10-11-2018, 08:57 PM
Bij een Armeense groenteschotel (geroosterde wortel, courgette, paprika, ui, boerenkool en wat tomaat) met rijst, feta en dille genoten van een glaasje Domaine Agapé Sylvaner 2016. Eenvoudig maar erg goede match!
(10-11-2018 08:57 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Bij een Armeense groenteschotel (geroosterde wortel, courgette, paprika, ui, boerenkool en wat tomaat) met rijst, feta en dille genoten van een glaasje Domaine Agapé Sylvaner 2016. Eenvoudig maar erg goede match!
(11-11-2018 02:46 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Mooi werk van je vriend-filosoof Vincent!
En inderdaad, het geluk zit in kleine dingen...
(11-11-2018 10:58 PM)vinejo schreef: [ -> ](11-11-2018 02:46 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Mooi werk van je vriend-filosoof Vincent!
En inderdaad, het geluk zit in kleine dingen...
Da s de sylvaner van Grand Cru hellingen he. Een ‘kleinere’ druif van een grote terroir... ;-)
(12-11-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ](11-11-2018 10:58 PM)vinejo schreef: [ -> ](11-11-2018 02:46 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Mooi werk van je vriend-filosoof Vincent!
En inderdaad, het geluk zit in kleine dingen...
Da s de sylvaner van Grand Cru hellingen he. Een ‘kleinere’ druif van een grote terroir... ;-)
Ik vraag me af waarom Sylvaner in Frankrijk als 2e rangsdruif beschouwd wordt, terwijl er in Franken echt wel schitterende wijn van gemaakt worden. Dat heeft misschien met terroir te maken, maar wellicht ook met "attitude" en, wie weet, met klonen. Iemand hier meer info over?
(12-11-2018 02:22 PM)vinejo schreef: [ -> ](12-11-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ](11-11-2018 10:58 PM)vinejo schreef: [ -> ](11-11-2018 02:46 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Mooi werk van je vriend-filosoof Vincent!
En inderdaad, het geluk zit in kleine dingen...
Da s de sylvaner van Grand Cru hellingen he. Een ‘kleinere’ druif van een grote terroir... ;-)
Ik vraag me af waarom Sylvaner in Frankrijk als 2e rangsdruif beschouwd wordt, terwijl er in Franken echt wel schitterende wijn van gemaakt worden. Dat heeft misschien met terroir te maken, maar wellicht ook met "attitude" en, wie weet, met klonen. Iemand hier meer info over?
Geen idee.
Ik weet wel dat, zelfs wanneer ik topsylvaners schenk in mijn lessen (vorige week nog die van Luckert uit Franken) dat die telkens nogal lauw worden onthaald. Te subtiel vermoed ik ( de leek zal ‘ neutraal’ zeggen)
(12-11-2018 04:11 PM)wvd schreef: [ -> ](12-11-2018 02:22 PM)vinejo schreef: [ -> ](12-11-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ](11-11-2018 10:58 PM)vinejo schreef: [ -> ](11-11-2018 02:46 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Mooi werk van je vriend-filosoof Vincent!
En inderdaad, het geluk zit in kleine dingen...
Da s de sylvaner van Grand Cru hellingen he. Een ‘kleinere’ druif van een grote terroir... ;-)
Ik vraag me af waarom Sylvaner in Frankrijk als 2e rangsdruif beschouwd wordt, terwijl er in Franken echt wel schitterende wijn van gemaakt worden. Dat heeft misschien met terroir te maken, maar wellicht ook met "attitude" en, wie weet, met klonen. Iemand hier meer info over?
Geen idee.
Ik weet wel dat, zelfs wanneer ik topsylvaners schenk in mijn lessen (vorige week nog die van Luckert uit Franken) dat die telkens nogal lauw worden onthaald. Te subtiel vermoed ik ( de leek zal ‘ neutraal’ zeggen)
En hebben die dan wat "fles"? Snap ik niet. Probeer anders eens iets van Fürst Löwenstein's Homburg Kallmuth, een Silvaner S en als dat niet helpt, hun Asphodill Homburg Kallmuth Silvaner GG. Dat is serieus spul, intense volle minerale wijn en ik denk dat je ze rechtstreeks op het domein kan bestellen.
(Waarom zeg ik dat toch....?)
(12-11-2018 07:38 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Rietsch maakt m.i. Ook een heel mooi exemplaar.
(13-11-2018 11:54 AM)wvd schreef: [ -> ](12-11-2018 07:38 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Rietsch maakt m.i. Ook een heel mooi exemplaar.
Zeker, en er zijn er nog die bijzondere Silvaner maken: de "klassieken als Staatlicher Hofkeller, Juliusspital, Bürgerspital en ook bvb Weingut am Stein, Lump, Wirsching,..., veelal uit de buurt van Würzburg (Stein) en Iphöfen (Julius Echterberg). In mijn wereld alle zeer de moeite waard, maar ik vermeldde de Homburg Kallmuth omdat ik denk dat die net iets breder, vetter is en daardoor misschien wat meer aanspreekt voor de "nieuwkomers".
(14-11-2018 01:07 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Destijds al verschillende hemelse Frankenwijnen van sylvaner gedronken. Vraag me niet welk huis, want ga ik eens moeten piepen in ons vader zijne "privé"kelder. Wel verschrikkelijk te stapelen, die flessen...
(14-11-2018 01:07 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Destijds al verschillende hemelse Frankenwijnen van sylvaner gedronken. Vraag me niet welk huis, want ga ik eens moeten piepen in ons vader zijne "privé"kelder. Wel verschrikkelijk te stapelen, die flessen...