wijnliefhebbers

Volledige versie: Lapierre Marcel
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7
(15-08-2014 01:34 PM)wvd schreef: [ -> ]Jo, wij verkopen geen enkele wijn duurder vanwege Parkerpunten. Ze verkopen wel vlugger.
Ik denk dat je refereert naar Dirk, die wat 2007 heeft kunnen bijkopen. Daar speelt de markt dan weer en stilstaand kapitaal + jaren opslag kost ook. Iedereen heeft trouwens de kans gehad om hem aan gunstiger prijzen te kopen.

Soms kan grenache idd wat aan pinot doen denken, maar geeft meestal toch een iets "warmer" aroma, (bij Tours is dat soms ook wat overrijpe aardbeien). Ik weet niet of ik veel grenache-Rhônes met (betere) Bourgognes zou verwarren, maar onlangs proefden we wat Nebbiolo's die effectief qua aroma en evenwicht wat aan Pinot deden denken.

Bedankt voor het compliment trouwens en kom binnenkort eens proeven van onze nieuwe aanwinsten.

Tja, jammer dat zovele goede wijnhandels per se rond Leuven en Brussel verankeren (ik denk hierbij oa ook aan Vinikus..) Sad
Daarom ben ik hier ook komen wonen :-)
(15-08-2014 03:42 PM)Venne schreef: [ -> ]Daarom ben ik hier ook komen wonen :-)

Toppunt is dat gij er al woonde voor ze er waren...! Sjansaar. taz
Ne goede wijnhandelaar gaat zich ook vestigen waar de afzet het grootste is :-)
En nu terug naar de Lapierre ,seffens mss eentje opendoen :-)
(28-10-2013 07:06 PM)carl schreef: [ -> ]Duidelijk fruitige neus. Mooie floraliteit (zelfs een beetje wiet) en vlezigheid ook. Redelijk vlotte mond ook met melkchocolade en achteraan toch wel uitgesproken zuren die zelfs lichtjes bitter worden. Mooie wijn maar duidelijk niet op het niveau van de superieure 2009. One for the short term. 87

Vandaag een 2e flesje van deze 2012 aangebroken en in tegenstelling tot vorig jaar zijn de zuurtjes wat meer gaan liggen en komt het fruit iets prominenter op de voorgrond. Lekker Slurp 88
De light sulfité 2011: gewoonweg lekker! Mooi fruit, zacht maar mooi karakter. En gaat vlot binnen. Binnenkort nog eens de light naast de non sulfité zetten
Een overschot mee van de degustatie van gisteren ,
Dank u aan Shiraz !!

2009 cuvée Mmix.

Mmmmagnifiek !
Op dag twee en met de transport te overleven .
Toen ik naar de trein liep met deze in de rugzak !

Dit pronkerig beestje heeft het al .
Fruit , zuren , verfijning en toch karakter ...
Ik ben fan .

Een beaujolais met ballen !
2013
Redelijk herkenbaar als de morgon van Lapierre. Het is de light sulfité versie.
Gamay met body en karakter , mooi fruit en gaat vlot binnen.
De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+
thank you kzal mijn fleske laten liggen dan Big Grin
(19-04-2016 06:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+

Heb de 2014 ook enige tijd geleden opengedaan. Waren toen echter met 4 en dan blijft er natuurlijk niet veel meer in de fles om te bewaren. In dit geval bleef er niets over. Heel lekker, nog geen wawgevoel, maar toch het gevoel dat het wawgevoel er zat aan te komen. Wat een zin!
Komt goed. Zelfde impressie als Jo. Nog even laten liggen.
(19-04-2016 06:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+

In de fijnheid en de structuur vd wijn voelde je dat dit een grote jongen in wording is.
Heb nog een magnum 2009 liggen, al opendoen of toch nog even wachten? Wat schatten jullie in? thank you
(19-04-2016 10:54 PM)Hugel schreef: [ -> ]Heb nog een magnum 2009 liggen, al opendoen of toch nog even wachten? Wat schatten jullie in? thank you

Misschien nog een jaartje geduld...
Mijn kalender voor 2017 is nog volledig vrij Smile
(20-04-2016 05:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-04-2016 10:54 PM)Hugel schreef: [ -> ]Heb nog een magnum 2009 liggen, al opendoen of toch nog even wachten? Wat schatten jullie in? thank you

Misschien nog een jaartje geduld...
Mijn kalender voor 2017 is nog volledig vrij Smile

Dat is soms het probleem : Een goede fles wijn, maar wanneer doe je ze open? Ik kan daar zo lang over twijfelen. Want voor mijn smaak is het belangrijk dat wijnen a point, op hun apogee zijn. Een fles van 10 € op dronk kan mij zoveel meer plezier geven dan één van 20 € jong...
(20-04-2016 09:36 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(20-04-2016 05:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-04-2016 10:54 PM)Hugel schreef: [ -> ]Heb nog een magnum 2009 liggen, al opendoen of toch nog even wachten? Wat schatten jullie in? thank you

Misschien nog een jaartje geduld...
Mijn kalender voor 2017 is nog volledig vrij Smile

Dat is soms het probleem : Een goede fles wijn, maar wanneer doe je ze open? Ik kan daar zo lang over twijfelen. Want voor mijn smaak is het belangrijk dat wijnen a point, op hun apogee zijn. Een fles van 10 € op dronk kan mij zoveel meer plezier geven dan één van 20 € jong...

100% akkoord! Hoe langer ik met wijn bezig ben hoe meer ik verlang naar wijnen op dronk. En ja, het is soms afwegen en twijfelen (zeker ook met Bordeaux en Bourgogne), maar dat hoort erbij en maakt het mede zo leuk denk ik..
(19-04-2016 08:15 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(19-04-2016 06:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+

Heb de 2014 ook enige tijd geleden opengedaan. Waren toen echter met 4 en dan blijft er natuurlijk niet veel meer in de fles om te bewaren. In dit geval bleef er niets over. Heel lekker, nog geen wawgevoel, maar toch het gevoel dat het wawgevoel er zat aan te komen. Wat een zin!
Komt goed. Zelfde impressie als Jo. Nog even laten liggen.

Alweer eentje opengetrokken, voornaamste reactie als je dit proeft is de titel van de Live Lp van wijlen Trockener Kecks..."Meer, meer meer!"
Superzacht en rijp, fris en zuiver, nog niet complex maar fantastisch drinkplezier.
2014 Morgon

100% Gamay

Maceratie semi-carbonique 10-21 dagen.

9 maand op oude Bourgogne vaten.

Rood fruit , Volle en complexe gamay .
Zeer mooi ! Bleef ook maar komen .
Bewijst opnieuw wat voor een top locatie Morgon is ! 90

Nu al te drinken mits uren karaf !
Kwam alleen maar beter in het glas .
Gisterenavond mocht ik naar mijn eigen subwoofer gaan luisteren, in bruikleen bij audiofiel Franklin.
Gelukkig is hij ook vinofiel.
We dronken ondermeer een Lapierre 2005.
Aroma wat terughoudend, gesloten eerst, daarna wat rood fruit en minerale toetsen.
In de mond heel subtiel, fluwelig.
De wijn is niet heel lang, beetje fadende materie, maar wel perfect in balans.
Een wijn die al een klein beetje is uitgekleed maar net daarom supersexy is.

We hebben naar de subwoofer niet meer geluisterd Rolleyes
Misschien trek ik morgen wel een 2009 magnum open... Die staat al eventjes rechtop in de wijnkast... Te wachten op een geschikt moment... Zal beetje afhangen vd sfeer
Gaat dat hier altijd over de gesulfiteerde versie?
Mss best vermelden , zit voor mij toch een serieus verschil op.
(19-08-2018 11:49 AM)Venne schreef: [ -> ]Gaat dat hier altijd over de gesulfiteerde versie?
Mss best vermelden , zit voor mij toch een serieus verschil op.

Het risico van niet- gesulfiteerde versies te kopen neem ik niet. Ben niet zo zot van strontgeur of parelende rode wijn Cool
Heb je ze al eens naast elkaar geproefd?

Damn, ik ga direct naar mn kelder de stront opkuisen en de spuitende flessen nog proberen te redden :-)
(19-08-2018 12:37 PM)Venne schreef: [ -> ]Heb je ze al eens naast elkaar geproefd?

Damn, ik ga direct naar mn kelder de stront opkuisen en de spuitende flessen nog proberen te redden :-)

Aan de temperaturen die hij de laatste weken haalde riskeer je dat wel Wink
2009 Morgon magnum. Met S2.
Steeds in wijnkast bewaard sinds aankoop bij Leirovins.
Prachtwijn. Perfect op dronk, 3 u op voorhand gekarafeerd en terug in fles, en weer de wijnkast in tot uurtje voor degustatietijd .
Fles 2 v 2 en de beste. Niks geen paardestal maar mooi fris fluweel fruit . Eigenlijk moeilijk met andere wijn te vergelijken. Wijn mt diepgang maar drinkt toch zooo vlot.
Ga dit nog kopen.
Heb nog zo'n speciale cuvee ook van 2009, kent iemand die?
(19-08-2018 06:08 PM)Hugel schreef: [ -> ]2009 Morgon magnum. Met S2.
Steeds in wijnkast bewaard sinds aankoop bij Leirovins.
Prachtwijn. Perfect op dronk, 3 u op voorhand gekarafeerd en terug in fles, en weer de wijnkast in tot uurtje voor degustatietijd .
Fles 2 v 2 en de beste. Niks geen paardestal maar mooi fris fluweel fruit . Eigenlijk moeilijk met andere wijn te vergelijken. Wijn mt diepgang maar drinkt toch zooo vlot.
Ga dit nog kopen.
Heb nog zo'n speciale cuvee ook van 2009, kent iemand die?

2009 was Marcel zijn laatste jaargang ....
Gaat het over de MMIX Cuvée Marcel ? Maakte Marcel alleen in de topjaren.
(19-08-2018 07:56 PM)Venne schreef: [ -> ]
(19-08-2018 06:08 PM)Hugel schreef: [ -> ]2009 Morgon magnum. Met S2.
Steeds in wijnkast bewaard sinds aankoop bij Leirovins.
Prachtwijn. Perfect op dronk, 3 u op voorhand gekarafeerd en terug in fles, en weer de wijnkast in tot uurtje voor degustatietijd .
Fles 2 v 2 en de beste. Niks geen paardestal maar mooi fris fluweel fruit . Eigenlijk moeilijk met andere wijn te vergelijken. Wijn mt diepgang maar drinkt toch zooo vlot.
Ga dit nog kopen.
Heb nog zo'n speciale cuvee ook van 2009, kent iemand die?

2009 was Marcel zijn laatste jaargang ....
Gaat het over de MMIX Cuvée Marcel ? Maakte Marcel alleen in de topjaren.

Ja dat is hem. Was enige wat we toen op domein konden kopen. Aan 27 euro nb. Ben benieuwd. Idd Marcels laatste jaargang, maar Mathieu doet het precies ook niet slecht.
(19-08-2018 08:14 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(19-08-2018 07:56 PM)Venne schreef: [ -> ]
(19-08-2018 06:08 PM)Hugel schreef: [ -> ]2009 Morgon magnum. Met S2.
Steeds in wijnkast bewaard sinds aankoop bij Leirovins.
Prachtwijn. Perfect op dronk, 3 u op voorhand gekarafeerd en terug in fles, en weer de wijnkast in tot uurtje voor degustatietijd .
Fles 2 v 2 en de beste. Niks geen paardestal maar mooi fris fluweel fruit . Eigenlijk moeilijk met andere wijn te vergelijken. Wijn mt diepgang maar drinkt toch zooo vlot.
Ga dit nog kopen.
Heb nog zo'n speciale cuvee ook van 2009, kent iemand die?

2009 was Marcel zijn laatste jaargang ....
Gaat het over de MMIX Cuvée Marcel ? Maakte Marcel alleen in de topjaren.

Ja dat is hem. Was enige wat we toen op domein konden kopen. Aan 27 euro nb. Ben benieuwd. Idd Marcels laatste jaargang, maar Mathieu doet het precies ook niet slecht.

Die speciale eens geproefd en later nog mogen ledigen ook. Zeer knappe wijn!
(19-08-2018 01:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-08-2018 12:37 PM)Venne schreef: [ -> ]Heb je ze al eens naast elkaar geproefd?

Damn, ik ga direct naar mn kelder de stront opkuisen en de spuitende flessen nog proberen te redden :-)

Aan de temperaturen die hij de laatste weken haalde riskeer je dat wel Wink
Blijft netjes onder de 20 , geen spuitende flessen :-) koop ook gene wannabee natuurbrol eh :-)
(21-08-2018 05:27 PM)Venne schreef: [ -> ]
(19-08-2018 01:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-08-2018 12:37 PM)Venne schreef: [ -> ]Heb je ze al eens naast elkaar geproefd?

Damn, ik ga direct naar mn kelder de stront opkuisen en de spuitende flessen nog proberen te redden :-)

Aan de temperaturen die hij de laatste weken haalde riskeer je dat wel Wink
Blijft netjes onder de 20 , geen spuitende flessen :-) koop ook gene wannabee natuurbrol eh :-)

Venne,

Men wijnkelder heeft dit jaar een old time record gehaald van 18.50°C.
En toch vrees ik ervoor dat sommige flesjes (vooral in de witte versies met weinig sulfiett) eens hun kloppen zouden gekregen hebben.

Wat bedoel je door wannabee natuurbrol?
Waarom is Morgon van Lapierre geen wannabee natuurbrol?

Heb de Morgon Lapierre ook liggen maar weet niet of dit de gesulfiteerde versie is of niet.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7
Koppelingen