kan soms hemeltergend mooi zijn en tegenwoordig vind je ook lichter gevinifieerde Nebbiolo d'Alba die erg fris en fruitig overkomt.
Het is ook wel een beetje een acquired taste. Je moet (mag) het wat gewoon worden, beetje te vergelijken met olijven, gestoofd witloof of asperges e.d..

Tja, wat is oud? De beste nebbiolo die ik al mocht proeven was de 2005 cannubi boschis van Sandrone, ongeveer anderhalf jaar geleden

En hoewel dit technisch een echte topwijn was van het hoogste kwaliteitsniveau, dit viel niet te ontkennen, was er bij mij toch de "klik" die ontbrak

Anders gezegd: bij elke wijn stel ik me ook de vraag "wil ik dit zelf in de kelder?" Soms is het antwoord "ja", soms is het antwoord "ja, maar niet aan die prijs...", maar bij élke nebbiolo is het antwoord tot nu toe steeds gewoon vlakaf "nee" geweest

Het is inderdaad die klik die je moet hebben. Eén van die dingen die, gelukkig maar, niet te objectiveren is.
Zoals bij muziek.’.. Sleepy
(29-10-2018 03:09 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zoals bij muziek.’.. Sleepy

Inderdaad! Smile
(29-10-2018 05:30 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(29-10-2018 03:09 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zoals bij muziek.’.. Sleepy

Inderdaad! Smile

Absoluut.
Wat niet wegneemt dat je in de loop der jaren soms erg van smaak kan veranderen, dus om de x- jaar een nieuwe peiling doen hé. Smile

Met echt oud bedoel ik toch minstens 20 jaar. De Riserva's 2001 van de Produttori zijn er nog niet, Brich Ronci 1997 van Albino Rocca wel.
Pagina's: 1 2
Koppelingen