27-11-2018, 11:23 PM
Onlangs nog eens in de Colruyt gepasseerd, en kan het dan niet laten om een paar italiaanse budgetwijnen in mijn kar te leggen.
Vandaag een Sangiovese geopend van Moncaro uit de Marche, jaargang 2016, en deze gedronken bij een stoofpotje met italiaanse salami, fagioli (bonen), wortel, selder, ui, look en tomaat.
Vino biologico staat op het etiket. Voor zover ik me herinner kostte deze wijn minder dan 5 euro.
Bij het eerste glas tijdens het koken dacht ik "dit kan er net door, maar waarschijnlijk ben ik dit al wat beu van bij het tweede glas". De wijn was echter ook best te genieten tijdens het eten en ook na de maaltijd zonder tegenzin nog een glas van gedronken. Er zit wel een klein zoetje in dat ik niet echt associeer met sangiovese, dus wellicht niet weggelegd voor de echte puristen. Maar toch bij het betere rood dat ik al dronk in deze prijsklasse. Wel best combineren met eten.
Ik heb ook nog een Chianti liggen en een Barbera. Ben eens benieuwd.
Vandaag een Sangiovese geopend van Moncaro uit de Marche, jaargang 2016, en deze gedronken bij een stoofpotje met italiaanse salami, fagioli (bonen), wortel, selder, ui, look en tomaat.
Vino biologico staat op het etiket. Voor zover ik me herinner kostte deze wijn minder dan 5 euro.
Bij het eerste glas tijdens het koken dacht ik "dit kan er net door, maar waarschijnlijk ben ik dit al wat beu van bij het tweede glas". De wijn was echter ook best te genieten tijdens het eten en ook na de maaltijd zonder tegenzin nog een glas van gedronken. Er zit wel een klein zoetje in dat ik niet echt associeer met sangiovese, dus wellicht niet weggelegd voor de echte puristen. Maar toch bij het betere rood dat ik al dronk in deze prijsklasse. Wel best combineren met eten.
Ik heb ook nog een Chianti liggen en een Barbera. Ben eens benieuwd.