wijnliefhebbers

Volledige versie: Viva M'Boma - Brussel
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Voorbije zaterdag hier gaan eten met twee vrienden om wat krachten op te doen voor we verder trokken naar Megavino.
De naam kan misschien doen denken de bekendste fictieve voetbalvoorzitter van het land, maar heeft er hier (gelukkig) niets mee te maken. Het restaurant is gespecialiseerd in ... organen. Veel mensen gruwen enkel nog maar van het idee, maar ik persoonlijk kan dit wel pruimen.
Het restaurant is vrij klein, doet wat denken aan een abattoir door de witte muurtegels.
De muren zijn versierd met oa een varkenskop en een schapenkop,dus niet de doorsnee brasserie waar je snel een spaghetti eet.
Het eten (ikzelf nam eerst varkens hersentjes daarna gevolgd door niertjes met zwezerik) was top. Weinig poespas, gewoon goedgemaakte gerechten.
Ook bij mijn collega carnivoren hoorde ik enkel positieve signalen.
Als wijn kozen we een Morgon 2017 van Marcel Lapierre (50euro), al veel van gehoord via dit forum, nu voor de eerste maal gedronken. Geen nota's van genomen maar, hoe mooi kan een Beaujolais soms zijn, en dit zal waarschijnlijk enkel nog beter komen gezien de jonge leeftijd? Paste ook perfect bij de hersentjes.
Een absolute aanrader voor de liefhebbers. Mensen die het liever bij standaard vlees houden vinden ook wel hun gading, al is het toch vooral gericht op orgaanliefhebbers. Vegetariërs zullen het moeten doen met een dessertje.

Hieronder nog enkele foto's, maar wees gewaarschuwd, niet voor gevoelige kijkers Wink[attachment=3642][attachment=3643][attachment=3644][attachment=3645][attachment=3646]
(23-10-2018 09:14 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Voorbije zaterdag hier gaan eten met twee vrienden om wat krachten op te doen voor we verder trokken naar Megavino.
De naam kan misschien doen denken de bekendste fictieve voetbalvoorzitter van het land, maar heeft er hier (gelukkig) niets mee te maken. Het restaurant is gespecialiseerd in ... organen. Veel mensen gruwen enkel nog maar van het idee, maar ik persoonlijk kan dit wel pruimen.
Het restaurant is vrij klein, doet wat denken aan een abattoir door de witte muurtegels.
De muren zijn versierd met oa een varkenskop en een schapenkop,dus niet de doorsnee brasserie waar je snel een spaghetti eet.
Het eten (ikzelf nam eerst varkens hersentjes daarna gevolgd door niertjes met zwezerik) was top. Weinig poespas, gewoon goedgemaakte gerechten.
Ook bij mijn collega carnivoren hoorde ik enkel positieve signalen.
Als wijn kozen we een Morgon 2017 van Marcel Lapierre (50euro), al veel van gehoord via dit forum, nu voor de eerste maal gedronken. Geen nota's van genomen maar, hoe mooi kan een Beaujolais soms zijn, en dit zal waarschijnlijk enkel nog beter komen gezien de jonge leeftijd? Paste ook perfect bij de hersentjes.
Een absolute aanrader voor de liefhebbers. Mensen die het liever bij standaard vlees houden vinden ook wel hun gading, al is het toch vooral gericht op orgaanliefhebbers. Vegetariërs zullen het moeten doen met een dessertje.

Hieronder nog enkele foto's, maar wees gewaarschuwd, niet voor gevoelige kijkers Wink

Haha, thank you voor de weergave van dit originele bezoek! Kan me voorstellen dat die Lapierre t perfect deed bij orgaanvlees...
Zou nochtans even t verstand op nul moeten zetten om die hersens op te eten.
(pun intended) Wink
Bedankt voor het leuke verslag Baldrick. Lapierre kan meestal wel wat jaren aan, maar als ik je verslagje lees was deze ook jong best te pruimen.
varkenshersentjes... wow. Ik dacht van mezelf dat ik ongeveer alles lust, maar dat zie ik me nog niet zo snel verorberen.
Is dat vergelijkbaar met iets qua smaak?
(24-10-2018 09:04 AM)Olivier schreef: [ -> ]varkenshersentjes... wow. Ik dacht van mezelf dat ik ongeveer alles lust, maar dat zie ik me nog niet zo snel verorberen.
Is dat vergelijkbaar met iets qua smaak?

als dat nu ergens een ministukje was dat geserveerd werd in een x-gangenmenu, tot daar.
Maar dit is toch wel een hele berg, in your face!
Voor zo'n menu moet ik toch ook passen...
Hersentjes zijn vrij zacht, romig van smaak en hadden wel wat deugd van kruiding om het wat pittiger te maken.Qua textuur deed het me een klein beetje denken aan foie gras gebakken in de pan.
Het ziet er inderdaad nogal, eum... hersenachtig uit. Maar eens geproefd was ik toch meteen verkocht.
[Afbeelding: 2dabv9z.jpg]
Kop met hersensaus gaat er bij mij toch ook vlot in. En kalfszwezerik (bvb. met bospaddenstoelen) is zeker 1 van mijn lievelingsgerechten.
(24-10-2018 01:19 PM)vinejo schreef: [ -> ][Afbeelding: 2dabv9z.jpg]

woeha
(24-10-2018 12:43 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Hersentjes zijn vrij zacht, romig van smaak en hadden wel wat deugd van kruiding om het wat pittiger te maken.Qua textuur deed het me een klein beetje denken aan foie gras gebakken in de pan.
Het ziet er inderdaad nogal, eum... hersenachtig uit. Maar eens geproefd was ik toch meteen verkocht.

allez, ik ga dat dan toch eens moeten proeven. Maar 't zal toch geen zo'n hele hersenpan zijn om mee te beginnen Smile
(24-10-2018 02:38 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(24-10-2018 12:43 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Hersentjes zijn vrij zacht, romig van smaak en hadden wel wat deugd van kruiding om het wat pittiger te maken.Qua textuur deed het me een klein beetje denken aan foie gras gebakken in de pan.
Het ziet er inderdaad nogal, eum... hersenachtig uit. Maar eens geproefd was ik toch meteen verkocht.

allez, ik ga dat dan toch eens moeten proeven. Maar 't zal toch geen zo'n hele hersenpan zijn om mee te beginnen Smile

Ge moet daar “pun intended” bijschrijven he Wink
Citaat:Ge moet daar “pun intended” bijschrijven he

Een pun-tige lezer zoals jij weet dat he Wink
Mooi voorbeeld van:
"Les goûts et les couleurs ne se discutent pas" Rolleyes
Koppelingen