wijnliefhebbers

Volledige versie: Produttori del Barbaresco
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Dag 2 was een tikje beter, maar had toch meer verwacht.
Dat mag ik niet beweren van deze:
[attachment=6453]
Even op voorhand gedecanteerd, maar had toch nog wat extra lucht nodig om open te bloeien. Bijzonder mooie wijn, rijk, genuanceerd, structuur, mooie lengte, aroma's van donkerrood fruit met wat oosterse kruiden, een vleug cacao, een florale toets, zeer mooi midden, lange afdronk. Heerlijke wijn.
(23-01-2023 04:55 PM)wvd schreef: [ -> ]Dag 2 was een tikje beter, maar had toch meer verwacht.
Dat mag ik niet beweren van deze:

Even op voorhand gedecanteerd, maar had toch nog wat extra lucht nodig om open te bloeien. Bijzonder mooie wijn, rijk, genuanceerd, structuur, mooie lengte, aroma's van donkerrood fruit met wat oosterse kruiden, een vleug cacao, een florale toets, zeer mooi midden, lange afdronk. Heerlijke wijn.

Is Asili de beste terroir die Produtorri bezitten?
(23-01-2023 05:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-01-2023 04:55 PM)wvd schreef: [ -> ]Dag 2 was een tikje beter, maar had toch meer verwacht.
Dat mag ik niet beweren van deze:

Even op voorhand gedecanteerd, maar had toch nog wat extra lucht nodig om open te bloeien. Bijzonder mooie wijn, rijk, genuanceerd, structuur, mooie lengte, aroma's van donkerrood fruit met wat oosterse kruiden, een vleug cacao, een florale toets, zeer mooi midden, lange afdronk. Heerlijke wijn.

Is Asili de beste terroir die Produtorri bezitten?

Dat is de eeuwige discussie natuurlijk. Algemeen wordt Rabaja beschouwd als het topterroir in deze gemeente (Barbaresco dus, in Neive zou dat Albesani zijn), maar mijn voorkeur gaat zelden uit naar Rabaja. Jong blind geproefd had ik zelf meestal een voorkeur voor Asili, Pora, Pajé. Die zijn me meestal net iets eleganter dan het Montefico / Montestefano type. De laatste jaren echter heb ik een zwak voor Ovello, wellicht door een echt heel mooie 2015. Maar wat er ook van is, ze zijn alle 9 nu net een beetje anders en je kan je niet "vergissen". In 2007 bijvoorbeeld vond ik Rio Sordo echt heel goed. Het leuke is dat je er nu ook geen twintig jaar meer moet op wachten (behalve 2014 misschien....?).
Maar vergeet zeker de "gewone" Barbaresco niet, de Torre. Die is altijd de moeite waard en in sommige jaren doet die niet onder voor de crus. 2016 was verbluffend en 2017 is minstens even mooi.
(23-01-2023 05:35 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-01-2023 05:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-01-2023 04:55 PM)wvd schreef: [ -> ]Dag 2 was een tikje beter, maar had toch meer verwacht.
Dat mag ik niet beweren van deze:

Even op voorhand gedecanteerd, maar had toch nog wat extra lucht nodig om open te bloeien. Bijzonder mooie wijn, rijk, genuanceerd, structuur, mooie lengte, aroma's van donkerrood fruit met wat oosterse kruiden, een vleug cacao, een florale toets, zeer mooi midden, lange afdronk. Heerlijke wijn.

Is Asili de beste terroir die Produtorri bezitten?

Dat is de eeuwige discussie natuurlijk. Algemeen wordt Rabaja beschouwd als het topterroir in deze gemeente (Barbaresco dus, in Neive zou dat Albesani zijn), maar mijn voorkeur gaat zelden uit naar Rabaja. Jong blind geproefd had ik zelf meestal een voorkeur voor Asili, Pora, Pajé. Die zijn me meestal net iets eleganter dan het Montefico / Montestefano type. De laatste jaren echter heb ik een zwak voor Ovello, wellicht door een echt heel mooie 2015. Maar wat er ook van is, ze zijn alle 9 nu net een beetje anders en je kan je niet "vergissen". In 2007 bijvoorbeeld vond ik Rio Sordo echt heel goed. Het leuke is dat je er nu ook geen twintig jaar meer moet op wachten (behalve 2014 misschien....?).
Maar vergeet zeker de "gewone" Barbaresco niet, de Torre. Die is altijd de moeite waard en in sommige jaren doet die niet onder voor de crus. 2016 was verbluffend en 2017 is minstens even mooi.

thank you
[attachment=6907]
Onlangs las ik een discussie over de 2011 van de Produttori. Iemand schreef dat de Riserva's van dat jaar stilaan op hun retour zijn. Ik viel bijna van mijn stoel want toen ik indertijd die wijnen kocht, moest je er eigenlijk niet aan denken ze de eerste vijftien open te doen. En deze zijn nog geen vijftien... Nu, ik weet intussen ook dat de wijnen van de jaren zeventig niet die van deze eeuw zijn, het is een beetje warmer geworden weetjewel....
Naar mijn ervaring is Pora een van de cru's die het snelst genietbaar zijn. Die dus open vorige week. En oh-my... wat een heerlijke wijn is dat. Ik heb nogal wat 2011, want geen sexy jaar weet u nog... nono en dus er dan zelf maar wat van aangekocht. Hoe langer hoe meer lach ik me kapot met wat de schrijvende pers uitbraakt: dit is topwijn! Schitterende neus met dat citrus-achtige fruit, roos, iets steentjes en (nog?) minder van de teer- en cacao-aromas die je verwacht bij oudere Langhe. Maar of de wijn al dan niet op dronk is of zelfs over de top, dat merk je in de mond. Deze begon al met een heerlijke volle aanzet, expansie in de middensmaak en suave, lange afdronk met nazinderend fruit en iets ziltigs met nog vrij zachte, maar duidelijk aanwezige tannines. De wijn komt op dronk wat mij betreft. De eerste fruitigeheid is zelfs nog niet helemaal weg! Ik vrees dat velen nu enkel nog wijn drinken om dat primaire fruit en als dat verdwijnt naar complexere tonen met kruidigheid of mineraliteit, dan is het voor hen voorbij wellicht. Voor mij begint dan de interessante periode. Dit is een heerlijke wijn, niet 's werelds top, maar zeer, zeer mooi en nog toekomst, dat is zeker.
(27-05-2024 03:09 PM)wvd schreef: [ -> ]Onlangs las ik een discussie over de 2011 van de Produttori. Iemand schreef dat de Riserva's van dat jaar stilaan op hun retour zijn. Ik viel bijna van mijn stoel want toen ik indertijd die wijnen kocht, moest je er eigenlijk niet aan denken ze de eerste vijftien open te doen. En deze zijn nog geen vijftien... Nu, ik weet intussen ook dat de wijnen van de jaren zeventig niet die van deze eeuw zijn, het is een beetje warmer geworden weetjewel....
Naar mijn ervaring is Pora een van de cru's die het snelst genietbaar zijn. Die dus open vorige week. En oh-my... wat een heerlijke wijn is dat. Ik heb nogal wat 2011, want geen sexy jaar weet u nog... nono en dus er dan zelf maar wat van aangekocht. Hoe langer hoe meer lach ik me kapot met wat de schrijvende pers uitbraakt: dit is topwijn! Schitterende neus met dat citrus-achtige fruit, roos, iets steentjes en (nog?) minder van de teer- en cacao-aromas die je verwacht bij oudere Langhe. Maar of de wijn al dan niet op dronk is of zelfs over de top, dat merk je in de mond. Deze begon al met een heerlijke volle aanzet, expansie in de middensmaak en suave, lange afdronk met nazinderend fruit en iets ziltigs met nog vrij zachte, maar duidelijk aanwezige tannines. De wijn komt op dronk wat mij betreft. De eerste fruitigeheid is zelfs nog niet helemaal weg! Ik vrees dat velen nu enkel nog wijn drinken om dat primaire fruit en als dat verdwijnt naar complexere tonen met kruidigheid of mineraliteit, dan is het voor hen voorbij wellicht. Voor mij begint dan de interessante periode. Dit is een heerlijke wijn, niet 's werelds top, maar zeer, zeer mooi en nog toekomst, dat is zeker.

Duidelijk aanwezige tannines…
Droogtrekkend?
(27-05-2024 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(27-05-2024 03:09 PM)wvd schreef: [ -> ]Onlangs las ik een discussie over de 2011 van de Produttori. Iemand schreef dat de Riserva's van dat jaar stilaan op hun retour zijn. Ik viel bijna van mijn stoel want toen ik indertijd die wijnen kocht, moest je er eigenlijk niet aan denken ze de eerste vijftien open te doen. En deze zijn nog geen vijftien... Nu, ik weet intussen ook dat de wijnen van de jaren zeventig niet die van deze eeuw zijn, het is een beetje warmer geworden weetjewel....
Naar mijn ervaring is Pora een van de cru's die het snelst genietbaar zijn. Die dus open vorige week. En oh-my... wat een heerlijke wijn is dat. Ik heb nogal wat 2011, want geen sexy jaar weet u nog... nono en dus er dan zelf maar wat van aangekocht. Hoe langer hoe meer lach ik me kapot met wat de schrijvende pers uitbraakt: dit is topwijn! Schitterende neus met dat citrus-achtige fruit, roos, iets steentjes en (nog?) minder van de teer- en cacao-aromas die je verwacht bij oudere Langhe. Maar of de wijn al dan niet op dronk is of zelfs over de top, dat merk je in de mond. Deze begon al met een heerlijke volle aanzet, expansie in de middensmaak en suave, lange afdronk met nazinderend fruit en iets ziltigs met nog vrij zachte, maar duidelijk aanwezige tannines. De wijn komt op dronk wat mij betreft. De eerste fruitigeheid is zelfs nog niet helemaal weg! Ik vrees dat velen nu enkel nog wijn drinken om dat primaire fruit en als dat verdwijnt naar complexere tonen met kruidigheid of mineraliteit, dan is het voor hen voorbij wellicht. Voor mij begint dan de interessante periode. Dit is een heerlijke wijn, niet 's werelds top, maar zeer, zeer mooi en nog toekomst, dat is zeker.

Duidelijk aanwezige tannines…
Droogtrekkend?
Gelukkig niet, helemaal niet zelfs. Moest dat wel het geval geweest zijn, dan had ik, zoals je wellicht al weet, er helemaal niet zo positief over geschreven...!
Pagina's: 1 2
Koppelingen