23-10-2018, 09:14 PM
Voorbije zaterdag hier gaan eten met twee vrienden om wat krachten op te doen voor we verder trokken naar Megavino.
De naam kan misschien doen denken de bekendste fictieve voetbalvoorzitter van het land, maar heeft er hier (gelukkig) niets mee te maken. Het restaurant is gespecialiseerd in ... organen. Veel mensen gruwen enkel nog maar van het idee, maar ik persoonlijk kan dit wel pruimen.
Het restaurant is vrij klein, doet wat denken aan een abattoir door de witte muurtegels.
De muren zijn versierd met oa een varkenskop en een schapenkop,dus niet de doorsnee brasserie waar je snel een spaghetti eet.
Het eten (ikzelf nam eerst varkens hersentjes daarna gevolgd door niertjes met zwezerik) was top. Weinig poespas, gewoon goedgemaakte gerechten.
Ook bij mijn collega carnivoren hoorde ik enkel positieve signalen.
Als wijn kozen we een Morgon 2017 van Marcel Lapierre (50euro), al veel van gehoord via dit forum, nu voor de eerste maal gedronken. Geen nota's van genomen maar, hoe mooi kan een Beaujolais soms zijn, en dit zal waarschijnlijk enkel nog beter komen gezien de jonge leeftijd? Paste ook perfect bij de hersentjes.
Een absolute aanrader voor de liefhebbers. Mensen die het liever bij standaard vlees houden vinden ook wel hun gading, al is het toch vooral gericht op orgaanliefhebbers. Vegetariërs zullen het moeten doen met een dessertje.
Hieronder nog enkele foto's, maar wees gewaarschuwd, niet voor gevoelige kijkers [attachment=3642][attachment=3643][attachment=3644][attachment=3645][attachment=3646]
De naam kan misschien doen denken de bekendste fictieve voetbalvoorzitter van het land, maar heeft er hier (gelukkig) niets mee te maken. Het restaurant is gespecialiseerd in ... organen. Veel mensen gruwen enkel nog maar van het idee, maar ik persoonlijk kan dit wel pruimen.
Het restaurant is vrij klein, doet wat denken aan een abattoir door de witte muurtegels.
De muren zijn versierd met oa een varkenskop en een schapenkop,dus niet de doorsnee brasserie waar je snel een spaghetti eet.
Het eten (ikzelf nam eerst varkens hersentjes daarna gevolgd door niertjes met zwezerik) was top. Weinig poespas, gewoon goedgemaakte gerechten.
Ook bij mijn collega carnivoren hoorde ik enkel positieve signalen.
Als wijn kozen we een Morgon 2017 van Marcel Lapierre (50euro), al veel van gehoord via dit forum, nu voor de eerste maal gedronken. Geen nota's van genomen maar, hoe mooi kan een Beaujolais soms zijn, en dit zal waarschijnlijk enkel nog beter komen gezien de jonge leeftijd? Paste ook perfect bij de hersentjes.
Een absolute aanrader voor de liefhebbers. Mensen die het liever bij standaard vlees houden vinden ook wel hun gading, al is het toch vooral gericht op orgaanliefhebbers. Vegetariërs zullen het moeten doen met een dessertje.
Hieronder nog enkele foto's, maar wees gewaarschuwd, niet voor gevoelige kijkers [attachment=3642][attachment=3643][attachment=3644][attachment=3645][attachment=3646]