Château Laurou - Délit d'Initiés 2016 Fronton - Vin rouge - Bio
Een wijn op basis van 100% Négrette.
Ik begrijp niet goed dat deze wijn een Coup de Cœur behaalde bij de Guide Hachette.
Een geur waar ik niet van hou. ( medicinaal, ether, menthol…)
Te scherp van smaak en valt direct weg in de mond.
In ’t geheel niet mijn ding.
Verkooppunten:
Carrefour: 11.63€
1Jour1Vin: 10,90€
(17-10-2018 10:20 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Château Laurou - Délit d'Initiés 2016 Fronton - Vin rouge - Bio
Een wijn op basis van 100% Négrette.
Ik begrijp niet goed dat deze wijn een Coup de Cœur behaalde bij de Guide Hachette.
Een geur waar ik niet van hou. ( medicinaal, ether, menthol…)
Te scherp van smaak en valt direct weg in de mond.
In ’t geheel niet mijn ding.
Verkooppunten:
Carrefour: 11.63€
1Jour1Vin: 10,90€
Ja die druif, negrette, heeft me ook nog niet echt kunnen verleiden... mist complexiteit en vooral elegantie.
Non, rien de rien
Non
Je negrette rien...
(17-10-2018 02:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ja die druif, negrette, heeft me ook nog niet echt kunnen verleiden... mist complexiteit en vooral elegantie.
Non, rien de rien
Non
Je negrette rien...
Misschien die van Frédéric Ribes eens proberen. Ik heb daar goede herinneringen aan, zowel aan de man als aan de wijn. Wel al zowat 20 jaar geleden...
(17-10-2018 05:12 PM)wvd schreef: [ -> ] (17-10-2018 02:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ja die druif, negrette, heeft me ook nog niet echt kunnen verleiden... mist complexiteit en vooral elegantie.
Non, rien de rien
Non
Je negrette rien...
Misschien die van Frédéric Ribes eens proberen. Ik heb daar goede herinneringen aan, zowel aan de man als aan de wijn. Wel al zowat 20 jaar geleden...
Enkel de cuvéé geproefd waarin ook 40% syrah gaat maar is wel een aanrader.[
attachment=3633]
Frédéric en zijn broer keihard gewerkt om uit bijna armoede een deftig bestaan op te bouwen. Bij gebrek aan geld om materiaal te kopen, hebben ze zelfs eigenhandig hun ganse chai opgebouwd op middeleeuwse wijze: met takken en leem, de klei uit hun grond! Respect!!
Op de laatste avond van Vinexpo deden wij onze "company diner" en kwamen alle nog niet lege flessen op tafel. Iedereen dronk dan wat hij het liefst drinkt uiteraard, alles is toch open. Daar heb ik veel van geleerd. Het waren niet de Harlan's of Hillside Selects, noch de Pegau's of Caillou Réserve die eerst leeg waren, maar die van Ribes, de Conti of Frog's Leap!