wijnliefhebbers

Volledige versie: Camin Larredya (Jurançon)
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
ik ben een beetje verbaasd dat er nog geen topic is over wat algemeen wordt beschouwd als één van de topdomeinen in Jurançon, tijd om er verandering in te brengen Cool.

La Virada 2011, Jurançon Sec
Volgens de technische fiche op de website een assemblage van 40% Gros Manseng, 20% Petit Manseng, 20% Petit Courbu, 20% Camaralet, elevage in futs en foudres.

Neus wat discreet in het begin, iets van geconfijte appelsien en mandarijntjes, mondgevoel vrij intens op aciditeit. Kurk er op, een nachtje in de koelkast en de wijn toont zich heel anders, de aciditeit is wat meer onder controle, neigt eerder naar iets ziltigs, maar de intensiteit blijft. In de neus komt nu een eerder toasty kantje naar boven en een iets zoeter fruiting kantje, wat honingraat zelfs. Enorm interessante wijn eigenlijk, moeilijk door één aspect te definiëren. ging perfect met scampi's met ras el hanout.
(23-01-2019 11:38 AM)Kupers schreef: [ -> ]ik ben een beetje verbaasd dat er nog geen topic is over wat algemeen wordt beschouwd als één van de topdomeinen in Jurançon, tijd om er verandering in te brengen Cool.

La Virada 2011, Jurançon Sec
Volgens de technische fiche op de website een assemblage van 40% Gros Manseng, 20% Petit Manseng, 20% Petit Courbu, 20% Camaralet, elevage in futs en foudres.

Neus wat discreet in het begin, iets van geconfijte appelsien en mandarijntjes, mondgevoel vrij intens op aciditeit. Kurk er op, een nachtje in de koelkast en de wijn toont zich heel anders, de aciditeit is wat meer onder controle, neigt eerder naar iets ziltigs, maar de intensiteit blijft. In de neus komt nu een eerder toasty kantje naar boven en een iets zoeter fruiting kantje, wat honingraat zelfs. Enorm interessante wijn eigenlijk, moeilijk door één aspect te definiëren. ging perfect met scampi's met ras el hanout.

Die harmonie met die kruidige scampies kan ik me wel goed voorstellen. We denken voor combinaties wijn-gerecht mss wel te weinig aan wijnen uit deze streek.
Het domein ken ik niet, dacht altijd dat Cauhapé de vaandeldrager was. Wink
(23-01-2019 11:42 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-01-2019 11:38 AM)Kupers schreef: [ -> ]ik ben een beetje verbaasd dat er nog geen topic is over wat algemeen wordt beschouwd als één van de topdomeinen in Jurançon, tijd om er verandering in te brengen Cool.

La Virada 2011, Jurançon Sec
Volgens de technische fiche op de website een assemblage van 40% Gros Manseng, 20% Petit Manseng, 20% Petit Courbu, 20% Camaralet, elevage in futs en foudres.

Neus wat discreet in het begin, iets van geconfijte appelsien en mandarijntjes, mondgevoel vrij intens op aciditeit. Kurk er op, een nachtje in de koelkast en de wijn toont zich heel anders, de aciditeit is wat meer onder controle, neigt eerder naar iets ziltigs, maar de intensiteit blijft. In de neus komt nu een eerder toasty kantje naar boven en een iets zoeter fruiting kantje, wat honingraat zelfs. Enorm interessante wijn eigenlijk, moeilijk door één aspect te definiëren. ging perfect met scampi's met ras el hanout.

Die harmonie met die kruidige scampies kan ik me wel goed voorstellen. We denken voor combinaties wijn-gerecht mss wel te weinig aan wijnen uit deze streek.
Het domein ken ik niet, dacht altijd dat Cauhapé de vaandeldrager was. Wink

Oeioeioeioeioei! En waar plaats je dan Bru-Baché, Larredya, Clos Lapeyre, Bellegarde,...? Huh
(23-01-2019 04:05 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-01-2019 11:42 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-01-2019 11:38 AM)Kupers schreef: [ -> ]ik ben een beetje verbaasd dat er nog geen topic is over wat algemeen wordt beschouwd als één van de topdomeinen in Jurançon, tijd om er verandering in te brengen Cool.

La Virada 2011, Jurançon Sec
Volgens de technische fiche op de website een assemblage van 40% Gros Manseng, 20% Petit Manseng, 20% Petit Courbu, 20% Camaralet, elevage in futs en foudres.

Neus wat discreet in het begin, iets van geconfijte appelsien en mandarijntjes, mondgevoel vrij intens op aciditeit. Kurk er op, een nachtje in de koelkast en de wijn toont zich heel anders, de aciditeit is wat meer onder controle, neigt eerder naar iets ziltigs, maar de intensiteit blijft. In de neus komt nu een eerder toasty kantje naar boven en een iets zoeter fruiting kantje, wat honingraat zelfs. Enorm interessante wijn eigenlijk, moeilijk door één aspect te definiëren. ging perfect met scampi's met ras el hanout.

Die harmonie met die kruidige scampies kan ik me wel goed voorstellen. We denken voor combinaties wijn-gerecht mss wel te weinig aan wijnen uit deze streek.
Het domein ken ik niet, dacht altijd dat Cauhapé de vaandeldrager was. Wink

Oeioeioeioeioei! En waar plaats je dan Bru-Baché, Larredya, Clos Lapeyre, Bellegarde,...? Huh

Awel, erachter hè Wink
Vorig jaar Larredya, Clos Lapeyre & Cauhapé bezocht, staat nog een verslag op het forum ergens http://www.vinejo.freebb.be/thread-5860-page-2.html
Mijn vrouw en ik waren grote fan van Larredya en Cauhapé, en konden Clos Lapeyre minder smaken. Gelukkig verschillen smaken! Maar zonder twijfel bij de be(s)tere domeinen en meer dan de moeite om te bezoeken. Prachtige streek ook.

Van Larredya ligt hier een beetje Costat Darrer te rijpen en een beetje meer Au Capceu. De droge waren toen uitverkocht, maar de La Part Davant ook al gedronken en beviel mij zeer!
(23-01-2019 04:52 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(23-01-2019 04:05 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-01-2019 11:42 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(23-01-2019 11:38 AM)Kupers schreef: [ -> ]ik ben een beetje verbaasd dat er nog geen topic is over wat algemeen wordt beschouwd als één van de topdomeinen in Jurançon, tijd om er verandering in te brengen Cool.

La Virada 2011, Jurançon Sec
Volgens de technische fiche op de website een assemblage van 40% Gros Manseng, 20% Petit Manseng, 20% Petit Courbu, 20% Camaralet, elevage in futs en foudres.

Neus wat discreet in het begin, iets van geconfijte appelsien en mandarijntjes, mondgevoel vrij intens op aciditeit. Kurk er op, een nachtje in de koelkast en de wijn toont zich heel anders, de aciditeit is wat meer onder controle, neigt eerder naar iets ziltigs, maar de intensiteit blijft. In de neus komt nu een eerder toasty kantje naar boven en een iets zoeter fruiting kantje, wat honingraat zelfs. Enorm interessante wijn eigenlijk, moeilijk door één aspect te definiëren. ging perfect met scampi's met ras el hanout.

Die harmonie met die kruidige scampies kan ik me wel goed voorstellen. We denken voor combinaties wijn-gerecht mss wel te weinig aan wijnen uit deze streek.
Het domein ken ik niet, dacht altijd dat Cauhapé de vaandeldrager was. Wink

Oeioeioeioeioei! En waar plaats je dan Bru-Baché, Larredya, Clos Lapeyre, Bellegarde,...? Huh

Awel, erachter hè Wink

Die zaten bij dezelfde agent en die kende ik nogal goed, vandaar. Ik heb hier nog ergens oude Jurançon liggen, ik denk een Bru-Baché Eminence, dat vond ik indertijd veruit de mooiste. En Lapeyre was altijd al wat strakker dan Larredya.
Koppelingen