Montefalco Rosso 2013
Gemaakt van 60% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% Merlot en 10% Cabernet. 12 maanden rijping op Sloveense eik, 24 maanden op fles.
Eerst het typisch Italiaanse rubbertje in de neus, meer walsen brengt een fris aroma naar boven van zure kersen, zoethout en paplaurier, later blauwe bes. Mooi sap in de mond, met zuurtjes die structuur en leven geven, heel fruitig middenpalet, wat uitdrogend naar de finale toe. Ceder en grafiet in de afdronk.
Zeer smakelijke wijn. 89
Trebbiano Spoletino 2017 - Le Cimate in Montefalco
Deze 100% Trebbiano Spoletino heeft een diepgele, zeg maar goudgele kleur. Na opening is de eerste impressie wat exotisch fruit en zoete of rijp gele vruchten zoals perziken. Evolueert heel vlug naar honing, boter en een kruidige mix van iets peperigs, kaneel en wat gember. Redelijk wat minerale toetsen ook. Komt mondvol over met redelijk wat body en volume. Beendroog. Een aangenaam zuurtje maar toch ook dat licht amandelachtig bittertje in de afdronk. Een aangename, speciale wijn. Maar eentje die toch wel wat te vertellen heeft alhoewel sommige proevers moeilijkheden gaan hebben om zich te vinden in het verhaal.
(08-05-2019 08:37 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Trebbiano Spoletino 2017 - Le Cimate in Montefalco
Deze 100% Trebbiano Spoletino heeft een diepgele, zeg maar goudgele kleur. Na opening is de eerste impressie wat exotisch fruit en zoete of rijp gele vruchten zoals perziken. Evolueert heel vlug naar honing, boter en een kruidige mix van iets peperigs, kaneel en wat gember. Redelijk wat minerale toetsen ook. Komt mondvol over met redelijk wat body en volume. Beendroog. Een aangenaam zuurtje maar toch ook dat licht amandelachtig bittertje in de afdronk. Een aangename, speciale wijn. Maar eentje die toch wel wat te vertellen heeft alhoewel sommige proevers moeilijkheden gaan hebben om zich te vinden in het verhaal.
amai, serieus donker van kleur, je zou denken aan een zoete wijn. Klinkt goed.
Jo, is die wijn vrij troebel of is dat enkel door de condens op het glas?
(09-05-2019 10:06 AM)wvd schreef: [ -> ]Jo, is die wijn vrij troebel of is dat enkel door de condens op het glas?
Ik weet niet of je Francis met Jo mag aanspreken, werner
(09-05-2019 10:06 AM)wvd schreef: [ -> ]Jo, is die wijn vrij troebel of is dat enkel door de condens op het glas?
Neen, wat je ziet is de aanslag op het glas. De kleur was opvallend donker maar de wijn was helder en helemaal niet troebel.
(09-05-2019 01:02 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ] (09-05-2019 10:06 AM)wvd schreef: [ -> ]Jo, is die wijn vrij troebel of is dat enkel door de condens op het glas?
Neen, wat je ziet is de aanslag op het glas. De kleur was opvallend donker maar de wijn was helder en helemaal niet troebel.
Oesje, persoonsverwarseling, sorry, beetje
Misschien hier wat pelweking? Ik zal straks eens kijken in het Grote Boek van Ian wat hij over deze Trebbiano te vertellen heeft. Nu geen tijd, ben aan een mailing over Zuid-Afrikaanse wijn bezig.
(09-05-2019 02:27 PM)wvd schreef: [ -> ] (09-05-2019 01:02 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ] (09-05-2019 10:06 AM)wvd schreef: [ -> ]Jo, is die wijn vrij troebel of is dat enkel door de condens op het glas?
Neen, wat je ziet is de aanslag op het glas. De kleur was opvallend donker maar de wijn was helder en helemaal niet troebel.
Oesje, persoonsverwarseling, sorry, beetje
Misschien hier wat pelweking? Ik zal straks eens kijken in het Grote Boek van Ian wat hij over deze Trebbiano te vertellen heeft. Nu geen tijd, ben aan een mailing over Zuid-Afrikaanse wijn bezig.
Is een lokale druif uit Umbrië (regio Montefalco) die bijna niet meer voorkwam en terug op de markt is gebracht door Cantine Novelli.
Laatste jaren heel populair geworden, Tabarrini maakt er een (Adarmando) en ook Perticaia.
Ik dronk al Perticaia en Novelli, en telkens heel interessante wijnen.