31-10-2018, 05:02 PM
Martin Freixa, Monsant 2013
Zeer jong domein in Monsant dat voorlopig 1 wijn maakt,
DO Monsant van 100% Samso (wat eigenlijk Carignan is)
van stokken van 50 tot 70 jaar oud.
Dit was mij op een proeverij van een lokale wijnhandel al opgevallen, maar
was heel op het laatste van de proeverij, dus ik wist niet meer zeker hoe goed
hij wel was.
Gisteren heb ik dus één van mijn flessen geopend en ja hoor: heel knappe wijn !
Het helpt natuurlijk dat ik een Carignan-liefhebber ben, maar dit vond ik echt
"next level": stevig, elegant, gelaagd, complex, echt een geweldige wijn.
Zeker proberen als je 'm kan vinden (slechts 10.000 flessen gemaakt).
Zeer jong domein in Monsant dat voorlopig 1 wijn maakt,
DO Monsant van 100% Samso (wat eigenlijk Carignan is)
van stokken van 50 tot 70 jaar oud.
Dit was mij op een proeverij van een lokale wijnhandel al opgevallen, maar
was heel op het laatste van de proeverij, dus ik wist niet meer zeker hoe goed
hij wel was.
Gisteren heb ik dus één van mijn flessen geopend en ja hoor: heel knappe wijn !
Het helpt natuurlijk dat ik een Carignan-liefhebber ben, maar dit vond ik echt
"next level": stevig, elegant, gelaagd, complex, echt een geweldige wijn.
Zeker proberen als je 'm kan vinden (slechts 10.000 flessen gemaakt).