26-12-2018, 04:57 PM
Sauvignon 2016, Alto-Adige
Ik wou een sauvignon geven bij een visgerechtje, en stelde vast dat ik geen enkele liggen heb...
Uit de Carrefour dan deze Sauvignon van de Cantina Kössler meegenomen, ook een beetje uit nieuwsgierigheid na de proeverij met Alto-Adige wijnen hier recent.
Bij openen een heel klassieke sauvignonneus die uit het glas stuift. Meer op het fruit dan mineraliteit wel, met vooral perzik en mango. In de mond ook veel fruit, en een goede fraicheur, zoals je verwacht bij sauvignon, maar ook een redelijk prominente bitter op het einde, wat ik dan weer niet verwacht bij sauvignon.
Wat later op de avond komt er ook buxus doorpiepen in de neus, en in de mond een vorm van kruidigheid die mij aan gewürz doet denken! De bitter is er nog steeds.
Op dag 2 is groenigheid heel prominent geworden en link ik de bitterheid aan die vegetaliteit. Niet echt aangenaam meer. De rest gaat in de spoelbak...
Ik wou een sauvignon geven bij een visgerechtje, en stelde vast dat ik geen enkele liggen heb...
Uit de Carrefour dan deze Sauvignon van de Cantina Kössler meegenomen, ook een beetje uit nieuwsgierigheid na de proeverij met Alto-Adige wijnen hier recent.
Bij openen een heel klassieke sauvignonneus die uit het glas stuift. Meer op het fruit dan mineraliteit wel, met vooral perzik en mango. In de mond ook veel fruit, en een goede fraicheur, zoals je verwacht bij sauvignon, maar ook een redelijk prominente bitter op het einde, wat ik dan weer niet verwacht bij sauvignon.
Wat later op de avond komt er ook buxus doorpiepen in de neus, en in de mond een vorm van kruidigheid die mij aan gewürz doet denken! De bitter is er nog steeds.
Op dag 2 is groenigheid heel prominent geworden en link ik de bitterheid aan die vegetaliteit. Niet echt aangenaam meer. De rest gaat in de spoelbak...