wijnliefhebbers

Volledige versie: The Jane Antwerpen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Ieder jaar rond onze verjaardag trakteren we ons zelf op een verwen weekendje zonder kids.

Exact 3 maand voor de datum dat ik wenste te reserveren in “ the Jane” zat ik aan de Pc, om 12u gingen ‘ de lijnen open’. Ik prikte er zaterdag 19u…oeps onmiddellijk verbannen naar de reservelijstAngry. Dan maar vlug een gokje wagen om 12u …bingo, reservatie bevestigd.

Zo geschiedde zaterdag 11u30 de wagen netjes geparkeerd in de privé garage van “the Jane” op 500m wandelafstand van het restaurant.
Even het plannetje erbij nemen tot er een kerkje voor u staat. Enkel een kleine gravure in het raam laat vermoeden dat dit “the Jane” is.

Vriendelijke ontvangst, begeleiding aan tafel, handtas op extra krukje en ...even de tijd nemen om alles tot u te laten komen. Prachtig plafond, exuberante luchter, moderne warme keuken vooraan in de kerk, achteraan de koude keuken waar het brood en da kazen worden versneden. Glasramen in het thema koken…

Verscholen in het servet, de menu.
11 gerechten staan op de lijst om gekeurd te worden door ons.

We gaan van start…Slurp

Een glaasje champagne of een gin tonic? Keuze uit 1 champagne en 2 Gin tonics, de laatste geniet onze voorkeur, van elks eentje.

Alle gerechten volgen vlot op elkaar. Er is nog keuze uit 2 extra gerechtjes en laat dit nu net onze lievelingsgerechtjes zijn, langoustine en coquille met caviar…

Alle gerechten kregen elk hun aangepaste wijn:
The Jane biedt als begeleiding een tweetal wijnarrangementen:
The Jane Inimitables: € 95,00
The Jane Essentials: € 75,00

Volgende wijnen uit het gamma Inimitables werden voorgesteld met elk een apart maar aantrekkelijk verhaaltje door de sommelier 2018: Gianluca Di Taranto.

- Veyder Malberg Bruck Austria Spitz 2017
- Sierra Nevada Hills (Rozé)
- Tolpuddle Chardonnay 2016 Tasmania
- Marco Di Bartoli Samperi (Kaas)
- Sake 1979 (Kaas)
- Bruichladdich Aged 10 years Limited Release nr 167 (Ochdamh-mor Octomore)
- Morgon 2016 ‘Côte de Py’ Jean Foillard
- Valtellina Superiore Sassella Stella Retica Nebbiolo 2015 Arpepe
- Rastafia (vin de liqueur) Dom. Des Cavarodes

11 gerechten à 156 €
25€/persoon per extra gerecht

Een topnamiddag die om 12u van start ging en om 17u30 veel te vlug eindigde.

Gerechten, misschien soms vergezocht, maar voor ons van het beste wat we ooit aten. De Hertog Jan kan hier niet aan tippen.
De wijnen werden ook met veel meer passie dan in de Hertog Jan aan tafel voorgesteld en geserveerd.
Losse sfeer, niks werd gepusht, multicultureel personeel maar éen voor éen gepassioneerd door hun vak.
Zien ze mij hier nog terug, ZEKER maar niet direct al is dit afhankelijk van de sponsors Wink

Enkele sfeerbeelden in bijlage.
Dat zien er interessante aangepaste wijnen uit.

Bedankt voor het verslag, tof om te lezen.

Hoe was de muziek, niet te aanwezig?
Gevarieerde selectie van wijnen maar voor mij met uitzondering van de Morgon onbekende domeinen.

Hoe was de vulling van de glazen? Blush
Bedankt voor je verslag, leuk om te lezen.

Tolpuddle Chardonnay 2016 Tasmania staat op mijn "te proeven" lijstje, heb je daar nog een indruk van?

Grts
(06-11-2018 12:43 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Hoe was de vulling van de glazen? Blush

De glazen waren elegant gevuldWink, ik ben nooit droog komen te staan. Eénmaal dreigde een moment van schaarste aan te breken maar dit werd vakkundig opgelost door de sommelier. Het extra half glas Morgon werd mij niet aangerekend applaus
De laatste 3 glazen kreeg mijn echtgenote niet meer tot de bodem uit, aan andere tafels zag ik dit zelfde fenomeen, mo nie bij mij nono

@ Corto: Instrumentaal en absoluut niet prominent aanwezig. Dit zijn de woorden van Sergio: Muziek is onze drive. Het is onze ontsnapping, onze bron van energie en het geeft ons de juiste boost om er elke dag weer voor te gaan. Een leven zonder muziek is wat ons betreft zinloos. En een restaurant zonder de juiste beats is incompleet.

@Fleer: Tolpuddle Chardonnay 2016 Tasmania, hier hoorde een verhaaltje bij van wind die langs de bergflanken waait... Notities heb ik niet genomen maar vlug wat punten genoteerd in mijne gsm Tongue Tolpuddle 92pnt, evenveel als ik de Morgon gegeven heb.
Topscore (94) was weggelegd voor de enige rozé die we kregen uit de Sierra Nevada Hils. Niet meer geen info, werd aan tafel geserveerd in karaf. Een rozé die daar duidelijk deugd van had. Wat een aroma en finesse, en dat allemaal gerealiseerd door een gestrande militair...alé heeft men mij toch verteld, maar ik ben nog steeds op zoek naar zijn naam Gek?

@ Don Quichotte: de sommelier 2018 heeft goed zijn best gedaan om kwaliteit in het glas te toveren. Steevast geen gekende wijnen maar toch vlot te vinden op het net.
Je kan (dikwijls zeer terecht) bakken kritiek spuien op sommeliers allerhande, maar Gianluca is wel degelijk een top-vakman. En de andere sommeliers bij TJ volgen hem goed.
(06-11-2018 05:53 PM)wvd schreef: [ -> ]Je kan (dikwijls zeer terecht) bakken kritiek spuien op sommeliers allerhande, maar Gianluca is wel degelijk een top-vakman. En de andere sommeliers bij TJ volgen hem goed.

In mijn jonge jaren zat ik bij Pieter Verheyde in klas, ex-sommelier Hof van Cleve en nu trotse eigenaar van het Poperingse restaurant Terminus. Ik ken Pieter zijn passie en doorzettingsvermogen, ik weet niet of er nog velen hem overtreffen. Maar Gianluca is precies de nieuwe Verheyde. Even een klapke meegedaan aan tafel, die gedrevenheid siert hem en absoluut geen kapsonesSmile
Was het restaurant volzet?
(06-11-2018 02:30 AM)jr02 schreef: [ -> ]- Morgon 2016 ‘Côte de Py’ Jean Foillard

Dit weekend de gewone Morgon en de Cote du Py 2016 gedronken. Beiden echt wel mijn ding!
Mooi verslag, waarvoor dank jr02!
We denken erover volgend jaar es te stoppen in The Jane!
(06-11-2018 06:12 PM)jr02 schreef: [ -> ]In mijn jonge jaren zat ik bij Pieter Verheyde in klas, ex-sommelier Hof van Cleve en nu trotse eigenaar van het Poperingse restaurant Terminus. Ik ken Pieter zijn passie en doorzettingsvermogen, ik weet niet of er nog velen hem overtreffen.
Dit jaar 2x gaan eten in de Terminus, vooral voor z'n wijnkaart dan Blush en idd, Pieter ademt wijn.
Nen heel aangename mens!!
(06-11-2018 07:58 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Was het restaurant volzet?

Wat het restaurant betreft:
Reserveringsprocedure
Reserveren is alleen mogelijk binnen een reserveringstermijn van 3 maanden. Deze reserveringstermijn verschuift per dag.

En...je zet je best schrap, wij hadden graag voor 's avonds gereserveerd maar in 2 minuten volboekt. De middag was een minuutje later volboekt.watte
14 dagen voor uw gewenste dag ontvang je nog een vraag tot bevestiging en vanaf dan kost annuleren 50€.
2 dagen voor uw bezoek wordt er telefonisch contact opgenomen met de vraag of alles duidelijk is, parking, route, concept menu... qua service kan dat tellen.

Het restaurant is voorzien op 75 plaatsen. En deze waren dan ook allemaal ingenomen.
(06-11-2018 11:01 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(06-11-2018 02:30 AM)jr02 schreef: [ -> ]- Morgon 2016 ‘Côte de Py’ Jean Foillard

Dit weekend de gewone Morgon en de Cote du Py 2016 gedronken. Beiden echt wel mijn ding!
Waar haal je die? Precies enkel maar in 't Brusselse te verkrijgen.
(06-11-2018 12:43 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gevarieerde selectie van wijnen maar voor mij met uitzondering van de Morgon onbekende domeinen.

Hoe was de vulling van de glazen? Blush

AR.PE.PE. en Marco Bartoli zijn toch bekende namen in de Italiaanse wijnwereld.

De Stella Retica riserva van AR.PE.PE. is alleszins de beste Nebbiolo die ik ooit dronk onder de 20 euro. Met mijlen voorsprong.
(07-11-2018 10:23 AM)33S schreef: [ -> ]De Stella Retica riserva van AR.PE.PE. is alleszins de beste Nebbiolo die ik ooit dronk onder de 20 euro. Met mijlen voorsprong.

Inderdaad mooie wijnen in een eigen stijl. Maar dat is een erg boude uitspraak die ik denk te kunnen in vraag stellen, met voorbeelden!
(07-11-2018 10:34 AM)wvd schreef: [ -> ]Maar dat is een erg boude uitspraak die ik denk te kunnen in vraag stellen, met voorbeelden!
Doen! Ik vind die wel wel nergens onder de 30€ terug. Waar vind je die aan 20€?
(07-11-2018 10:34 AM)wvd schreef: [ -> ]
(07-11-2018 10:23 AM)33S schreef: [ -> ]De Stella Retica riserva van AR.PE.PE. is alleszins de beste Nebbiolo die ik ooit dronk onder de 20 euro. Met mijlen voorsprong.

Inderdaad mooie wijnen in een eigen stijl. Maar dat is een erg boude uitspraak die ik denk te kunnen in vraag stellen, met voorbeelden!

Kan goed zijn dat er voorbeelden te vinden zijn, dan hoor ik die graag. Maar dit is een subjectieve uitspraak natuurlijk, ik dronk alleszins niks beter. Zoveel Nebbiolo komt hier nu ook niet op tafel, net omdat ik vind dat de prijs/kwaliteitsverhouding niet altijd ok is.

De prijs zal nu inderdaad hoger liggen, zelf kocht ik de 2006 in 2014 aan 16 euro inclusief verzending en de 2010 in 2015 aan 20 euro inclusief verzending.
(07-11-2018 12:06 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(07-11-2018 10:34 AM)wvd schreef: [ -> ]Maar dat is een erg boude uitspraak die ik denk te kunnen in vraag stellen, met voorbeelden!
Doen! Ik vind die wel wel nergens onder de 30€ terug. Waar vind je die aan 20€?

Graag, maar niet op dit forum hé..censor
Geen idee wie hier Arpepe importeert.
(07-11-2018 10:10 AM)Fre schreef: [ -> ]
(06-11-2018 11:01 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(06-11-2018 02:30 AM)jr02 schreef: [ -> ]- Morgon 2016 ‘Côte de Py’ Jean Foillard

Dit weekend de gewone Morgon en de Cote du Py 2016 gedronken. Beiden echt wel mijn ding!
Waar haal je die? Precies enkel maar in 't Brusselse te verkrijgen.
Gekocht dit weekend in een winkeltje in Tours...
(08-11-2018 12:36 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(07-11-2018 10:10 AM)Fre schreef: [ -> ]
(06-11-2018 11:01 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(06-11-2018 02:30 AM)jr02 schreef: [ -> ]- Morgon 2016 ‘Côte de Py’ Jean Foillard

Dit weekend de gewone Morgon en de Cote du Py 2016 gedronken. Beiden echt wel mijn ding!
Waar haal je die? Precies enkel maar in 't Brusselse te verkrijgen.
Gekocht dit weekend in een winkeltje in Tours...

Ik kocht Morgon ‘Côte de Py’ Foillard bij 1Jour1Vin. Onder meer 2014 en 2015.
Arpepe is Wouter :-)
En ook bij La Nebbia heb ik net gezien, wel aan stevige prijzen, dus ik weet niet of hij ze rechtstreeks importeert.
Vorig weekend hebben we een late Valentijns-lunch gevierd bij The Jane.
Met de trein ging het van Aarschot naar Antwerpen Berchem, en vandaar nog 900m stappen.
Een makkelijke verbinding en de ideale oplossing als je allebei wijn wil drinken :-)

We waren 15 minuten te vroeg, dus hadden we nog tijd om een rustig toertje te doen in het prachtige 't Groen Kwartier waar The Jane gevestigd is.
Om 11u55 stonden we aan de deur en zagen we al ander volk binnen gaan, dus on y va.
Na bevestiging van de reservatie werden we vriendelijk verzocht nog even te wachten op een terrasje aan de zijkant,
waar het gezellig toeven was in het zonnetje.
Iets na 12u werden we naar onze tafel gebracht.
(Alle prijzen hieronder vermeld waren per persoon)
Na wat atmosfeer opsnuiven werd door een Zeeuwse dame gevraagd naar het aperitief: champagne ? En na wat getreuzel: iets alcoholvrij ?
Op voorhand hadden we beslist om rustig te beginnen, dus deelden we een glas champagne (21 euro) en een alcoholvrije cocktail (14 euro),
die ter plaatse werd afgerond met een lichtjes opgewarmd (lucifer) appelsienschilletje wat wenkbrauwen deed fronsen, ook bij de buren.

- Champagne: Jacques Lassaigne (Montgeux) Brut Réserve - met custom etiket

Daarna de menu met de 11 gangen (160 euro) die uitgebreid kon worden met 2 extra gerechten (30 en 35 euro) en kazen (18 euro).
Deze hebben we niet genomen.

Voor water is er een formule a volonté (plat of bruis) voor de meer dan schappelijk prijs van 8,5 euro pp.

Voor de wijnen was er de keuze tussen de Essentials (75 euro) en de Inimitables (95 euro).
Uiteraard kozen we allebei voor de Inimitables:

- Moussamoussettes - Vin Mousseux Brut nature - 2017(?)
- Pichler-Krutzler - Riesling - Ried Pfaffenberg - 2016
- David & Nadia - Chenin Blanc - Wine of origin Swartland - 2017
- Bénedicte & Stephane Tissot - Traminer - Jura - 2016
- Rall - Cinsault - Wine of South Africa - 2017
- Oratorio di San Lorenzo - Colli Berici - Inama - Carmenere Riserva - 2013
- Eric Bordelet - Argelette - Sydre - 2015

Stuk voor stuk prachtige wijnen, behalve de laatste Sydre (gemaakt van 19 appelrassen) vond ik flauwtjes en niet bestand tegen de expressieve smaken van het dessert.
De glasvulling: ik schat rond de 10 - 12 cl per glas, enkel wat bijgevuld bij de Inama.
Was voor mij voldoende.

Daarna nog een zeer uitgebreide kaart met koffie, thee en digestiefjes.
Ik koos voor de espresso (10 euro) begeleid met 2 extra desserthapjes. Vrouwlief was voldaan.

In het begin volgden de gerechten elkaar redelijk goed op, in de tweede helft iets langzamer, wat we een perfect ritme vonden.
We verlieten de zaal rond 17u.

Soms voelde soms wat commercieel aan, maar niet storend of pusherig.
De gerechtjes waren een streling voor oog en mond, telkens met een enthousiaste uitleg.
De wijnen werden aangebracht door verschillende sommeliers, allemaal vol passie, vooral Gianluca kwam ons als beste over.
Van in het begin had ik gevraagd om foto's van de etiketten te mogen nemen (dat was geen probleem)
en bij de karaf van Rall kwam Gianluca zelf met het voorstel om een fles te brengen. Top !

Voor ons de eerste ervaring met een 2** restaurant (hebben al een paar met 1* bezocht) , maar zeker de moeite !
Bedankt om dit te delen!

Wat een contrast met je nickname, ElFrikandel Smile

Grtz
(19-02-2019 11:54 AM)fleer schreef: [ -> ]Bedankt om dit te delen!

Wat een contrast met je nickname, ElFrikandel Smile

Grtz

Big Grin thumbsup

Thanks Frike!
(19-02-2019 11:54 AM)fleer schreef: [ -> ]Bedankt om dit te delen!

Wat een contrast met je nickname, ElFrikandel Smile

Grtz

Genieten van de grote dingen in 't leven, maar ook en vooral van de kleine Big Grin
Deze middag kwam het er eindelijk van. Een etentje in de Jane die ik nog tijdens de lockdown had vastgelegd met de hoop er toch eens binnen te raken.

De gerechten waren één voor één super. Origineel, fijn afgewerkt. Kortom knap gepresenteerde kunstwerkjes. Vergelijken is moeilijk: andere twee sterrenrestaurants waar ik al was geweest, zijn misschien iets klassieker, wat geen waarde-oordeel is. De beleving was hier wel iets meer ongedwongen, iets minder stijf.

Een klassieke champagne van Guy Michel om af te trappen op basis van de 3 druiven. Deze had 13 maanden op lattes gelegen en was dus belegen en afwijkend van wat ik als champagne gewoon ben. Enorm harmonieus en ook wel vineus, wat me dus zeker aanspreekt. Prachtig. Ging perfect met de amuses die erbij werden geserveerd.

Dan bij het eigenlijke menu:
- Testalonga - El bandito I wish I was a Ninja: deze schuimwijn is 100% colombard. Zeer speciaal. Enorm fruitig en licht maar na de vorige champagne wel een serieuze step back. Hoewel zeer mooi passend bij het gerecht en goed gemaakt in zijn genre, was dit misschien de minste van de namiddag.
- Sébastien Riffault - Sancerre Les Quarterons 2017
Een zeer atypische sauvignon. Geen buxus, gras of kattepis. Wel meer op rijp fruit terwijl de mond zeker die koelte en spanning bezit. Zeer lage rendementen, rijp plukken zonder dat het alcohol gehalte de lucht in gaat of er restsuiker aanwezig is. Faut le faire. Blijkbaar wel een rijzende ster sedert Sébastien het van zijn pa heeft overgenomen.
Pattes Loup - Chablis les Vent d'ange 2017
Eindelijk eens iets van deze wijnbouwer in 't glas. Grote naam maar voor mij vaak net iets te duur. De wijn had tijd nodig om open te komen. Was nogal koud geserveerd. De kleine rendementen uit 2017 zorgen voor een vrij geconcentreerde wijn. Volle wijn maar toch mooie ondersteunende zuren. Ik had het gevoel dat deze wijn zowel in de neus als de mond nog wat moest evolueren.
Trimbach Riesling cuvée Frédéric Emile 2011
Wat een elegantie en finesse in de neus, die het nog 's volledig in de mond waar maakt. Startte nochtans met een gout de petrol, maar was er na een paar minuutjes volledig uit. Een wijn voor puristen. Grote wijn!
Cataldi Madonna - Cerasuolo d’Abruzzo ‘Piè delle Vigne’ 2018
Een rosé, maar dan wel eentje die zowel op 't zicht, in de neus als in de mond geen rosé aandoet. Een deel van de druiven wordt geperst en macereert 4 à 5 dagen op de schil, waarna het wordt gedecanteerd en toegevoegd aan de overige 85% die aan het fermenteren is zonder schilmaceratie. Vervolgens affineert de wijn een jaar lang op de gisten in roestvrijstalen vaten en minimaal een jaar in de fles. Het resultaat is een zeer verfrissende wijn met fruitige aardbeitoetsen. In de mond opnieuw zeer evenwichtig. Paste perfect bij de Oosterscheldekreeft.
Fattoria Fèlsina Castelnuovo Berardenga - Rancia Chianti Classico Riserva 2016
100% sangiovese. Verleidelijke robijnrode kleur. Elegante neus. In de neus zwarte en rode bessen, iets floraals ook. De sommelier prees deze wijn als een behoorlijk krachtige sangiovese die goed ging passen bij het lam. Maar eerlijk gezegd was deze wijn al zeer evenwichtig in de mond. Ook de tannines en zuren waren mooi geintegreerd in het fruit. Misschien dat dit met de food paring had te maken. Samen met de Trimbach de topper van de middag.
Giulio Accornero Vignale Monferrato - Brigantino 2018
Nogal aparte wijn. Slechts een 6 tal graden, als ik me niet vergis. Zeer zomers en speels fruitig. Ruikt en smaakt een beetje als een 'rood poepke'. Kwam eigenlijk verrassend genoeg best tot zijn recht bij de Garriguette-aardbei.
Hofgut Falkestein - Herrenberg Kabinett
Opnieuw een lichte wijn om af te sluiten. 9% alcohol. Speels maar toch complex genoeg om die volgende slok te willen. Opnieuw een heerlijke pairing.

Mooie wijnen die zeer goed tot hun recht kwamen bij de kunstwerkjes die ons telkens werden voorgeschoteld. Chapeau zowel voor het keukenpersoneel als de sommelier. Toch wel een onvergetelijke ervaring...
Amai, mooi! Speciale gelegenheid?

Leuke wijnen ook. Krijg je dan echt ieder keer een vol glas? 9 wijnen is niet weinig...
(10-07-2020 10:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]Amai, mooi! Speciale gelegenheid?

Leuke wijnen ook. Krijg je dan echt ieder keer een vol glas? 9 wijnen is niet weinig...

Het is de gewoonte om met de schoonfamilie 2 keer per jaar voor de verjaardagen te gaan eten.
De glazen waren goed gevuld, tot waar de etikette dat voorschrijft. De glazen waren van de Scott Zwiesel Select serie
Een gewoonte om in ere te houden, mooi verslag!
Prachtige wijnen zeg...die Cuvee Emile is top, dat je dat krijgt op restaurant...
En van die Riffault dacht ik in 2007 krek hetzelfde als jou..(met een kleine gastrol van Luc Devos -de wijnhandelaar (en voormalig lesgever), niet de zanger...) die geen vriend was van de natuurlijke wijnen rage. Tóen al controversieel...

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...atuurlijk/
Pagina's: 1 2
Koppelingen