wijnliefhebbers

Volledige versie: Wijn uit Georgië
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Afeglopen weekend naar een wijnproeverij geweest over bijzondere wijn uit Gerogië in Breda, diverse wijnsoorten geproefd, echte pareltjes zaten er wel tussen. Ik ben aangenaam positief verrast.

Ik hou zelf van rode droge wijn. En was het meest onder de indruk van de Saperavi wijn. Een volle krachtige wijn, het is een druifsoort dat het vaakst wordt gekweekt en waar de wijn van wordt gemaakt.

Saperavi is vol, krachtig, heeft wel iets kruidig in zich met wat smaakprofiel van zwarte kersen. Naar mijn idee niet teveel tannines en hierdoor makkelijker te drinken.
(30-01-2019 04:25 PM)RockyRambo schreef: [ -> ]Afeglopen weekend naar een wijnproeverij geweest over bijzondere wijn uit Gerogië in Breda, diverse wijnsoorten geproefd, echte pareltjes zaten er wel tussen. Ik ben aangenaam positief verrast.

Ik hou zelf van rode droge wijn. En was het meest onder de indruk van de Saperavi wijn. Een volle krachtige wijn, het is een druifsoort dat het vaakst wordt gekweekt en waar de wijn van wordt gemaakt.

Saperavi is vol, krachtig, heeft wel iets kruidig in zich met wat smaakprofiel van zwarte kersen. Naar mijn idee niet teveel tannines en hierdoor makkelijker te drinken.

Met andere woorden (en gezien de link in je handtekening), u bent wijnhandelaar?
Jazeker ik koop mijn wijn uit (alleen uit Kroatië) zelf welke is ontstaan vanuit hobby. Maar buiten dat, ik hou ervan om wijnen die je niet vaak zult tegenkomen te proeven en struin vaak ook bijzondere plekken op zoek naar iets nieuws.

De Saperavi wijn wordt met name in het rond de kuststreek van Zwarte Zee van Georgië gemaakt, vaak nog door monniken. Nog een bijzonder feitje waar ik dus achter ben gekomen is dat wijn al meer dan 8000 jaar Georgië wordt gemaakt.
Kan je misschien de titel en je eerste post aanpassen?
Want ik wist al niet waar Gerogië lag, maar het moet blijkbaar Georgië zijn.
(30-01-2019 04:53 PM)RockyRambo schreef: [ -> ]De Saperavi wijn wordt met name in het rond de kuststreek van Zwarte Zee van Georgië gemaakt, vaak nog door monniken. Nog een bijzonder feitje waar ik dus achter ben gekomen is dat wijn al meer dan 8000 jaar Georgië wordt gemaakt.

Saperavi wordt er zeker nog veel gebruikt, naast andere autochtone soorten. Dé wijnregio in Georgië is echter Kakheti en ligt aan de voet van de Kaukasus in het Oosten. Dit zou inderdaad ook de bakermat van de wijnbouw zijn. De Zwarte Zee ligt volledig aan de andere kant & daar hebben we ook weinig wijngaarden gezien.
De monniken zijn er ook zeer vriendelijk, maar de meeste wijn wordt toch gemaakt door seculiere wijnboeren.
(30-01-2019 04:53 PM)RockyRambo schreef: [ -> ]Jazeker ik koop mijn wijn uit (alleen uit Kroatië) zelf welke is ontstaan vanuit hobby. Maar buiten dat, ik hou ervan om wijnen die je niet vaak zult tegenkomen te proeven en struin vaak ook bijzondere plekken op zoek naar iets nieuws.

De Saperavi wijn wordt met name in het rond de kuststreek van Zwarte Zee van Georgië gemaakt, vaak nog door monniken. Nog een bijzonder feitje waar ik dus achter ben gekomen is dat wijn al meer dan 8000 jaar Georgië wordt gemaakt.

Kan je dan je handtekening aanpassen en vermelden dat je wijnen verkoopt?
Bedankt!
(30-01-2019 07:05 PM)Jerver schreef: [ -> ]
(30-01-2019 04:53 PM)RockyRambo schreef: [ -> ]De Saperavi wijn wordt met name in het rond de kuststreek van Zwarte Zee van Georgië gemaakt, vaak nog door monniken. Nog een bijzonder feitje waar ik dus achter ben gekomen is dat wijn al meer dan 8000 jaar Georgië wordt gemaakt.

Saperavi wordt er zeker nog veel gebruikt, naast andere autochtone soorten. Dé wijnregio in Georgië is echter Kakheti en ligt aan de voet van de Kaukasus in het Oosten. Dit zou inderdaad ook de bakermat van de wijnbouw zijn. De Zwarte Zee ligt volledig aan de andere kant & daar hebben we ook weinig wijngaarden gezien.
De monniken zijn er ook zeer vriendelijk, maar de meeste wijn wordt toch gemaakt door seculiere wijnboeren.

Ah dan hebben ze me toch net iets verkeerd geïnformeerd, of ik heb het verkeerd begrepen, de wijn vond ik in ieder geval een hele aangename.

Heb je deze soort ook geproefd, zo ja wat vond je er zelf van?
(30-01-2019 07:47 PM)RockyRambo schreef: [ -> ]
(30-01-2019 07:05 PM)Jerver schreef: [ -> ]
(30-01-2019 04:53 PM)RockyRambo schreef: [ -> ]De Saperavi wijn wordt met name in het rond de kuststreek van Zwarte Zee van Georgië gemaakt, vaak nog door monniken. Nog een bijzonder feitje waar ik dus achter ben gekomen is dat wijn al meer dan 8000 jaar Georgië wordt gemaakt.

Saperavi wordt er zeker nog veel gebruikt, naast andere autochtone soorten. Dé wijnregio in Georgië is echter Kakheti en ligt aan de voet van de Kaukasus in het Oosten. Dit zou inderdaad ook de bakermat van de wijnbouw zijn. De Zwarte Zee ligt volledig aan de andere kant & daar hebben we ook weinig wijngaarden gezien.
De monniken zijn er ook zeer vriendelijk, maar de meeste wijn wordt toch gemaakt door seculiere wijnboeren.

Ah dan hebben ze me toch net iets verkeerd geïnformeerd, of ik heb het verkeerd begrepen, de wijn vond ik in ieder geval een hele aangename.

Heb je deze soort ook geproefd, zo ja wat vond je er zelf van?

Nogmaals, kan je je handtekening aanpassen en vermelden dat je wijnen verkoopt?
Bedankt.
Koppelingen