Welke wijn zou goed gaan bij Orlofgebraad (versie met gebraad, kaas, hesp en ananas), met warme groenten (gestoofd witlof, groene boontjes in spek gerold) en Kroketten.
Alvast bedankt voor de tips.
(23-12-2018 05:41 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Welke wijn zou goed gaan bij Orlofgebraad (versie met gebraad, kaas, hesp en ananas), met warme groenten (gestoofd witlof, groene boontjes in spek gerold) en Kroketten.
Alvast bedankt voor de tips.
Ik zou eerder voor een bierke gaan bij dit gerecht.
Wijn hierbij is toch efkes zoeken. Misschien een cabernet franc uit de Loire proberen?
(23-12-2018 07:20 PM)Olivier schreef: [ -> ] (23-12-2018 05:41 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Welke wijn zou goed gaan bij Orlofgebraad (versie met gebraad, kaas, hesp en ananas), met warme groenten (gestoofd witlof, groene boontjes in spek gerold) en Kroketten.
Alvast bedankt voor de tips.
Ik zou eerder voor een bierke gaan bij dit gerecht.
Wijn hierbij is toch efkes zoeken. Misschien een cabernet franc uit de Loire proberen?
Of een ordinaire Bordeaux...?
Zal eens kijken wat ik nog van Bordeaux heb liggen.
Als ik u een tip mag geven, laat de ananas weg en serveer er een goede cote du Rhône bij.
(24-12-2018 12:27 AM)shiraz schreef: [ -> ]Als ik u een tip mag geven, laat de ananas weg en serveer er een goede cote du Rhône bij.
Makes sense to me
Bedankt voor de tips, maar aan het gerecht heb ik helaas niks te zeggen, enkel aan de erbij geserveerde wijn
[/align]
(24-12-2018 09:51 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Bedankt voor de tips, maar aan het gerecht heb ik helaas niks te zeggen, enkel aan de erbij geserveerde wijn [/align]
Zo gaat dat
Als het rood moet zijn, zou ik voor een jonge goede Beaujolais kiezen, die kunnen wel een zuur / zoetje aan.
Maar de ultieme tip is toch dat je een witte (licht) zoete wijn kiest, een niet te oude Loupiac / Cadillac / Sainte Croix of een (kleinere) Barsac-Sauternes of een Chenin-Blanc.
Je zal versteld staan hoe goed dat werkt.
(23-12-2018 05:41 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Welke wijn zou goed gaan bij Orlofgebraad (versie met gebraad, kaas, hesp en ananas), met warme groenten (gestoofd witlof, groene boontjes in spek gerold) en Kroketten.
Alvast bedankt voor de tips.
Jammer van de ananas.
Anders zou ik ook voor een “gewone” bordeaux gaan of een Italiaanse blend zoals de Le Volte dell'Ornellaia.
Fruit is idd een winekiller, maar het volstaat te vragen aan je gasten om geen slok wijn te nemen na een hapje waar fruit in zit...
En als ze het even vergeten is er geen man overboord, ze zullen t wellicht geen twee keer doen ;-)
Die chenin zou ik sowieso zien zitten bij de orloff, maar wat met de witloof en boontjes..?
Sowieso, geen al te complexe wijn schenken lijkt me.
Bedankt voor de feedback.
Die ananas is zoiets dat in het gerecht is geslopen via grootouders-ouders en nu dus als onderdeel wordt beschouwd.
Van de vele voorstellen heb ik helaas niet veel van liggen
Bordeaux heb ik wel wat van, zal daar iets van worden. Als hij niet smaakt kan ik het altijd op de ananas steken
Op een of andere manier was er iets misgegaan in het gerecht en was de ananas vergeten!
Begonnen met een 2016 Brunel de la Gardine Côtes du Rhône Blanc bij de zalmcocktail.
Vervolgens een 2014 Château de Sales bij het orlofgebraad, gevolgd door een 2012 Château Montlandrie.
De Côtes du Rhone vond ik niet overtuigend, beetje vlak.
De 2 volgende vielen beter in de smaak. 3u op voorhand ontkurkt en laten staan in koele plaats.